Idag är det dags. Klockan 13 kan du slå på P1 och lyssna på när svenska spelprofilen Patrick Söderlund sommarpratar. Eller så kan du redan lyssna på den i podd-format där poddar finns.

Söderlund skrev om spel redan i tidningen Super Power i början av 90-talet, och var med och startade Refraction (som gjorde Battlefield-föregångaren Codename: Eagle). Han har varit vd för Dice och en av spelvärldens storfräsare med höga positioner hos Electronic Arts. Så nog finns det saker att berätta om från det här spellivet. "Förtjänar jag det här?", frågar han sig.

Mitt liv är ett pussel av perioder. Varje gång jag stängt en era och gått vidare har delar av min historia fått nytt ljus. Gemensamt för alla perioder, bra som dåliga, är att de bär på frågan: "förtjänar jag det här?"

Recensioner som släppts under dagen vittnar om ett sommarprat med ett oväntat mörker. Det kommer såklart handla om Söderlunds liv i spelens tjänst men också om smärtsamma minnen.

Att spel blivit alltmer folkligt är anrika Sommar i P1 ett tydligt bevis på. I fjol sommarpratade citatmaskinen Josef Fares. Vem det blir härnäst får vi se, för detta känns ändå bara som början.