Artiklar av Joakim Kilman

14

Dark Souls III

Aska är det genomgående temat i tredje delen i Dark Souls-serien. Har serien brunnit färdigt? Vi har kämpat mot arga fiendermobbar och en spöklik boss i ett första spelpass.

39

Mafia III

Mafia III gräver ner sig i den amerikanska söderns 60-talsmylla och ser ut att bli en fenomenal tidsskildring. Det är också det hetaste spelet på årets Gamescom. Joakim Kilman förklarar varför.

23

Journey

Nu kan du försmäkta i en stekhet öken och frysa på en snöig bergstopp – igen. Journey reinkarneras på PS4.

10

Bioforge

Vad skulle du göra om du vaknade upp och fann dig vara ett groteskt missfoster av kött och metall? Slå ihjäl en blå snubbe med hans egen arm, så klart.

18

God of War III Remastered

God of War vill vara en modern variant av det klassiska grekiska eposet. Men är Kratos okynnesvåld lika bra i den här reprisutgåvan?

9

Soma

Det gruvligt otäcka Amnesia var en minst sagt minnesvärd skräckupplevelse. Den här gången byter Frictional Games ut fuktiga gamla slott mot fuktiga science fiction-korridorer under havet. Vi har dykt ner och testspelat Soma.

75

CS-proffs: "Alla tar Adderall"

Snacket om drogandvändningen inom e-sport fick precis ett vattenfall på sin kvarn.

25

The Dig

I rymden kan ingen höra dig noja.

37

Batman: Arkham Knight

Den som längtar efter hösten får sitt lystmäte i ett becksvart, våldsamt och regnvått Gotham City. Perfekta semesterorten för actionsugna spelare.

6

The Masterplan

Nostalgisk retrobrottsvåg som charmar, men inte fullt ut lyckas bryta sig loss från sina egna bojor.

39

Project Cars

Efter en lång, besvärlig utvecklingsprocess står Project Cars äntligen redo på startbanan. Har det varit värt väntan eller blir det motorstopp?

48

Pillars of Eternity

Obsidians jättelika rollspel är gammaldags utan att vara bakåtsträvande, en rik värld som inte kommer att lämna dig oberörd.

6

The Book of Unwritten Tales 2

Uppföljaren till det charmiga Book of Unwritten Tales är i allra högsta grad färdigskrivet, och bjuder på mysig men frustrerande långsamma fantasypastischer.

46

Heroes of Might and Magic III: HD Edition

Ubisoft blickar bakåt och uppdaterar en strategiklassiker av rang. Det är en hjältes återkomst och ett återbesök i ett av spelvärldens mest älskade fantasiländer. Men är nyutgåvan värdig det monumentala originalet?

129

Dragon Age: Inquisition

Efter näsan fyra år är Dragon Age tillbaka. Större, öppnare och vackrare, och med massor av berättelser om krig och fred, och om kärlek och hat. Ett rollspel det är svårt att inte älska.

26

Dragon Age: Inquisition

Efter fyra år är Dragon Age: Inquisition snart här, med en större och öppnare värld än någonsin tidigare. Vi har åkt till London för provspela och prata om Biowares blytunga rollspel.

82

Lords of the Fallen

Lords of the Fallen lånar från Dark Souls, men missar att få med väsentliga bitar. Kvar blir en vacker kopia utan själ och liv.

26

Door Kickers

Vad får man om man parar de gamla Rainbow Six-spelen med Swat 2 och en god dos Frozen Synapse? Man får ett spel om poliser som sparkar på dörrar, uppenbarligen.

64

Wasteland 2

Djävulen finns i detaljerna, heter det. Om det är sant så är Wasteland 2 något av det mest djävulska som någonsin skapats i spelväg. Det ser ut som ett retrodoftande rollspel i mängden, men under ytan döljer sig något större än så.