Inlägg av Ermus

Inlägg som Ermus har skrivit i forumet

Skrivet av emj:

De kanske släpper en HL3 exclusive...

Ganska säker på att de redan sagt att de inte skulle göra något sådant.

Skrivet av totte1015:
Skrivet av Ziljun:

Nu vet man i alla fall att aldrig lita på hundar i postapokalyptiska tider.

Hade samma sak hänt om man hade nekat hunden maten?

Jag nekade hunden maten, vilket den blev skitarg över och bet en, men vad var anledningen att hunden bet en om man gav den mat?

"Även om ditt internet fungerat felfritt de senaste dygnet, du hade inte kunnat spela Diablo III och Hearthstone."

Knasig mening, gör om, gör rätt!

Detta är nog tävlingen man har högst chans att vinna på, förutsatt att man orkar ta reda på de korrekta svaren.

Better be good then.

Skrivet av Luciphear:

Jag blir lite orolig när man försöker marknadsföra ett spel med enbart grafik...för det ser verkligen skitbra ut!
Fast jag tänker inte döma det än givetvis för det jag har sett har varit jäkligt snyggt. Nu att få det att se kul ut också.

Det som visas upp här är motorn, inte spelet, och självklart är det inte så konstigt att man visar upp grafiken för motorn snarare än hur lätt motorn är att jobba i (vilket jag hört ska vara väldigt bekvämt).

De är stolta över sin spelmotor helt enkelt.

Skrivet av ManchildKart:
Skrivet av Jesper943:

Synd att bruden på PR bilden är Kate Upton. Pinsamt om detta är sant!

Nja, det är en snarare en modell vid namn Shelby Welinder som fått betalt för sin liknelse

Man får nog säga att det är båda:

Hade inte tänkt på det innan, men detta är ju en ganska uppenbar funktion som hittills fattats på Steam, bra initiativ!

Älskar LotR filmerna och de var en stor del av min barndom och det samma kan jag säga om Lego Star Wars, men jag tyckte verkligen inte LotR passade som Lego-spel, speciellt inte när de använde rösterna från filmen men ändå gjorde det tramsigt. Gav liksom inte LotR respekten det förtjänar.

Skrivet av Ender:

Som jag (utan att läsa om krönikan) förstått det så var Journalist mer ett sidoprojekt, eller något som aldrig blev verkligt iallafall, då hans yrkesinriktning drog mer åt just journalistik snarare än spelutveckling. Känns mer som han bara tog idén som ett exempel. Inte heller verkar han efterlysa enbart just politiska spel, utan även "samhälle, utanförskap, orättvisor och allt annat" som det står i inledningen. Mao, jag tycker krönikan är helt berättigad i sig.

Och precis som Arnroth tycker, (dvs har åsikter) så gör jag som de "andra", jag tycker också. Nu råkar jag tycka att Arnroth har en poäng i det han skriver, och ser att det gärna skulle kunna vara likadant i spel som film. Likaså tycker jag inte att folk som uppfattar Arnroths åsikter som vänsterpolitiska, eller blir rent ut sagt upprörda över krönikan, verkar ha hela samlingen komplett.
Det roliga är ju dessutom att han (liksom jag) gärna skulle se fler spel som väcker lite tanke och insikt, hur svårsmält än det må vara, inte att det ska vara något slags krav på att alla spel ska vara på det sättet.

Vad trevligt det hade varit ifall "debatten" här hade handlat om det, vad folk tycker och inte tycker, och varför de gör så. Istället stormar en högröd National Fascistisk Front in och upprör sig över ett exempel där deras käre Jimmie blivit "tårtad". Ve och fasa! Utöver de som jag bara antar är starka SD sympatisörer så har vi gruppen som verkar störa sig på allt Arnrth skriver, och som nästan reflexmässigt spyr galla ur sig. Verkar inte spela någon roll vad han (Arnroth) skriver, det ska klankas ner, helst innan man ens läst krönikan som det verkar.

Som sagt, jag säger inte att Arnroth har rätt, men det han säger låter vettigt i mina öron, så jag håller med. Jag har än så länge inte hört något riktigt vettigt "motargument", utom möjligtvis från Itisl, som inte skulle vilja se spel förvandlas till propagandavapen. Å andra sidan så kan man ju snabbt konstatera att det redan är här, i alla spel som glorifierar den Amerikanska armén.
Skulle vara intressant ifall dom slängde in den där händelsen som Bradley Manning (var det va?) läckte till Wikileaks i CoD eller BF serien, och hur Amerikanarna senare lägger locket på. Inte så bra för aktiekursen kanske, men den obekväma sanningen är ju sällan det.

Alright, fine, det du och Arnroth vill är helt enkelt att ha fler spel av denna typen. Jag finner bara att denna krönikan var onödigt provocerande för något som knappt är ett samtalsämne då det bara handlar om "jag önskar det fanns mer av..", skitonödigt att dra in massa annat.

Men det verkar ju nästan vara det som är poängen med krönikorna på den här sajten, att provocera för att skapa många inlägg och högt antal visningar.

Tack för en någorlunda sansad diskussion, godnatt.

Skrivet av Ender:
Skrivet av Ermus:

Vet fortfarande inte riktigt vad du fått idén om att jag inte tycker att Arnroth har rätt till en åsikt, men men.

Det kom från det du sa i ditt första inlägg:

Skrivet av Ermus:

Jag läste hela krönikan som "Jag, herr Arnroth, vill göra spel, meeeeeen, istället för att faktiskt lära mig hur man gör, gnäller jag på alla som kan att de inte gör de spelen jag vill"

Undrar ifall du kanske missförstod Arnroth, och jag därför missförstod dig. Han pratar ju inte om att han skulle vilja se "ett" spel där samhällsfrågor berörs, utan flera, och ifrån spelutvecklare i allmänhet, precis som i filmindustrin. Jag uppfattade det du sa som att han minsann inte ska komma här och tycka, utan göra spelet själv..har läst gott om sådana kommentarer tidigare, tro mig.

Och visst tar förändring tid, men det är ju inte säkert att den skulle sett ut som idag ifall inte folk som Arnroth hade "tyckt" en hel del en gång i tiden. Åsikter som sådana här är ju en del av förändring och utveckling (förhoppningsvis). Ifall inte folk "tycker till" om saker så finns det väl inte så stor anledning att ändra på saker och ting.
Att vi "redan är på rätt väg" syns ju knapp än, och det är väl därför som Arnroth skrivit just den här krönikan, iallafall om jag själv förstod den rätt.

Jaha, jag vet inte, tyckte mest det kändes aningen hypokritiskt hur han belyste hur lite man behövde kunna och hur snabbt det gick att tillverka ett sådant spel men att sedan avfärda tanken att göra det själv.

Och jag kan hålla med om att krönikor som den här är en del av förändringen, lite som växtvärk. Jag tänker bara att om man känner så starkt för ämnet, hade det inte hjälpt mer att faktiskt vara med i självaste förändringen och utveckla ett eget sådant spel, istället för att skrika på andra att göra det?

Jag tänker på David Cage och hans uttalanden om hur han anser att man bör göra spel, han står däremot inte bara och snackar, utan gör även någonting åt det.

Eftersom detta nu handlar en hel del om politik kan man väl dra en liknelse med att Arnroth skulle vara en missnöjd medborgare som inte känner att han delar åsikt med något större parti. Istället för att engagera sig i politiken och bilda ett eget parti sitter han och är förbannad på politik i allmänhet och tycker att det är politiker från större partier som gör fel i att inte dela samma åsikt.

Och nu är det ju så att det är det Arnroth gör, tycker, han tycker att det borde vara på något annat sätt, medan andra här i kommentarsfältet tycker att det fungerar bra som det är, men då kommer andra(bl.a. du) och behandlar det som att Arnroths åsikt är rätt och som att det är den faktiska ultimata lösningen, inte längre en åsikt.

Kom även på ett spel som Arnroth glömde nämna som tillhör kategorin han suktar efter som fick stor uppmärksamhet nyligen; I get this call every day. Poängen är att dessa spel görs, men inte av alla, vem är det Arnroth försöker påverka om det inte är AAA-utvecklare, är det Indie-utvecklare? Men de gör ju redan sådana spel! GAAAAH!

Skrivet av Ender:

Mnh, du nämner i förbifarten att det finns sådana spel, det gör Arnroth också, men efterlyser fler ändå, och ger några exempel på varför. Exemplet jag gav var mer till ditt raljerande om att han tydligen inte borde/får tycka som han gör utan att släppa egna spel. Han säger ju tom i texten att hans styrka snarare ligger i ord, inte spel.

Som tidigare nämnts så kan man lätt dra paralleller till film. Det görs ju hur mycket film som helst där samhällsfrågor lyfts fram. Är det då så främmande att efterlysa något liknande i spel? Är inte också film (och böcker mm) på samma sätt som spel en "verklighetsflykt"?
Hur många av alla som grinar här resonerar på samma sätt kring film då kan man undra? Kanske inte ska blanda i sådana där jobbiga saker som PK och sexism i filmer heller, nej, det ska vara Arnold, explosioner och bröst, inget annat!

Vad sitter du själv och tjurar om förresten, skriv en krönika på din egen spelsajt vettja

Vet fortfarande inte riktigt vad du fått idén om att jag inte tycker att Arnroth har rätt till en åsikt, men men.

Det är sant att det inte finns lika stor variation i spel som det finns i film, men då får man ha i åtanke att filmmediet är så mycket äldre. Problemet jag ofta har med Arnroths krönikor är att han bölar för att något inte skett omedelbums, det är ju faktiskt är så att förändring tar tid, vi är ju redan på rätt väg, uppenbarligen, så vad gnäller vi(ni) för, vi borde ju vara glada.

Hah! Nu är det ju faktiskt så att jag inte gjorde ett spel där jag gnällde på att skriftliga medier inte gjorde tillräckligt med krönikor, så nej tack!

Skrivet av Ender:
Skrivet av Ermus:

Jag läste hela krönikan som "Jag, herr Arnroth, vill göra spel, meeeeeen, istället för att faktiskt lära mig hur man gör, gnäller jag på alla som kan att de inte gör de spelen jag vill"

Låter faktiskt absolut som att du borde lära dig utveckla spel Arnroth, precis som du pekade ut i krönikan gjorde en student ett spel med knappa kunskaper i javascript, så svårt är det alltså inte. Eller?

Och som många andra sagt tidigare tycker jag att spel är till för att fly vardagen, men jag menar att det även finns de spelen du pratar om, bara att de inte är särskilt populära då de inte tas upp i mainstream-media *host*FZ*host*, och befinner sig på diverse flashspels-sidor.

Jag gillar hur du just nu säger att man inte får ha åsikter om något ifall man inte är direkt engagerad. Typ som att; "den där bilen är dålig för att..." "JA MEN GÖR EN SJÄLV DÅ!!!"

Kan vara bland det sämsta argument jag hört, att man inte får tycka något om någonting om man inte gör något åt det.

Jag sa för fan inte att man inte få ha en åsikt om något, men nu attackerar ju inte Arnroth ett specifikt spel, utan pratar om ett helt medium, så det är inte "typ som att den där bilen är dålig för att". Och det är INTE lika svårt att göra ett spel i den kalibern som Tårta Jimmie som det är att göra en bil, så där faller ditt löjliga exempel.

Jag nämnde ju även att det FINNS de här spelen som han pratar om, men han väljer att kritisera alla som inte gör det, jag förstår inte poängen, han säger själv i krönikan att han inte menar att alla spel ska bli politiska kommentarer, men vad pratar han då om? Det finns ju sådana spel som han vill ha, vad är det som fattas?

Och jag menade seriöst att Arnroth skulle lära sig eller iaf medverka i något spel i stil med det han beskriver i krönikan, eftersom det nu inte är så svårt och han verkar tycka så starkt om just detta. Så varför inte föregå med ett gott exempel?

Jag läste hela krönikan som "Jag, herr Arnroth, vill göra spel, meeeeeen, istället för att faktiskt lära mig hur man gör, gnäller jag på alla som kan att de inte gör de spelen jag vill"

Låter faktiskt absolut som att du borde lära dig utveckla spel Arnroth, precis som du pekade ut i krönikan gjorde en student ett spel med knappa kunskaper i javascript, så svårt är det alltså inte. Eller?

Och som många andra sagt tidigare tycker jag att spel är till för att fly vardagen, men jag menar att det även finns de spelen du pratar om, bara att de inte är särskilt populära då de inte tas upp i mainstream-media *host*FZ*host*, och befinner sig på diverse flashspels-sidor.

Funkar det fortfarande inte om man har AMD-kort?

Vad är det som får alla att tro att det kommer bli ett barnspel?

Bästa ASOIF spelet hittills är nog modden till Warband.

Svala betyg till PS4-debutanten Knack

Från förstå gången jag såg det fick jag intrycket av ett rätt så mediokert spel, no surprise here.

Skrivet av Castor.T:

Blir väl skit som allt annat.

Som allt annat?

Har ju gjorts en massa bra Sagan om Ringen spel...

Vad jag hörde i en intervju med någon lead för spelet att de gärna hade velat ha med båtstrids-mp men att det helt enkelt inte gick pga tekniska svårigheter.