Inlägg av N4kame0

Inlägg som N4kame0 har skrivit i forumet

Helt klart värt ett köp vid 50%

Skrivet av ulrik.borg:

(Rör fasen knappt mitt Vive, värdelöst j-a headset, för klent område för IPD & puckarna är EPA-kvalité.)

Ojj inte många jag hör säga det... Har du plats för ordentlig roomscale?

Skrivet av eld:

Spelindustrin är inte en demokrati, spelföretag är inte folkets utvalda.
Exklusivitetsdeals är inte lobbying, det är företagsdeals med skrivna kontrakt och en vinst för de som skriver på detta deal.

Kan du sluta överdriva det här, bara för att du inte gillar det här och är paranoid över tencents involvering så är det inte mutor.

Det är helt okej att inte gilla exklusivitetsdeals, men det är bra för epic och det är även bra för företagen:

Det är en extra inkomst för spelprojekten ovanpå försäljningen, det sker helatiden.

Jag är långt ifrån PARANOID. Kinas inblandning är inte något som berör mig mer än Epic och utgivarna. Tencents inblandning är bara grädde på moset varför vi som kunder borde protestera mot Epics metoder.

Det är väl en rätt halv-ok metafor.

Lobbying är en deal utan skrivna ("officiellt" mer än att pengar eller gentjänster dyker upp) kontrakt där det blir en vinst för de som ingår i dealen.
Dealen går från ett företag(Epic) till en folket förväntar ska leverera för dem(ett spel kunden vill spela, spelutgivaren) , med ett syfte att gynna företaget(Epic) och den andra parten (Spelutgivaren).

Metod, att göra något som inte är i folkets intresse (kundens) varken kortsiktigt eller långsiktigt.
Båda parterna vet att de gör något mot folkets intresse (kundens). Bryr sig inte.

Det är inte mutor ordagrant eller enligt lagen, men inget folket borde acceptera och heller inte något vi som kunder borde acceptera.

Skrivet av eld:

Har jag påstått att mutor inte är ett problem i Kina, när gjorde jag det?

Epic är ett amerikanskt företag. Exklusivitetsdeals är inte mutor, det är affärer. Det finns ingen som gör personlig medans de säljer ut sitt företag. De gör detta för att företaget tjänar mer pengar än om de inte hade tagit på sig det dealet.

Att de har aktiägare från kina påverkar inte hur de arbetar i USA, då det är ett amerikanskt företag och inte ett kinesiskt.

Precis som lobbyverksamhet i USA inte är mutor.
Det är en form av oetisk affär där konsumenterna(folket) inte uppskattar det men parterna gör det iaf för egen vinning.
Sen ger jag precis lika mycket skit till utgivare som tar dealsen.
Vad tycker du om faktumet att de ger sina kunder en objektivt sämre produkt för egen vinning?
Är det positivt eller något som borde bekämpas, precis som lobbyverksamhet i USA och andra länder?
Specielt av konsumenterna(folket) som du och jag.

Hat? Kritik? Clickbait?

Skrivet av Tomas Helenius:

Absolut, höjda röster mot skitiga metoder är kalas. Men frågan kvarstår - finns det sanning i påståendena om det negativa med Epic Store?

Hur det är en barebone launcher som nyligen inkluderat en sökfunktion.
Hur Tim tidigare uttalat sig om hur exklusivitet är dåligt men nu inte bryr sig.
Hur de inte kommer låta användare lämna åsikter på spelen på EGS om inte utvecklaren specifikt tillåter det för enskilda spel.
Hur de mutar(Vanlig praxis i Kina, samband med nästa punkt?) utgivare för att inte lansera spelen på Steam, andra launchers är mindre viktigt om de lanseras samtidigt på.
Tencent är nära kamrater med propagandamaskineriet för diktaturen Kina och har minst 40% ägande av Epic.

Citat:

The report details the ways Tencent censors keywords without users ever knowing; deletes images appearing on WeChat news feeds, which was previously undiscovered; and doesn’t subject overseas users to the same onerous censorship as Chinese users.
WeChat, with 889 million monthly average users and a Facebook-like closed infrastructure that creates a sense of privacy, is becoming the more important platform for China’s one-party government to monitor and shape.

Hur media prisar Epics "framgångar" medans konsument-vänligheten är på minus och folk uppmanas att det bara är att rätta sig i ledet och ladda hem launchern, det kostar inget... De erbjuder inget mervärde som vi kunder har vant oss vid på Steam samtidigt som de attackerar Steam med fula metoder. Varför skulle det inte vara något som kostar oss en bra plattform i längden?

Inte nog med att launchern är skrattretande bristfällig så är den ett potentiella säkerhetsproblem då det inte går att säga vad launchern gör med informationen som den hittar på din dator.

Fokus är ofta på hur 30% revenue split är för hårt från Steam men hur ser det ut på andra plattformar?

  • Google play - 70/30

  • App store - 70/30

  • Sista jag hört om PSN och Xbox digital sales 70/30

Media vill ofta framhålla att steam stagnerat och inte utvecklas längre utan bara sitter på pengarna.

  • Marknadsledande pionjärer av launchers

  • Marknadsledande VR med det mest precisa trackingsystemet

  • Steam VR funkar med Oculus, Steam VR, Windows Mixed Reality system

  • Ny funktionalitet tillkommer titt som tätt, som hur deras streaming över internet gör en tjänst som Stadia överflödig för de som redan har en pc

Utvecklare och publishers brukar göra utspel och tycker att vi ska stödja dem genom att köpa spelen på EGS.
Det vill säga leverera sina fans och potentiella kunder en objektivt sämre produkt samtidigt som de tar en säck med pengar från epic och tycker vi ska vara lite sjysta och stödja dem.
Hur vore det om vi konsumenter fick möjlighet att välja och därmed ge sina kunder möjligheten till en bättre helhetsupplevelse istället?

Citat:

Phoenix Point-grejen är i mitt tycke inte mycket att bråka om: utvecklare hittar en mer gynnsam affärsmodell och byter plattform ca ett halvår innan release, erbjuder gratis dlc som kompensation till förbokare och pengarna tillbaka om man inte gillar det. Metro Exodus var däremot riktigt illa skött.

Inte mycket att bråka om?
Utan fansen som crowdfundade så hade de inte haft en produkt att "sälja" till Epic.
När man specifikt skrivit att spelet skall lanseras på Steam och gog i sin crowdfundingkampanj så är det riktigt lågt att gå tillbaka på det. Fansen på Linux eller från Kina har inte heller någon möjlighet att spela spelet längre även om de skulle vilja.

Citat:

Absolut, höjda röster mot skitiga metoder är kalas. Men frågan kvarstår - finns det sanning i påståendena om det negativa med Epic Store?

En perfekt fråga till våra journalister.

Skrivet av Tomas Helenius:

Ja, det är bra. Men jag tycker kritiken är väl hård - bojkottrop och påståenden i stil med att ett köp hos Epic är att ge bort sin integritet till en diktatur. Finns verkligen belägg för att det är så?

Bojkottsrop är det vi som konsumenter kan göra när ett företag tillsammans med utgivare gör det sämre för konsumenter?
Vad skulle annars ändra något? Inte som att media tar konsumenternas sida i denna striden.

Alldeles nyligen så var det ju Phoenix Point som de snuvade från crowdfunders, rätt dålig stil.

Flertalet av epics titlar har varit marknadsförda som steam releaser så ... ? Aha dom ljuger okej.

Skrivet av eld:

Polygon skriver om detta för att folk vill läsa det, speciellt då otroligt många önskat att det ska gå jättedåligt för metro exodus.

Jag har ingen aning om vad de har för förväntan, men last light sålde tillräckligt bra för att en dyrare uppföljare skulle göras, och nu sålde den snabbare än vad last light gjorde.

Polygon

  • Skräp clickbait-journalistik

  • Vill gärna se det gå dåligt för Steam då de tillåter smutsiga användare att lämna reviews något de önskar skulle lämnas helt åt sidor som Polygon, IGN etc...

  • Skriver gärna artiklar som klär användare av steam och Valve som monster som terroriserar de rättfärdiga utvecklarna samtidigt som det inte pratas om hur konsumentvänlig plattformen är för just användarna.

Epic och Metro

  • Desperata att lyckas med sina exklusivitetsmetoder för att inte avskräcka utvecklare.

  • Släpper inga siffror utan använder använder en multipel av okänt nummer från ett tidigare spel i en serie som lanserades 2013.

  • Ett spel som har haft massiv exponering i media, i en tid där vi är svältfödda på bra "AAA" singleplayer upplevelser.

  • Sägs inget om huruvida de fysiska utgåvorna ingår eller ej i siffrorna då dessa innehåller EGS nycklar

Tycker att en seriös journalist på FZ borde ha möjlighet att så mycket som antyda att det finns en annan sida till nyheten som rapporteras i en enorm ekokammare över hela internet. Det är just det som jag tycker är det största problemet, att inte ens ifrågasätta detta enorma PR-jippo.

@eld: Varför skriver polygon denna nyheten? Är det sant att säga att det säljer över förväntan osv. Gräv lite, leta upp siffror mellan tidigare titlar och andra uppföljare.

Pinsamt mycket damage control från metro och epic, Last light var ingen storsäljare precis. Även spelpressen borde skämmas som bara klipp och klistrar andra nyheter utan någon form av källkritik eller grävande. Även många inom spelpressen som har hateboner för steam.

Tragiskt om så är fallet. Finns fortfarande de som säger att det är fel från twitter och det istället ska handla om spelet Outer Wilds så man kan hoppas att så är fallet.

@robbis: Var lite smått krångligt får jag säga, du måste koppla din pc igen i appen.
(Och köra betaversionen av steam.)
Tänkte själv att det bara skulle funka utan att ändra några inställningar

Skrivet av robbis:

Detta funkar enbart på steamhårdvara fortfarande. Ej mobiler, om du inte är uppkopplad på samma wifi hemma. Detta ska ju dock änsras i framtiden. Just nu kan du inte spela steam på bussen

Fungerar visst på mobiler, testade senast igår över 4g, funkade över förväntan. Men sen har jag ju en bra dator och 1000/1000 koppling. Testade igen nu, här är en bild, notera 4g och inte wifi.

Tråkigt, aja... ett spel man inte kommer kunna spela till på listan.

Precis, windows store exklusiva är platforms exklusiva, dvs inget vi pc folk gillar. Behåll spelen på Xbox istället tills det inte säljer tillräckligt och skiten går under.

Avbokade så fort det gick över till tidsexklusivt, ska inte ge Deep Silver ett öre till. Det blev inga fler spel i metroserien för egen del tydligen, tråkigt då jag gillade de tidigare

Tråkigt, kundfientligt skit -.-

Gratis spel är ju kul, även om jag äger spelen innan. Ingen launcher jag kommer installera.

Skrivet av epson55:

Är du seriös? Förstår du inte varför folk kritiserar systemet? Det gäller inte bara Artifact när ett sådant betalsystem uppstår utan vilket som helst, där annat än cosmetics som du kan köpa, slutar med pay 2 win eller i det här fallet pay 2 play också. Inte nog med det, spelet kostar ju en summa i grunden också. Kanske förståeligt om spelet hade varit free 2 play och om de hade haft den här modellen, iaf lite mer men fortfarande trots det ingen modell jag gillar ändå. Cosmetics only som i dota 2 tack och många andra spel om man vill köpa något.

Hade alla kort varit free to play så det var 100% skill som skiljde och cosmetics var det man betalade för hade jag spelat detta alla dagar i veckan. Säkert köpt cosmetics för flera hundra iaf.
Ha vissa cosmetics låsta till progress.
Kör något likt PoE med season supporter packs.

Missade möjligheter.