För sisådär ett årtionde sedan låg #Remedy Entertainment bakom #Max Payne och #Max Payne 2: The Fall of Max Payne, vilket innebar att när #Max Payne 3 tillkännagavs och det visade sig att det istället utvecklas av #Rockstar Games blev en del fans lite frågande kring hur väl de skulle förvalta arvet. Remedys Matias Myllyrine har talat ut kring hur han ser på seriens tredje del.

– Det är jävligt genialiskt. Jag har fått chansen att spela det och vi har arbetat lite med Rockstar – självklart är det de som står för grovjobbet. De sköter utvecklingen. Men de ville ha vår input vid några tillfällen och vi har haft massor av vårt folk, vår kärngrupp, som arbetade på de första två spelen som fått ge input och det har varit fantastiskt, säger Matias till GI.biz International.

– Det där gänget, de släpper helt enkelt inte dåliga spel. Och utifrån det är det en väldigt - det är nästan den bästa positionen att vara i. Det är som om någon gör ett fantastiskt spel och du vill verkligen få chansen att ge dem input, och så är det redan genialiskt så jag har njutit av det. Jag kan självfallet inte - jag vill inte ge några spoilers och kan inte ger några spoilers, men jag är vittne till deras öga för detaljer och jag är vittne till deras passion och dedikation. Det är värt all väntan.

I början av månaden publicerades för förhandstitt, och vi såg potentialen lysa starkt. Om du är mer fundersam kring flerspelarläget kan du nedan spana in gameplay i vårt läckra arkiv.

[video=11194]