Gårdagens avtäckande av Ipad har sparkat igång diskussioner kring dess betydelse som spelplattform. #Electronic Arts var på plats under evenemanget och visade bland annat upp #Need for Speed: Shift och #The Sims 3 på enheten och bland publiken fanns även #Epic Games-grundaren Mark Rein.

Enligt Kotaku var han imponerad av produkten och speldemonstrationerna och han tror att Ipad kan bli en riktigt bra spelplattform om utvecklare tar tillvara på dess unika fördelar. Några konkreta egna planer verkar inte finnas i dagsläget men de har redan fått Unreal Engine att fungera på Iphone så det vore inte så konstigt om det blir mer än ett teknikdemo.

Marknadsanalytikern Michael Prachter på Wedbush Morgan tror att priset (instegsmodellen kommer att kosta cirka 5000 kronor) kan avskräcka många spelare. I förstaläget kommer vi också att främst se nya varianter av redan existerande Iphone-spel men med tiden kommer de att likna DS-utbudet och kanske slutligen även PSP-ditot, säger han till Industry Gamers.

Han tror också att det är främst Nintendo DS som kan hotas då spelen förmodligen övervägande kommer att tilltala casual-spelare. För att Ipad ska lyckas måste den dock få ett genuint stöd från branschens jättar, såsom #Ubisoft, #Electronic Arts och #Take-Two. Den nuvarande låga prisnivån på Appstore måste också ses över, hävdar Prachter. Få kommer att vilja släppa dyrare produker (med längre utvecklingstid) när de måste konkurrera med spel som bara kostar en tia, menar han.

Vad tror du om Ipad som spelplattform, kan den hota dagens bärbara konsoler eller blir det främst en läcker pryl att slösurfa med i soffan?