Inlägg av Awkanovic

Inlägg som Awkanovic har skrivit i forumet

Skrivet av Sapiens:

Jämfört med Suicide Squad: Kill the Justice League kanske mediokra spel som Sea of Thieves kan anses vara bra nu eller underhållas på ett mycket bra sätt.

Men jämför man hur spel var förr, innan all live service, season pass, microtransaktioner, dlc, är Sea of Thieves bara en skugga av vad som en gång var.

Det man fick ut av exempelvis Doom, Half Life, Starcraft, Unreal, Battlefield 1942 osv, genom alla moddar och mappacks var på en helt annan nivå.

Ja, samtidigt så måste ju kostnaden för att producera ett spel idag jämfört med de exempel du tar upp vara relativt väldigt mycket högre samtidigt som priset gått upp rätt nyligen. På något sätt måste företagen göra stålar.

Jag vill egentligen inte skydda mikrotransaktioner som fenomen då jag håller med om att det missköts i nästan alla fall. Däremot tror jag inte att vi blir av med det och då tycker jag att man måste kunna se nyanser i det hela där tillexempel SoT är ett ganska bra exempel. Att kalla SoT för mediokert håller jag heller inte med om, jag har haft väldigt kul i det tillsammans med polare genom åren. Men smaken är som baken 😉

Skrivet av Sapiens:

Jag kommer bara sälja lite opium jag lovar. Låter det bättre?

Det finns inget live service på rätt sätt, bara mer eller mindre fel sätt. Allt annat är bara ursäkter och tomma ord.

Snabba pengar intjänade på krimskrams leder aldrig till något bra i längden. https://youtube.com/shorts/IHZru-6M8BY?si=qBDXLK9BfN7WngXR

Det är en tävling ner till botten, inget annat.

Vad är felet på tillexempel Sea of Thieves modell då? Enligt min uppfattning underhålls spelet på ett mycket bra sätt men om man vill kan man köpa en katt att ha på sin skuta. Men som krönikan säger så trycks det inte i ansiktet utan är högst frivilligt.

Snällt! Sign me up!

Skrivet av Sphere of No Form:

Det är ju likadant i sporten där folk håller på sitt lag så pass mycket att man måste ha kravallpoliser vid derbyn. Politik är ju ett ämne som också är omöjligt att diskutera lugnt och sansat numera. Hela världen är polariserad. Är du inte med så är du emot, typ.

Ja absolut, jag kan väl tycka att i idrott kan det ändå finnas en geografisk tillhörighet som jag kan ha större förståelse för. Men Formel 1 är ju ett typ exempel där folk hejar på företag utan nån slags annan tillhörighet.

Skrivet av Sphere of No Form:

Det är ju likadant i sporten där folk håller på sitt lag så pass mycket att man måste ha kravallpoliser vid derbyn. Politik är ju ett ämne som också är omöjligt att diskutera lugnt och sansat numera. Hela världen är polariserad. Är du inte med så är du emot, typ.

Ja, så är det ju. Politik börjar ju hos partiledarna också, man kan ju inte titta tio minuter på en debatt utan att få en hjärnblödning av att alla bara står och skriker i mun på varandra.

Någon slags professor eller liknande borde göra en studie på fenomenet med det här att människor nödvändigtvis ska ta sådant parti för vissa företag. Antingen Apple vs Android eller Sony vs Xbox osv. Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan känna att man måste dra en lans för ett företag (alla enorma företag) som skulle slakta kattungar så länge det gav värde för aktieägarna. Att låsa in sig i dessa på något sätt ideologiska fästingarna är ju enbart dåligt för en själv och för konsumenterna i övrigt. Är Gamepass en bra tjänst som Microsoft troligtvis gör en del pengar på? Ja. Är Playstation en sämre konsoll för det? Nej.

Njut av konkurrensens fördelar istället och försök släppa agget mot den ena eller den andra. Det kommer gynna er i längden eftersom ni kommer upptäcka att gräset ibland är grönare på andra sidan, och ibland är det inte grönare på andra sidan. Väx upp.

Det är väl toppen om de släpper sina spel till PS5 osv. Man kan alltid hoppas att Sony gör samma sak åt andra hållet.

Skrivet av Tomas Helenius:

Trist att du inte gillar serien. Tanken är att ställa två tydliga konkurrenter mot varandra för att se deras styrkor och svagheter. Det tycker jag också att vi lyckas med, inte minst intressant att se Xboxens styrkor - den är ju utdömd på förhand pga spelutbudet.

Det handlar ABSOLUT inte om att starta krig i forumet. Om det är nåt vi sliter med så är det att ha schysst stämning där folk kan uttrycka åsikter utan att bli påhoppade. Såna här artiklar kan röra upp känslor, men vi måste faktiskt kunna göra sånt här material. Det är inte i närheten av fanboyism eller provokationer.

Ja, det är ju eran sida så ni måste få göra vad ni vill 🙂 Personligen håller jag inte med om nödvändigheten i jämförelsen på detta sätt. Om någon ska köpa en Xbox/PS5 är det väl möjligtvis spelutbudet eller game pass som kan vinna över dem. Men mest troligt inget av detta utan snarare vad polarna har, vilka subjektiva åsikter om spel man har (spelar man inte singleplayer upplevelser faller tex argumentet med överlägset utbud på PS5an) osv. FIFA funkar lika bra på båda.

Jag vet att ni jobbar hårt med forumet och jag uppskattar detta. Jag är själv ingen som kommenterar mycket men jag läser massor. Vi får helt enkelt vara eniga om att vara oeniga. Inte mer med det. 😉

Skrivet av bluebird:

Jag vet inte... Är den här skolgårdsdiskussionen verkligen relevant och intressant? Att frågan ständigt uppstår i forumtrådar kan jag väl förstå, men att FZ på redaktionell plats tycker det är intressant att skriva artiklar i ämnet är för mig rätt obegripligt.

Tycker helt ärligt det är oseriöst av FZ att hålla på med det här. Jag fattar att det engagerar och genererar klick vilket väl är bra annonsmässigt. Men jag har använt mig av FZ och läst forumet just för att det varit relativt vuxet och fritt från pajkastning i jämförelse med andra svenska spelsidor. Känns som att det har skett en förändring både i forumet och redaktionen där det blir mer och mer viktigt att fanboya och trycka ner åsikter än att bara samlas för att prata om intresset gaming.

På tema: Xbox är en fantastisk konsoll som jag spelar massor på. Playstation 5 är en fantastisk konsoll för dem som spelar på den. Njut av utbudet istället och skit i om grannen uppskattar den ena eller andra mer. Båda är kung.

Kul! Jag är riktigt taggad och har sökt om en plats! Blir nog inte game förrens imorgon!

Eftersom destiny äntligen blev crossplay så ansökte jag om att få vara med i både klanen och discord. Är totalt novis angående discord eftersom jag kör Xbox men det ger sig väll med tiden. Jag nickar samma sak här som på destiny och discord osv.

Hoppas man får hänga på!

Skrivet av Bullen86:

Vad jag hatar den jämförelsen. "Sony gör samma sak". Nej, det gör de verkligen inte.

Som andra har påpekat redan. Den stora skillnaden är att Sony oftast strävar efter att uppfostra olika studios naturligt innan de köps upp. Dessa studios har som oftast endast skapat spel i flera år, t.o.m decennier, för PS, ND, Insomniac, Guerilla games etc. Igår nämnde dem t.ex. partnerskap med den nya studion, Deviation Games, som ska göra ett exklusivt spel för PS5. Några månader tidigare var det partnerskap med nya spelbolaget Haven Studios. Gör dessa bolag lyckade spel så kommer partnerskapet/sponsringen kvarstå och efter några år kanske köpas upp. Ingen skulle höja ögonbrynen om Housemarque eller Bluepoint games hade köps upp av Sony efter alla dessa år av samarbete. (Faktiskt rent av märkligt att de inte är uppköpta redan) Dessa spel skulle inte dyka upp på Xbox, så ingen skada är gjord vid eventuella uppköp.

Men börjar du förstå den stora skillnaden på hur Sony agerar och hur MS bara öppnar plånboken för att förstöra för alla andra, trots att spelen ändå skulle dykt upp på Xbox? Nu ryktas det t.o.m att de ska köpa upp hela fem bolag. Nej, köp upp varje bolag så att vi ej har några multiplatspel kvar...för detta börjar bli löjligt och en jävligt trist utveckling...

Tänk om Sony börjar göra likadant bara för att jävlas. Säg att de köper upp Ubisoft eller Square Enix. Hade det känts bra om Sony och MS har monopol på hela spelmarknaden? Låt multiplatspelen få vara multiplat...

Så att du sen inte missförstår mig. Jag har inga problem att de stora köper upp företag, så länge man gör det på rätt sätt, genom ett nära samarbete under många år där spelen var gjorda för en platform. Men att köpa upp multiplatbolag är bara för jävligt, då många miljoner fans får kniven i ryggen efter alla år av support...

Fast att hålla på inbilla sig att Sony gör någonting för välgörenhet mot studios eller dylikt är ju bara världsfrånvänt. Hade Sony haft samma köpkraft som MS har hade de definitivt försökt knyta större bolag till sig de också. Tror ej Sony hade klagat om de kunnat göra Ubisoft exklusivt för sin konsol.

Båda två producerar spel och konsoler för att tjäna pengar. Ingenting annat.

Skrivet av dex20:

Jag har själv lite svårt att se varför så många personer är så taggade över All Access? Varför vill man binda upp sig för 24 månader? Kan ju mycket väl bli så att man använder gamepass i typ 6 månader sen är man inte så mycket mer intresserad och då står man där med 18 månader kvar ändå.

Har man kanske inte pengarna för att köpa konsolen direkt så har ju alla butiker en avbetalningsplan som man kan använda sig av och gamepass är ju redan en månadskostnad.
Förstår verkligen varför just All Access har blivit en så stor grej.
Gamepass i sig är skit bra och konsolerna verkar väldigt trevliga, men All Access fattar jag verkligen inte.
Hade man tjänat tusenlappar på det hade jag kunnat förstå det, men 250 dollar för Series S blir ju inte speciellt mycket billigare.

Jag fattar helt enkelt inte!

Jag tänker helt tvärtom, jag har ju gamepass ultimate ändå, och jag kommer köpa konsolen. Om jag då kan få den några hundringar billigare för att binda mig i två år och istället betala över tid. Det är ju två år jag ändå kommer spela och betala för gamepass så det blir ju solklart värt det? Beroende på vad månadskostanden slutar på såklart.

All

Min stora fråga är, när kommer det mer info runt nya krysslådan? November är ju runt hörnet så pris och dylikt borde ju snart komma? Med risk för att det finns spaltmeter om detta i annan tråd.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Ryktet var snarare att det bakas in i game pass helt och hållet om jag inte missminner mig.

Uppfattat!

Går väl att köra Skype om man fixat account till alla? Sen får vi väl bara hålla tummarna för att Xbox live blir gratis i framtiden som något rykte sa.

Jävlar vad redo jag är att invadera de brittiska öarna som viking!

Skrivet av DKvarn:

Blir sugen! Någon som vill spela på PS4 eller XBox?

Vi kommer lira ikväll. Just för tillfället ser det ut som vi är en hel triss. Men det kan fort ändra sig då livet ställer sig i vägen så lägg till Awkanovich så ser vi! Xbox btw.

Har Destiny blivit crossplay än? eller vad menas med cross-save? att man kan köra på samma save på olika plattformar helt enkelt?

Intressant att hänga på om det blivit crossplay, kör dock på xbone.

Gissar att detta är på PC? Om det är på Xbone är jag down!