Inlägg av Alleez

Inlägg som Alleez har skrivit i forumet

Grattis!

Lycka till alla!

Kommer streamen poppa up på steam när de startar? länkarna drar mig till samma ställe utan någon stream haha.

Man får se om man har lite tur denna gång!

hade vart en paladin.....OM DE FANNS! >:C. Får bli en Sorceress för mig

Grattis!! njut av gåvorna!

Skrivet av maq777:

Jag kanske tog ut segern lite väl mycket i förskott... Potatisen är slut. Men det finns en klick räksallad kvar om du vill ha.

Haha de tackar man inte nej till!

Skrivet av maq777:

När jag vinner så kommer jag fira med bakpotatis och räksallad!

Kan man få lite :D?

Skrivet av TheRob:

343 Industries fångar aldrig Halo-magin, och dem verkar pilla navelludd än att optimera Halo: Infinite till PC, och jobba med QOL-uppdateringar.

Har gett upp på Halo så länge 343-Industries står som utvecklare av det.

Att säga att dom aldrig fångat Halo-magin är ju lite av en lögn. Det gjorde dom definitivt med infinit, det ända som var synd är att det hade vart roligare från starten med mer modes och banor. (sen att dom borde fått tiden att få klart coop och forge såklart )

Har nog haft lite för mycket med Halo att göra haha

Skrivet av Winzi:

Vänta vad... sommaren!? Snackade dem inte om typ 3månader för co-op kampanjen?.

Fan detta Halo kommer sluta som alla exklusiviteter för mig verkar det som då. Kommer ju kommit annat som är mer väsentligt innan dess så att folk inte bryr sig om co-op... fan vad trist

*Edit Såg att May 22 var mål datum för Co-op, snacka om total flopp på den.

Dom valde att pusha fram det längre fram, eftersom dom valde att fokusera först på multiplayern, Monetization och progressionen (unlocks) inte är hållbart atm. Så dom gjorde om prio listan och satte Multiplayern längre upp. Dom ville även ha lite mer tid med Co-op, eftersom dom inte var 100% nöjda. Vill att de ska funka och va kul. Dom är väldigt öppna med vad som händer jämnfört med andra företag. (Specielt efter Joseph staten kom in i bilden, Verkar som de blev väldigt mycket ändringar efter han kom in förra året.)

Jag vill ha en nyckel!

Verkar bli ett rätt coolt spel! lycka till alla o/

Lite sent men bättre än aldrig.
Positiv först Negativ efter:

Konceptet är intressant att gå tillbaka till tiden där Vikingar leve och dess mytologi är alltid ett + för mig. Det är kul att kunna bygga sina egna vapen eller armor av olika slag. Inslaget av de olika gudar och vad man kan få för bons eller negativa konsekvenser var ett kul tillägg.

Tyvärr dock är själva gameplay stelt, svårt att prata med NPC's, UI't är stelt & krångligt. Djur och monster har tendensen att gå igenom stenar, träd you name it, försökte lära mig denna "Phasing" technology men slutade att jag flög 100 meter upp i himlen och dog. Monster hade även tendensen att kunna träffa en även om man var 3 meter ifrån, Olika mekaniker t.ex un-stuck dödar en. kändes som i helhet att spelet är väldigt opolerad.
Tilläger även att det är väldigt tomt på spelare, den sörsta sessionen jag såg var 5 personer på servern, gjorde det svårt att kunna utföra mer i spelet.

Spelet har varit ute i early acces ett tag nu men det verkar inte som de har kommit så långt tyvärr.

Men jag var den första vikingen till rymden så spelet får 10/10

p.s Oavsett hur spelet än var vill jag tacka FZ för koden!

Skulle va intressant om dom valde att placera sig någon annanstans än USA.
sen kan jag inte tänka mig mycket annat just nu!

Svårt att säga nej till något som innehåller vikingar, så jag är intresserad ja!

Väldigt trevlig sorts tävling! får en att tänka lite + ha kul

Skrivet av Mosfet:

I guess Butch really did go to Indochina.....

Du menar Dutch? but nice reference regardeless :3

Skrivet av MadMartigaN:

Vad är det som händer på internet? Den stora diskussionen om BF V är att det är en tjej med... Seriöst... Det har ju (ursäkta språket) för fan ingen betydelse. Vadå inte realistisk... Sluta nu... Kan vi lägga ner diskussionen kring realismen i BF-spelen, kan vi inte bara njuta och ha lite kul? Det är självklart frivilligt...

frivilligt kul!? till gulag med dig din onda jävel!

Man får hoppas på att spelet blir bra, själv vill jag att dom ska ha tillbaka "baser" där tanks o fordon är. inte köp med poäng o spawna från toma intet köret dom gjort med. Skulle va väldigt kul om dom la in stora bombar flygplan som man kan va 4+ i, best times BF1942 ;).

Skrivet av Biggles:

Hej, läser Historikerprogrammet vid Uppsala Universitet just nu så jag faller nog också in under falangen "historieintresserad"!

Med det sagt kan man ju se historisk representation på olika sätt.

Kontext och intention är här A och O. Kontexten är andra världskriget, men intentionen är nog inte att representera kriget fullt ut efter verkligheten. Detta är i sig inget nytt; mycket få spel har (lyckligtvis) valt att representera kriget med alla sina mörka, horribla sidor. Istället väljer spelutvecklare att koncentrera sig på en mer avskalad upplevelse. Jag tror det är i princip omöjligt att hitta ett spel som 100% representerar andra världskriget som det var, och jag tror också det är en bra sak. Jag hör till folket som INTE blir upprörd av avsaknaden av hakkors, SS symboler etc.

Argument om ett spels historiska autencitet är, enligt mig, bara hållbara om spelet eller dess utvecklare har gjort en poäng av att spelet är historiskt autentiskt. Battlefield har aldrig riktigt upprätthållt en helt realistisk representation av krig, oavsett vilket krig som ligger i fokus. Jag tror heller inte DICE nånsin haft det som egentligt mål. En viss grundläggande VISUELL autencitet tror jag används som grund, men i slutändan tror jag i många fall att spelmekanik och spelarglädje vinner över strävan på "historisk korrekthet".

En annan faktor som spelaren ändå får finna sig i är att en spelutvecklare har rätt att, till viss del, göra "sitt" spel. Med det menar jag att om DICE vill inkludera kvinnliga karaktärer i sitt spel, så är det i deras fulla rätt att göra så. Det kanske är en nobrainer, men ärligt talat ser jag så mycket kommentarer (inte nödvändigtvis på FZ) om hur DICE gått för långt. #notmybattlefield är nu en hashtag.

Detta har också belyst ett, enligt mig, hycklande beteende från spelcommunitien i stort: Det DICE gör här är att öka valmöjligheter för spelare. I min erfarenhet är spelare av moderna shooters väldigt vokala med vad de vill kunna göra med sina avatarer; customization tar upp mycket plats och tid i andra spel, och när det inte får tillräckligt utrymme, är det skäl till raseri. Nu ser det ut som att BF V kommer innehålla mer customization än de tidigare spelen, och det är plötsligt skandal. Varför? För att den kvinnliga populationen representeras! Hemska tanke!

Låt mig avsluta med lite food for thought, inte riktat direkt till dig Mortaigne:

Ett vanligt argument i dessa sammanhang är att företagen blir "pressade" att vara mer inkluderade, att de "tvingas" till att bli "politiskt korrekta" osv. Har det nånsin slagit er, ni som tycker så här, att det kanske är så att de som utvecklar spelen faktiskt TYCKER att representation är en bra sak? Det finns en sån groteskt cyniskt dominerande världsbild på Internet just nu, som målar upp en värld där ingen på riktigt tycker att kvinnor, minoriteter eller HBTQ-personer förtjänar uppmärksamhet i något sammanhang, utan istället gör en sorts "token" publicitetgrej av det. Ni vet, bara för att NI inte ger fan i att det finns annat än vita män i den här världen, betyder det inte att er omgivning (eller speldesigners) delar den världsbilden.

Kan hålla med på att dom inte direkt nämnt att dom följer en historisk korrekt punkt och därmed har en sorts frihet såklart när det gäller att göra spel (och är intereserad på vad dom faktist kommer göra, spelmekanik etc.). fast jag är oerhört trött på när folk säger att man måste ha en gay/hbtq/handikapad (m.m) person på plats för att dom ska va representerade. Så funkar det inte, folk bryr sig mer om att personen eller personerna har en uppbyggande story som dom själva kan känna liknar dem eller något som dom själva vill sträva till, inte vilken sexuel läggning eller ras dom är. Vad dom gör nuförtideni olika sorts media är att tvinga på sig dessa former för att se "fina ut" oavsett hur det påverkar produkten eller hur dom i värsta fall faktist försöker försnäva historier.
En kvinna kan se sig själv och känna sig representerad i en välskriven mannlig karaktär. Likaväl en kille kan se sig i en kvinna (inkluderat alla olika lägningar etc etc).

Visst jag kan erkänna att det är kul om man kan få nån sorts liknelse, tänker ej neka detta. Men gör det i en form som bygger karaktär, en historia kanske eller helt enkelt göra en ny form, göra något nytt.

"annat än vita män i världen"
De e ju såklart att den större majoriteten inte tänker så och det är väldigt snävt att säga så p,g,a att folk vill att man ska respektera den historiska aspekten (och även antydan att tron att de bara är vita killar som säger de här). vi vet redan att de flesta större spelföretag eller media oftast tvingar sig till sånt för att som jag skrev där uppe "se fina ut"(det är så, det är bevisat). Tycker det är mer respektlöst att dom gör såna oftast bland/tråkiga/bortomvärlden karaktärer som ska då "representera" det så kallade Politiskt korrekta".

Såklart finns det röttägg, det finns det oavsett form, dom har rätt till att vara sånna så länge dom inte gör något dumt eller hoppar på någon. men att säga att per automatik att nån är lagd åt ett sexistiskt eller rasistiskt håll bara för att man kommer med en kommentar som "historical accuracy" är banalt och omoget.
Jag har själv studerat speldesign i 3 år och har varit i spelbyggande processer ett tag nu. jag känner folk som arbetar i den här marknaden och de flesta om inte alla tycker att det är en löjlig väg det går åt. (de flesta av dessa är kvinnor (att man ens behöver säga det)). Dom som arbetar på spel som verkligen vill göra något som dom faktiskt älskar, vill arbeta med är oftast mindre spelföretag eller nystartare.