På tisdag presenterar #Apple framtiden för Iphone och stora delar av den teknikintresserade delen av mänskligheten drabbas av temporär hajphysteri. Efter månader av vilda spekulationer står det nu klart att den lika dyrkade som baktalade teknikjätten låter täckelsen falla för nästa telefonmodell, och det sker med start klockan 19 svensk tid på företagets högkvarter i Cupertino i Kalifornien.

Nyblivne vd:n Tim Cook sköter presentationen, som med Apple-mått mätt har tillkännagivits ovanligt tydligt: inbjudan innehåll nedanstående bild samt texten ""Let's talk Iphone."

Nya Iphone-modeller har tidigare släppts under sommaren, men efter att så inte skedde i somras har det spekulerats vilt i vad som bubblar i Apple-grytan. I nuläget gissar många på Iphone 5 (alltså en helt ny modell, gissningsvis med kraftfullare processor), en uppdaterad Iphone 4-variant (brukar kallas Iphone 4S av spekulationskören), IOS 5 (nästa generation operativsystem för Apples mobila enheter) och/eller något annat Iphone-relaterat. Det gissas också att den nya telefonen/de nya telefonerna börjar säljas i vissa länder redan kring den 14 oktober.

Med mängder av lättillgängliga och billliga spel i App Store kan Iphone ses som ett reellt hot mot de visserligen mer avancerade men också betydligt mer kostsamma spelen till #Sonys och #Nintendos bärbara konsoler. Återstår att se om och i så fall hur nästa Iphone-modell påverkar Nintendo 3DS och Playstation Vita.