Stalker 2 blir inte färdigt i år heller. Vi får vänta till första kvartalet 2024 på att spela den ambitiösa survival-shootern, framgår av ett faktablad på spelets hemsida.

Före det var beskedet att det skulle ha premiär den 8 december i år, men så blir det alltså inte. Det finns inga uppgifter om vad den senaste förseningen beror på.

Stalker 2 har haft en lång och besvärlig resa mot färdigt skick. Det tillkännagavs redan 2010 och skulle först ha släppts under 2012, men har åkt på åtskilliga förseningar. När Ryssland invaderade Ukraina i februari förra året tvingades den ukrainska utvecklaren GSC Game World både pausa arbetet och flytta studion utrikes. Spelet ska släppas till pc och Xbox Series-konsolerna (men inte till Playstation).

Spelet visas på den nu pågående Gamescom-mässan i Köln. FZ:s Fredrik Eriksson är på plats, med lite tur kommer han hem med intryck från spelet i nuvarande skick. Stay tuned, som det heter.

Minnesgoda gamers vet att även seriens första spel, Stalker: Shadow of Chernobyl, hade en synnerligen stökig resa innan det till slut släpptes 2007.