Inlägg av Belgaar

Inlägg som Belgaar har skrivit i forumet

Skrivet av Gertzy:

https://youtu.be/b1McW9Z9Cqo

Samma person - en speljournalist sedan 2003 och som täckt flertalet spelmässor som E3, Gamescom och TGS, som först läckte att Switch 2 blivit (internt) försenad till Mars 2025 släpper nu video där han förkunnar att det verkar vara ett "datum" som fortfarande gäller. Så att det sägs att konsolen kommer utannonseras inom detta FY betyder inte att det blir en så sen utannonsering som Mars 2025 och sen lansering långt senare under året. Utan vi kan nog räkna med utannonsering i år och lansering i Mars 2025 fortfarande

Edit: han säger också att Juni-directen blir den sist som fokuserar på OG Switch (no surprise there) och kan innehålla Metroid Prime 4 - även om det är en kvalificerad gissning snarare än någonting han har uppgifter om. Det han vet är att det blir mer remasters (han säger dock inte vilka men jag gissar Metroid Prime 2+3, Zelda WW+TP, F-Zero GX HD och kanske något helt nytt som rykteskvarnarna missat) )

* Han säger också att det kommer en Indie World i Augusti samt möjligen en partner direkt efter det, men det verkar inte lika spikat.
* Efter det "är det antagligen all Switch 2 for Nintendo"
*Switch 2 kommer vara bakåtkompatibel såväl fysiskt som digitalt!

Har också vart rätt säker på att Mars 2025 är det mest troliga ryktet vi har, har aldrig trott på dessa andra rykten om att det kommer 2024 eller blir mer försenat sen alla källor bekräftade intern delay till mars 2025. Jag tror med stor sannolikhet det är månaden vi ska rikta in oss på release.

Skönt att directen nästa månad avslutar Switch kapitel. Och att vi sen får en ny generation. Metroid Prime 4 blir på Switch 2 för min egen del. Antar det blir crossgen. Men hoppas på någon AAA remaster, mainline spel av Zelda, Metroid eller Fire Emblem inför vintern.

Skrivet av lonian:

Om Metroid Prime 4 kommer på både Switch och Switch 2. Vilken konsol kommer du köpa det till?

Switch 2 helt klart

Skrivet av Gertzy:

Fast nu tänker du utifrån vad som är vanligast för "Directs" men jag tror det är mer relevant att tita på hur de gjorde med NX/Switch:

Tweet om att nästa generations konsol (då under arbetsnamnet NX) är på gång efter investermötet. Sen lång väntan till Oktober då de släppte trailern och officiellt namn och sen höll de större event i Januari 2017 innan släppet i Mars. Så att säga det är omöjlighet med Switch 2-event i Januari är rätt ignorant och historielöst.

https://youtu.be/JsiRY521Nis

För ger de event med pris, kontroller och all annan relevant information är det än mer logiskt med ett Switch+Switch2 main direct i Februari - som de brukar. Då har konsolen mer konkret börjat hypas och nu också få spel till sig.

Hade helt missat detta. Vet att Nintendo inte visat upp något av relevans på väldigt länge i december och januari. men du har såklart rätt i detta.

Ponera dock att Switch 2 släpps i Mars 2025. Det blir oavsett lite för sent att dra skynket i Januari.

Skrivet av Gertzy:

Eftersom de inte hade någon main Direct i Februari tror jag inte de har material nog till ett helt till i September. Så tror mer det kommer bli:

Juni 2024: Switch direct (antagligen sista med huvudfokus på den konsolen)
Oktober 2024: Switch 2 reveal trailer
Januari 2025: Switch 2 event (där de antagligen går in mer på kontroller, tillbehör och spel)

Vi får se. Det är fortfarande länge (5 månader) kvar till september. Jag säger att reveal kommer i fönstret Augusti - November och antar det hålls direct som vanligt i september (oavsett switch, switch 2 eller crossgen) till något annat bevisas. Det är ändå ett viktigt event inför julhandeln. Jag säger också att Februari 2025 direct är Switch 2 fokuserat med ett inslag av crossgen.

Speciellt om Switch 2 har lansering i Mars 2025 som verkar nästan vara spikat enligt den notisen om intern försening som läckte ut från typ 7 källor. Jag tycker det låter så i varje fall. Vet att det finns andra åsikter om när lansering ska ske.

Juni 2024: Switch direct
September 2024: ??? Direct
Februari 2025: Switch 2 direct

- Reveal av Switch 2 i maj, juni är förmodligen uteslutet eftersom man inte kommer nämna switch 2 på direct i juni.

- December 2024 och Januari 2025 är förmodligen uteslutet med Nintendos historik för dessa månader.

Juli förmodligen uteslutet pga semestermånader.

Säg att Februari 2025 med stor sannolikhet är Switch 2
Direct. Det lämnar oss uppe för reveal i fönstret: Augusti - November

Skrivet av Gertzy:

Jag tror inte det handlar om att de fått veta speciellt mycket om Switch 2, utan snarare att undvika att få frågor om den imorgon. Och eftersom konsolen är minst ett - ett och ett halvt år bort kan jag inte tänka mig att det är information som påverkar aktiekursen imorgon, nästa vecka eller kommande månader nämnvärt. Tror det kan sammanfattas i en mening, typ "Yes we are working on a new console, stay put for more information in the future and please don't ask about it at our next investor meeting". Har de haft ett sådant möte har de nog haft jurister osv som varit med för att ta fram en sammanfattning som inte bryter mot några lagar. Eller så har mötet inte skett och det är bara tomma rykten, känns lite 50/50 imo, men tror de kan ha gjort något sådant för att undvika få frågor de inte känner sig bekväma med att besvara ännu.

Ja, det är också typ vad jag tänker vid nogare eftertanke, kanske har ägt rum och dom har avslöjat minimalt med detaljer och erkänt dess existens typ. Sen tror jag att Switch 2 är ca 9-10 månader bort (inte 1-1.5 år bort). Februari/Mars 2025 till vi hör något annat. Men det återstår att se.

Skrivet av Gertzy:

https://youtu.be/45wSlV8oTEo?t=196

Nintendo har tydligen samlat över 400 stora investerare och aktieägare för att försäkra dem om att framtiden ser ljus ut (högst troligen tack vare Switch 2) vilket säger mig att de vill kunna lugna ned dem - utan att behöva säga alltför mycket på mötet på tisdag. Så vi kanske inte får någon utannonsering, eller ens ett erkännande, vilket känns väldigt tråkigt. Beror det på att konsolen är långt borta, Mars 2025 säger en del är spikat men den kanske är längre bort då?, och att de inte är redo att lyfta på skynket än på ett tag. Vad tror ni?

Jag tror inte detta möte har skett överhuvudtaget. Det skulle gå emot alla lagar och regler att ge vissa, men inte alla aktieägare insiderinformation att tradea /handla på.

Går man ut med information som kan vara kurspåverkande så måste alla aktieägare av Nintendo få denna information samtidigt, Oavsett om jag äger en aktie på Nordnet eller om du är en pensionsfond som är Nintendos största ägare.

Dom kan prata med individuella aktieägare. Men lagarna och reglerna runt vad dom får säga är verkligen strikta. Dessa 400 aktieägare vet inte mer om Switch 2 än vad vi gör. I varje fall inte genom ett möte med Nintendo.

Skrivet av Gertzy:

Jag vet inte jag. Spel har de själva kunnat planera under väldigt lång tid och hårdvaran ska ha varit spikad i ungefär 1,5-2år och tredjepartsutvecklare ska ha haft tillgång till devkit i 1-1,5 år beroende på storlek på studion. Men oavsett så köper jag inte riktigt att de inte har nog med spel för en lyckad lansering. Även om det såklart kan vara en del av sanningen också. Jag undrar istället om det har att göra med att de experimenterat med gimmicks (som VR) som ska kunna särpositionera konsolen ytterligare och inte riktigt kunna landa i exakt hur slutkonsolen ska se ut och fungera helt. Och det är vad som verkligen fördröjer den.

Ja, Zelda WW+TP har ju ryktats ligga klart på hyllan väldigt länge nu så de släpper säkert dem i höst för att ge oss någonting. Kanske även Metroid Prime 2+3 i väntan på del fyra.

Nu fick jag precis uppgifter om att Nintendo har hållit ett "hemligt" möte med investerare och aktieägare om Switch 2 - antagligen för att slippa prata om det på tisdag, eller ens få frågor om den. Vilket kan tyda på att den är längre bort än Mars 2025? Tyvärr. Kanske till nästa sommar i alla fall om vi har tur.

Ja, det kan också vara en rimlig teori att man färdigställer helt det sista med konsolen som har vikt bakom sig, även om jag personligen tror att det handlar om att färdigställa spel. Vad gäller Zelda WW+TP eller något av dom och eller Metroid så tror jag ungefär sammas om dig där.

Däremot att det redan ska vara försenat igen köper jag inte. Dom skickade ut notis till flera developers att lansering sker i Q1 2025. Att man redan 2-3 månader senare har ändrat sig när det är 10 månader kvar låter ganska otroligt för mig. Om det blir ytterligare förseningar så tror jag inte vi kommer höra något om det förrän tidigast till hösten.

Skrivet av Gertzy:

Frågan är varför vi inte har fått någon större Direct på så länge. De lär ju utannonsera Switch 2 i en separat video (som med första Switch) så frågan är om den kommer innehålla ett eller flera spel som kommer utannonseras till både Switch och Switch 2? Alltså de första cross-gen titlarna. Och att de inte vill hålla någonting stort Main Direct innan de (förhoppningsvis) erkänner konsolens existens på investerarmötet i övermorgon. För att sedan hålla en större Juni-Direct i "E3-tider" där de visar upp de sista stora Switch-spelen samt börjar öppna gardinerna för framtiden.

Jag tror svaret på denna fråga handlar om att man är fullt upptagen med att göra Switch 2 spel. Många undrar varför Switch 2 blev internet försenat till Mars och det har funnit alla möjliga teorier från valutaeffekt, till inte nog med hårdvara, tillverkningsproblem, inte nog med spel etc.

Jag tror definitivt på det sistnämnda. Frånvaron på direct, inställda events, nya spel, expansioner och DLC etc talar för det. Det enda vi får är HD portar i princip. Vilket kräver minimalt med personalstyrka. Inga nya världar, combar system, fiender, karaktärer, musik, story, dialoger etc behöver göras från grunden. Allt är färdigt och behöver bara portas över i bättre grafik. Istället för 1000 som arbetar på ett nytt switch spel så har man 100 som arbetar med en port och 900 arbetar på nya switch 2 spel.

Men något större spel ska man väll kunna krama fram inför julhandeln som visas upp snart. Jag gissar nästan på att man kör ett Zelda spel i oktober (även det en port/remake). Sen i Mars 2025 får vi Switch 2 med Metroid Prime 4 som crossgen.

Kanske slå ihop alla gissa trådar till en gemensam gissa tråd. Så att istället för 4 i flödet så blir det 1 tråd i flödet.

Något måste förstås utannonseras snart. Om 2.5 veckor så kommer Paper Mario: The Thousand-Year Door ut.

Efter det så har Nintendo endast Luigis Mansion 2 HD Port i pipen (jag tror att rätt få bryr sig om detta spel, kommer ha rätt ljumma försäljningssiffror - Paper Mario är nog lite hetare) och senaste riktiga Nintendo Direct (Ej Indie/partner showcase) var 14 September. 8 månader sen 14 Maj.

Borde köras en större direct nu i Maj eller Juni. Möjligtvis även Switch 2 reveal. Man har hoppat över både Oktober/November Direct som brukar köras och man har hoppat över en "riktig" Februari Direct som alltid körs.

Skrivet av Gertzy:

Nä det har du nog rätt i! På tisdag lär vi bli något klokare på situationen (förhoppningsvis) om de inte är för vaga för att aktien ska vända nämnvärt...

Ja, återstår att se. Att Nintendo tappat mycket på aktiemarknaden kan faktiskt vara en anledning för Nintendo att känna att dom måste annonsera ut Switch 2 före Investor meeting. Skulle inte förvåna mig alls om det blir revealad i dagarna för att lugna aktieägare. Kanske ingen mega reveal, men säger att den existerar så man kan prata om framtida förväntningar lite och ta bort dålig spekulation.

Skrivet av Gertzy:

https://youtu.be/afPVseQrLlM

Intressant information om patch utav T239-chippet som förväntas sitta i Switch 2! Kanske är de inte helt färdiga i sin optimering av det, eller kanske detta var något av det sista de velat slipa till innan massproduceringen kan börja? Var för ca en månad sedan.

https://youtu.be/cxTn5Jk93-s

Kan uppskjutet av Switch 2 till 2025 varit ett knep för att komma åt läckare, och egentligen är allt enligt plan att släppas i år? Vad tror ni?

Verkligen inte, Nintendo är ett publikt aktiebolag och att rycka mattan under fötterna på sina aktieägare med fulknep är inget dom sysslar med för att komma åt lite läckor, Nintendo är ett gammalt och seriöst företag. Aktien har sjunkit nästan 20% och tappat över 100 miljarder SEK i värde sen rykten om försening till 2025.

Skrivet av Gertzy:

Tror de jobbat på 3D Mario väldigt länge nu och att det är redo till launch snarare än 1,5 år ish senare. Så tror Metroid Prime släpps senare till Switch 2 där de kanske hoppas på att spelet säljer bra till OG Switch först när det (förmodlingen) lanseras i slutet av detta år - för att sedan kunna "mjölka" det igen med bättre grafik, effekter och allmän upplevelse för en återlansering på Switch 2.

Hmm, jag är inte så säker på att ToTK kommer bli cross-gen, i bästa fall kanske vi får en next gen patch om en spelar på Switch 2 men jag är inte lika skeptisk som dig om att de skulle ha ljugit om att vara klara med spelet. Det är ju enormt och otroligt innehållsrikt som det är. Vet inte vad ett DLC skulle bidra med. Några fler grottor kanske? Men storymässigt? Verkar inte troligt.

Du missförtog mig i detta. "Ett annat scenario är att Metroid Prime 4 släpps i Mars 2025 med Switch 2 och Mario 3D kommer ut till julhandeln 2025, kanske ett halvår senare i Oktober." - Det var vad jag skrev. 6 månader skillnad, ett halvår och inte 1.5 år.

Det som du svarade: "Tror de jobbat på 3D Mario väldigt länge nu och att det är redo till launch snarare än 1,5 år ish senare."

Mitt påstående/teori var alltså alltså att Metroid Prime 4 skulle kunna släppas som crossgen med Switch i samband med konsol launch eftersom att dom lovat att MP4 kommer till Switch.

Men 6 månader senare inför julhandeln 2025 (Alltså inte 1.5 år senare) så var min tanke att Mario 3D släpps som exclusive till Switch 2 och att det inte då kommer konkurrera med Metroid Prime 4 lika mycket.

Skrivet av Gertzy:

https://youtu.be/-xSg5xXLieI

Kommer Metroid Prime 4 vara en release-titel på Switch 2? Kanske kan sälja bra om det är "DEN stora titeln" men med tanke på hur länge vi har väntat på nytt 3D-Mario är det mest logiskt att det blir stora releasetiteln och Nintendo vill nog inte att de två konkurrera så antagligen kommer det lite efter. Eller vad tror ni?

Metroid Prime 4 kommer till Switch antingen till julhandeln i år och blir crossgen, eller launch title till switch 2 och är crossgen. Oavsett kommer den konkurrera med eventuellt Mario 3D om det skulle vara en Launch title.

Ett annat scenario är att Metroid Prime 4 släpps i Mars 2025 med Switch 2 och Mario 3D kommer ut till julhandeln 2025, kanske ett halvår senare i Oktober.

Sen får vi se hur det blir med Zelda: TotK, blir det crossgen så tror jag verkligen inte på att dom är klar med det spelet. Har aldrig köpt det argumentet att det är ett färdigt spel och att Nintendo gått vidare.

Kommer det till Switch 2 så kommer det i uppgraderad grafik och med ett DLC eller expansion så småningom tänker jag.

Spelar ingen roll för mig. Hade ändå inga planer på att spela det i co-op

Samma här. inget av intresse för mig. Nintendo har en sista chans i Juni att presentera något spel jag vill ha, annars säljer jag Switch gör annat i sommar och väntar på Switch 2

Skrivet av jeppe109:

Nintendos aktieägare är nog inte överlyckliga nu.
Inte vi kunder heller för den delen.
Hade föredragit att veta om maskinen släpps i år eller nästa så att man kan sluta tänka på det och fokusera på annat istället.

Syns på kursen också. Minus 17% sen februari när det kom ut att Switch 2 är försenat (internt) till Q1 2025

https://www.youtube.com/watch?v=lTjjKC9gHPM&ab_channel=Ninten...

Indie World Showcase 4.17.2024 - Nintendo Switch

Från Nintendos officiella Youtubekanal.

16.00 idag (Onsdag: 2024-04-17) går live eventet igång.

Skrivet av Gertzy:

Ja, har sett ett par ryktesvideor med rubriken "Ingen Direct i April" så det mesta pekar på att det inte blir det Att det skulle ske någon konsolreveal denna månad är nog ännu mindre troligt. Men Juni kan fortfarande vara på tapeten. Men ändå intressant att se hur Nintendo kommer hantera investerare och så nu när deras nya år börjar och de vill veta hur de ska röra sig framåt. De kommer behöva säga att de jobbar framåt utan att vara mer konkret än så men ändå vara roingivande.

https://youtu.be/UUX33IxL4KE?t=273

7:e Maj har de tydligen nytt investerarmöte för deras nya FY där de måste övertyga om att de har koll på framtida vinster osv. Så kanske får vi något konkret därifrån, om än bara en vag konfirmation.

Trist, då var det förmodligen bara ett rykte och aldrig ett direct planerat ens i April antar jag.

Ja, det är därför jag kan tänka mig att dom offentligör konsolen nu i April eller början av Maj innan möte för investerare. Ingen riktig reveal, men bara erkänner att den existerar typ. Lyfter embargot. Men att riktig reveal kommer om några månader.

Men annars är det som du säger, det blir i februari eller mars 2025 som det ser ut nu. Länge kvar, så inget är säkert.