Du har säkert hört talas om ordet embargo tidigare. Såväl vi som andra har skrivit om det vid en rad tillfällen men som utomstående kanske det råder en viss oklarhet kring vad det egentligen innebär - för oss som sajt och för dig som läsare.

I de allra flesta fall är det en överenskommelse mellan spelutgivare och publikation som anger när vi får publicera en förhandstitt, en recension eller till exempel en trailer. Genom att gå med på det får vi tillgång till spelet en tid innan det angivna datumet och klockslaget och kan därför producera materialet på förhand. #Dragon Age: Inquisition fick vi till exempel i slutet på förra veckan mot löfte att inte lägga upp en recensionen innan tisdag klockan 09:01, precis som alla andra sajter i världen.

Ofta är det inte mer komplicerat än så men det uppstår såklart fall där vissa får exklusiva embargon, såsom till exempel Gameinformer och deras månadslånga fokus på #Just Cause 3. En del embargon har även klausuler kring vissa delar av spelet, såsom storyvändningar och liknande, men det hör till ovanligheten.

Youtube-profilen Totalbiscuit snackar mer om embargon samt deras för- och nackdelar i en ny video. Har du några frågor till redaktionen kring embargon får du gärna ställa dem i kommentarstråden (eller i ett pm om du vill ta det enskilt) så ska i göra vårt bästa för att svara på dem.