Microsoft har stött på brittisk patrull i sitt önskade uppköp av Activision, och konkurrensmyndigheter såväl som diverse aktörer i spelbranschen har ställt sig på olika sidor. Några som inte väljer sida, utan istället säger sig vara likgiltiga inför den potentiella affären, är dock Electronic Arts.

I ett samtal med investerare sa vd:n Andrew Wilson att han inte vet huruvida köpet kommer att gå igenom eller inte, men att det hur som helst inte kommer att ha någon avgörande påverkan på EA, med tanke på skalan hos deras "nätverk, varumärken och och talanger".

Jag anser att vi har otroliga tillgångar med hänsyn till underhållningsbranschens framtid. Som det står i dag tror jag att vi är likgiltiga angående om det [uppköpet] går igenom eller inte. Vi känner att vi har en otrolig strategi. Vi känner att vi har en otrolig möjlighet.

Och vare sig det går igenom eller inte, kommer vi att fortsätta vara den största utgivaren på Microsofts plattform.

Vidare sa han att han tror att uppköpen i underhållningsbranschen på lång sikt kommer att öka, och att han hoppas att EA har skalan för att vara en betydelsefull aktör.