Playstation har avtäckt september månads Playstation Plus-spel, och som ryktats blir huvudspelet Saints Row, åtföljt av Black Desert – Traveler Edition och svenskutvecklade Generation Zero. Den främsta nyheten i deras inlägg i Playstation-bloggen är dock inte spelen ifråga, utan att de snart kommer att höja priserna för årsprenumerationerna på tjänsten. Prishöjningarna är som följer:

  • Playstation Plus Essential – från 49,99 £ till 59,99 £

  • Playstation Plus Extra – från 83,99 £ till 99,99 £

  • Playstation Plus Premium – från 99,99 £ till 119,99 £

Priserna i Sverige ligger i dag (innan prishöjningen) på 620, 1 035 och 1 240 kr respektive. Det är oklart vad de kommer att landa på efter höjningen, men baserat på höjningen i euro skulle det kunna bli 150–400 dyrare priser beroende på vilket abonnemang det gäller. Höjningen är dock inte lika stor i brittiska pund, så vi får helt enkelt vänta och se.

Prishöjningen börjar att gälla från och med 6 september och gäller alltså bara årsabonnemangen. Existerande årsprenumerationer kommer att övergå till det nya priset vid nästa faktureringsdatum efter den 6 september eller när man gör några ändringar av prenumeration, som upp- eller nedgradering eller när man köper ytterligare tid.