Visste du att... du kan söka på FZ och våra underavdelningar med ett särskild sökprofil i [[Firefox]]? Insticksprogrammet laddas snabbt och enkelt ner direkt från FZ och finns sedan tillgängligt i webbläsarens sökfält längst uppe till höger. Välj sökprofil, knappa in det du letar efter och klicka på sökträffarna - svårare än så är det inte! Med sökprofilerna installerade finns FZ alltid tillgängligt - oavsett vilken webbsida du för stunden är inne på!

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/FZ-tips/sok_i_firefox.thumb.jpg" width="79" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
Sök i FirefoxFör tillfället erbjuder FZ fem olika sökprofiler - en för hela nyhetsarkivet, en vardera för spel- och företagsdatabaserna, en för våra bloggar samt en för våra 40 diskussionsforum. Oavsett var du vill söka är principen den samma och kan närmare granskas i bilden här till vänster. Notera att FZ:s sökprofiler i ett första skede enbart fungerar med version 2.0 av Firefox. Så här går installationen till i detalj:

1: Se först till att du är inne på någon av FZ:s sidor (vilket du bevisligen är eftersom du läser det här). Tryck fram listan över tillgängliga sökprofiler i Firefox genom att trycka på knappen med Google-logotypen längst uppe till höger i webbläsarfönstret.
2: Välj de sökprofiler som intresserar dig. Normalt sett skall de synas längst nere i listan markerade med FZ:s logotyp.
3: Klicka på nytt fram listan. Nu skall de sökprofiler du valt att installera finnas på plats och vara redo att användas. Välj en av dem - exempelvis "FZ.se - Spelsökning" eller "FZ.se - Nyhetssökning" och prova att söka efter en pc- eller [[konsol | konsoltitel]] alternativt någon intressant nyhet.

Då FZ:s sökprofiler - väl installerade - alltid finns tillgängliga gör även FZ:s innehåll det. Är du inne på en webbaffär och funderar på när #Virtua Fighter 5 till [[Playstation 3]] egentligen släpps? Leta i FZ:s speldatabas! Har du kört fast i #The Elder Scrolls IV: Oblivion och behöver hjälp? Sök svaren i FZ:s forum! Vill du läsa en krönika om svårigheterna att ta sig ur #World of Warcraft-träsket? Hitta sympati i FZ:s bloggar! Kort sagt - använder du FZ och Firefox våra sökprofiler ett ännu smidigare, snabbare och enklare sätt att navigera hos oss, var på webben du än befinner dig.

?

Vad tycker du? Är FZ:s sökprofiler en användbar tjänst? Kommer du själv att använda dem? Är de enkla att använda? Skulle de kunna bli ännu bättre? Passa på att ventilera dina tankar och synpunkter i FZ Forum!