Stellaris har sju år på nacken och visar inga tecken på att sakta ner. DLC:n som utökar spelet med bland annat rymddelfiner fortsätter att släppas titt som tätt, och nu har vi släppdatumet för nästa nytillskott. Det heter First Contact och blir tillgängligt den 14 mars.

Precis som namnet antyder kretsar det kring första gången en specifik planet kommer i kontakt med resande från andra hörn i kosmos. DLC:t lägger till tre nya ursprungsberättelser, inklusive en där man tas till fånga och gör sin första resa ut i rymden i kedjor, en där ens planet lyckas slå tillbaka en invasion från rymden och en där en fraktion på planeten helt enkelt bestämmer sig för att ta reda på vad som finns där ute.

Vi får även nya möjligheter att interagera med planeter som ännu inte uppfunnit teknik för att färdas snabbare än ljuset, och beroende på deras utvecklingsnivå och medvetenhet om din närvaro kan de reagera med både panik eller hurrarop. Vill man förbli oupptäckt kan för övrigt ny osynlighetsteknik för ens skepp vara till hjälp.