De envisa ryktena om att den ursprungligen [[Playstation 3]]-exklusiva [[TPS]]-smygaren #Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots även kommer att släppas till [[Xbox 360]] verkar inte få något slut. Den senaste uppgiftslämnaren som gör gällande att förläggaren #Konami i det fördolda även jobbar på en 360-utgåva är nyhetssajten Noooz.com - en blogg som genom ägaren Daniel Boutros skall ha indirekta band till #Sony.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Metal_Gear_Solid_4__PS3_/926596_20060923_screen001.thumb.jpg" width="100" height="56" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
Konami oroliga?Huruvida kopplingen är tillräcklig stark för att ge trovärdighet åt uppgiften - som gör gällande att 360-versionen skall släppas "några få månader" efter Playstation 3-utgåvan - är upp till var och en att bedöma. Klart är dock att Konami mycket väl kan uttrycka oro över att Sony inte lyckas sälja tillräckligt många konsoler för att motivera den utlovade Playstation-exklusiviteten. I takt med att tv-spel blir allt dyrare att utveckla blir kraven på avkastning allt högre. Plattformsexklusiva titlar riskerar därmed att bli rena förlustaffärer om marknadssegmentet är begränsat.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Metal_Gear_Solid_4__PS3_/MGS4_2.thumb.jpg" width="100" height="56" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
Kan köras på Xbox 360I ett videoinslag hos spelsajten 1Up berättade utvecklaren #Kojima Productions VD [[Hideo Kojima]] för en månad sedan att Metal Gear Solid 4 i teknisk mening kan köra samma speldemo som företaget visade upp för publiken under branschmässan [[Tokyo Game Show]] i september - ett påstående som ytterligare har spätt på ryktesfloden om att huvudpersonen Solid Snake kan dyka upp även i 360-kostym. FZ vidhåller att uppgifterna i nuvarande skede bör ätas med ett vagnslast salt så länge de inte är bekräftade av Konami eller #Microsoft själva.

?

Vad tycker du? Tror du att Konami kommer att släppa Metal Gear Solid 4 även till Xbox 360? Är det bra eller dåligt? Skulle du själv vilja anta rollen som Snake i en 360-utgåva eller gör han sig bäst under Sonys vingar? Sjung ut dina åsikter om spelets framtid i FZ Forum!