#The Elder Scrolls Online är verklighet. Bomben släpptes för en liten stund sedan och bakom utvecklingen står nybildade #Zenimax Online Studios, grundat av #Bethesdas moderföretag för att skapa just mmo:s. Spelet. som släpps till pc och mac, blir deras första och vi överdriver knappast när vi säger att det blir ett hårt eldprov.

Rykten har florerat ett tag men detta är första gången vi hör något officiellt. Berättelsen utspelar sig ett millennium innan händelserna i #Skyrim och handlar om hur en ondskefull prins vill dra in hela Tamriel i sin demonvärld. Ett helt nytt kapitel i den storslagna sagan, med andra ord.

– Det kommer bli extremt värdefullt att äntligen avtäcka det vi har jobbat på de senaste åren. Hela teamet är fast beslutna att skapa det bästa mmo-rollspelet som någonsin gjorts – och något som är värdig Elder Scrolls varumärke, berättar spelets game director Matt Firor.

Vi vet inte så mycket mer än så, men bara tanken att den inbitna singleplayer-upplevelsen ska involvera hundratusentals, kanske miljontals fans är en tanke som känns svindlande. Gameinformer kommer återkomma med fler detaljer – den första teasern släpps redan i morgon, senare på eftermiddagen får vi den första skärmdumpen – och räkna med att vi kommer vara på hugget. På E3 kan vi vänta oss ännu fler nyheter.

Releasen beräknas äga rum under nästa år.