Diablo IV släpps på Steam den 17 oktober, samtidigt som den andra säsongen (Season of Blood) drar igång.

Steam-versionen funkar likadant som alla andra versioner. Den har cross-platform-stöd (alla plattformar kan spela ihop online), stöd för Steam Achievements, Steam-vänner med mera. Du köper spelet på Steam, och kopplar det sen till ditt Battle.net-konto för att få igång cross-play och annat. Priset är ännu okänt, men Bnet tar 70 euro för standardversionen. Det kan nog vara ett riktmärke.

Spelet ska också ha stöd för Steam Deck, enligt PC Gamer. Det går redan att få igång på Decken, men det kräver lite pill (Sweclockers-Jonas har skrivit en förträfflig guide) så officiellt stöd skadar inte. Fast om du redan äger spelet behöver du då köpa det igen, förstås, så guiden kanske är att föredra.

I augusti släpptes Overwatch 2 på Steam (vilket inte gjorde alla glada), och i samband med det sa Blizzard att fler egna spel skulle följa. Dagens besked överraskar därför inte, även om tidpunkten varit oklar.

Season of Bloods upplägg är att en hord vampyrer anfaller Sanctuary, så du kan nog förbereda vapnen på att få jobba hårt. Fem endgame-bossar ingår i säsongen, varav den svåraste ska släppa ifrån sig "extremt ovanliga" prylar, sa Blizzard i en videogenomgång i kväll (se den ovan). Alla håller tummarna för att den här säsongen tas emot bättre än den förra.