#Max Payne 3 kommer att bli ett tungt storydrivet spel och nu avslöjar #Rockstar hur de ska lyckas berätta en historia även i spelets multiplayer.

I gängkrigen (gang wars) möts två lag i en serie matcher som sömlöst anpassar sig efter förutsättningarna. Det kan exempelvis börja med en drogdeal som går fruktansvärt snett där det ena laget, i sann capture the flag-stil, måste hämta väskor med pengar och bära dem till säkra punkter. Inget utöver det vanliga, skillnaden kommer i nästa rond.

Istället för att lagen byter roller och spelar om scenariot skapas ett nytt beroende på hur omgången innan utvecklade sig vilket ger en logisk fortsättning av "historien". Den mest dominanta spelaren kan exempelvis få ett pris på sitt huvud. Eller så kan den första ronden gå ut på att ta över territorium medan den efterföljande kan handla om att desarmera bomber i sina nya områden.

Det ska växlas friskt mellan teamplay och mer individbaserade matcher. Dina uppdrag kommer, precis som i singleplayer-delen, framföras av Max Payne och i seriestrippar.

Källa: IGN