Helgens uppgifter om planer på E3-mässor 2024 och 2025 lagts ner dementerades snabbt. Det understryks av arrangören ESA, som i en kommentar till Games Industry säger att inget beslut är fattat än, men att förhandlingar om E3 2024 och framåt pågår för närvarande.

Vad det landar i kan vi förstås bara spekulera i. Bra ser det inte ut: arrangören lovade storskalig comeback för E3 2023, men tvingades i mars ställa in det hela efter att bara ett större företag hade anmält närvaro. Så om det blir E3-mässor 2024 och framöver så är det möjligt att de kommer i annan form än förr. Besked lär komma tids nog.

E3-mässan började i maj 1995 och hölls då i Los Angeles. Den bytte tid och datum några gånger innan den fann sin plats i LA Convention Center i juni. Men de senaste tio åren har allt fler spelföretag kört egna shower under ungefär samma period som E3, varför mässans betydelse minskat. 2020 och 2022 ställdes mässan in på grund av pandemin, och 2021 hölls den enbart digitalt. Återstår att se om arrangörerna hittar ett format för E3 som passar både spelföretagen och spelarna.