Ända sedan #Nintendos Eiji Aonuma tog över producentrollen för Zelda-spelen så har han ständigt stått i Shigeru Miyamotos skugga. Men i en nypublicerad intervju tycks han äntligen redo att sätta sitt personliga avtryck på serien.

– Jag började inte jobba på serien i början utan halvvägs in i dess historia. På grund av det tror jag att jag i början tittade mer objektivt på serien och på hur vi kunde göra små, individuella element inom den, snarare än att se på hur serien skulle utvecklas. Medan tiden har gått – särskilt under de senaste åren – har jag börjat fundera mer på hur jag kan ta serien och verkligen göra det till mitt eget Zelda och utveckla den vidare. Eftersom herr Miyamoto tillåtit mig att ta befäl över Zelda-serien så är det dags att jag gör det, säger #The Legend of Zelda: Skyward Sword-producenten Eiji Aonuma.

Röstskådespeleri, någon?

– Kanske vissa tycker att det är lite sent för mig att börja tänka på det, men i takt med att tiden går så har det blivit mer och mer av ett tema i hur jag närmar mig serien. Vi kikar kontinuerligt på hur vi kan utveckla serien. Vi är inte säkra på att vi kan få till den rätta balansen med fullt röstskådespeleri, så vi får se.

Wii-exklusiviteten The Legend of Zelda: Skyward Sword är Eiji Aonumas senaste Zelda-titel. FZ gillade skarpt.

Bilden: Herr Aonuma sjunger ledmotivet för nästa Zelda?