Inlägg av znubbis

Inlägg som znubbis har skrivit i forumet

Kan ju hoppas oculus köper in o bygger in detta i samma enhet när konsumentversionen kommer.

Skrivet av billybob:
Skrivet av Fenix:

Jag hoppas på både Star Citizen och Elite: Dangerous.. 20 års väntan från att man satt och spelade Elite 2 på min Atari ST och Falcon

Jag spelade aldrig Elite när det begav sig. Däremot så var jag hooked på Tie Fighter. Star Citizen kanske inte är samma men någonstans på vägen iallafall

I övrigt kanske det är dags att köpa sig en joystik

Ja de va mest Tie fighter för mig med, de va tider de

Elite: Dangerous har jag testat och va inte så imponerad, kan säkert bli bra när de blir färdigt dock.

Skrivet av Angust:
Skrivet av Preed:
Skrivet av Angust:
Skrivet av walter_iego:
Skrivet av WarpGuN:
Skrivet av walter_iego:

Konsolerna är fortfarande för dyra. Om två, tre år ligger de nog på vettigt pris och så kan man välja och vraka mellan ett par hundra spel.

3500kr är la inte speciellt dyrt.

Jo det är det.

så länge man inte är 12 så är det inte dyrt med en konsol

Haha. Ursäkta? Såvitt jag vet så fungerar inte ekonomin så att den multipliceras automatiskt med din ålder. Jag är 24 och har absolut inte råd med en konsoll. Jag måste finnas i någon extremt liten målgrupp då eftersom du aldrig verkar träffat någon i den. Men jag tror inte den är sååå liten.

P.S. Idiot.

har man råd med en dator men inte en konsol då vet i fan hur man lyckats. det är inte svårt att spara.

Den kostar ju i alla fall inte 6000 som ps3an började på, 4000kr är ju en rätt rimlig siffra för en ny konsol. Däremot så drar de iväg bra när man ska köra spel till dem.

Fördelen med att en säljer mycket mer så kanske man slipper köpa 3 konsoller för o kunna spela allt man vill....

Nackdelen är väl dyrare spel då men de verkar ju inte stoppa dem idag heller så

Skrivet av Ahris:
Skrivet av kurdpopcorn:
Skrivet av AndyZedd:

Tycker allt gått lite överstyr med snacket om 60 fps. Många kommenterar som att det inte är spelbart eller något att spela om det inte har 60 fps. Kommer ihåg UT som var enormt optimerat och flöt hur bra som helst fast man ibland var på 15-18 fps.
Om jag inte misstar mig så har vi vanliga döda svårt att märka skillnaden över 30 fps.

Har du provat att kolla på en film eller serie på en 120hz TV? Enorm skillnad.

Filmen/serien är ju kodad i 60 FPS oavsett vad du har för TV, så '120hz' gör i sig absolut ingen skillnad alls. En del TV-apparater kan dock utnyttja den extra bilden för digitala effekter som interpolering, vilket ger mjukare panoreringar mm. (En slags motion blur).

Den är nog i de flesta fall kodad för 24FPS eller tillomed 23,97 kanske 30. Hobbit har 48 men det är en av de få originalen men den finns bara på bio vad jag vet.

Däremot har du rätt om att tv-apparater oavsett vilken uppdateringsfrekvens den har har en driva med "bildförbättring" påslaget som gör att de ser ut att gå galet mjukt.

Håller med er som säger att en konstant o jämn ström av bilder är bäst oavsett vilken hastighet man har, däremot så tror jag många skulle märka skillnad på 30 till 60 och förmodligen 120 också. MEN om nån av dessa tester har varierande FPS så kommer nu också att märka detta som att den har mycket dålig FPS trots att den toppar i 120 när de går lätt.

Skrivet av Widowmaker-EATTJ:

Så. Zenimax beslutar sig för att stämma Oculus, so far so good. Men det på grund av händelser som ligger ett par år tillbaka i tiden.

Jag undrar hur mycket det faktum att kapitalstarka facebook köpt Oculus har med saken att göra eh?

Problemet att de väl numer står en hel advokatbyrå bakom Oculus nu så att vänta tills de finns pengar har ju även sina nackdelar

Analytikerna på detta forum håller inte ens ordning på fakta om hur de ser ut idag

Inga påhopp men det är ju bra att ta reda på vad man pratar om innan man påstår saker.

Orginalminecraft var kul ett tag men med den enorma moddingscenen som finns till detta spel så finns det alltid nått nytt att testa.

Kika på http://www.feed-the-beast.com/ om ni har spelat minecraft och lessnat så kan ni få ett helt nytt spel.

Skrivet av skogsvilden:
Skrivet av delli:

Har folket som klagar på priusen tänkt köra lambon vintertid?

Vad händer med Priusens batterier vintertid när det är 20grader kallt och bensinmotorn knappt orkar defrosta framrutan?

Det finns rätt gott om Prius som rullar i Sverige så de har inte mer problem med minus 20 grader än nån annan bil i Sverige.

Piratkopiering måste ju vara bra, spelen till PC kostar ju ca 200kr mindre än till konsol vid release. Konsollmarknaden är relativt besparad piratkopiering men det är inte pc marknaden varav att de tar 700kr för konsollversionen och 500 för motsvarande på pc.

Skrivet av robbis:
Skrivet av znubbis:
Skrivet av robbis:
Skrivet av KoP:

Självklart passar Sony på att ta lite extrapoäng genom sådana här uttalanden när det rageas kring X1. Hade det varit tvärtom hade MS gjort likadant.

Båda är ju spel konsoler... fast på Xbox kan man dessutom kolla på TV... XboxOne 1... PS4 0

Om du bor i USA....

HDMI in för dom med digitalbox.

Och till vilken nytta då? som fler sa, titta på TV kan jag göra utan och behöva gå via ännu en till box. Visst du kanske kan spela in, jag förutsätter att de har HDMI-CEC så xboxen kan styra digitalboxarna och tvn. Sen gäller de bara att man har en digitalmottagare som stödjer HDMI-CEC annars så fick man bara en onödigt dyr videoväxel.

Vi får väl se va de visar upp under e3, de lär ju bli mer spelinriktat får man hoppas.

Skrivet av robbis:
Skrivet av KoP:

Självklart passar Sony på att ta lite extrapoäng genom sådana här uttalanden när det rageas kring X1. Hade det varit tvärtom hade MS gjort likadant.

Båda är ju spel konsoler... fast på Xbox kan man dessutom kolla på TV... XboxOne 1... PS4 0

Om du bor i USA....

Problemet för Blizzard är att de är så ineffektiva att få fram nått att andra har bytt grafikmotor 2 gånger innan de är klara med ett spel.

På den gamla goda tiden så hade de mycket mer driv och jag vet inte vart det tog vägen, om de blev för stora o sitter mer på möten än jobbar eller om de blev så många att de tappade gnistan.

Skrivet av anon_98854:
Skrivet av znubbis:
Skrivet av anon_98854:
Skrivet av znubbis:

Vad gnälls de om, de lär väl ha internet de som gnäller som de flesta andra. köp spelet o sluta gnäll. Ingen som klagar på att MMO spelen kräver internet.

Ett MMO bygger fundamentalt på att interagera med andra. På samma sätt bygger dedikerade MP-spel som Counter-Strike på att du interagerar med andra. Sim City bygger inte på detta, om du läser hennes citat så skriver hon själv att den som vill kan få spela "privat". Men likt förbannat måste man vara uppkopplad.

"de lär väl ha internet" är för övrigt det dummaste argumentet jag hört på bra länge. Ja, jag har internet. Jag har även en telefon men jag skulle inte acceptera att behöva ringa min hyresvärd varje gång jag vill gå in i min lägenhet. Om du inte förstår själva konceptet "integritet" så är det ingen idé att du försöker delta i den här diskussionen.

MMO kanske var ett dåligt exempel, jag kan ta Diablo 3 om ni minns det istället, inget internet inget sologrindande.

Är man så otroligt rädda integriteten ska skadas av detta så ska man nog snabbt säga upp bekantskapen med internet. Jag kan ha viss förståelse för de som kanske reser och de få som inte har möjlighet till internet hemma. Men jag förstår inte hur de kan kränka nån att spelbolagen väver ihop molnet med spelen, är ni rädda att de ska veta vilka hus ni bygger?

Jag tycker ett socialt spel är betydligt roligare än att sitta och harva själv.

Jag värnar min integritet genom att vägra låta företag få information om mig som de inte har någon rätt till. Jag har sett till att mitt mobilnummer inte går att hitta genom att googla mitt namn, jag använder inte mitt riktiga namn eller födelsedatum på facebook och jag avstår från att använda en rad insticksmoduler och appar därför att de kräver att få ut uppgifter om min person. Det som är relevant här är valfriheten. Jag har inga problem med att låta de företag som jag känner mig bekväm med få veta saker om mig men jag vill välja själv.

Sedan finns det så klart en rad tekniska begränsningar med det här systemet - om du är ute och reser går det troligen inte att spela. Om ditt internet är nere går det inte att spela. Om du har opålitligt internet så går det inte att spela. Jag bor i centrala Stockholm och mitt internet dör med jämna mellanrum - oftast bara under korta stunder men hade jag suttit mitt i en spelsession så hade raseriutbrottet inte varit långt borta. Allt snack om att internet är så ofelbart och ständigt tillgängligt är en modern myt. Jag bor i centrala Stockholm och mitt internet dör ibland. Jag arbetar i centrala Stockholm - på en kommunal myndighet no less - och mitt internet dör ibland. Jag har rest mycket längs Stockholms pendellinjer och det finns drösvis med zoner där du inte längre har någon nätkoppling på mobilen längs T-centralen. Inte sällan så kukar mobilföretagens nät ur när det är överbelastat. Och detta säger jag i egenskap av en någorlunda ung, någorlunda tekniskt kompetent man som är bosatt i huvudstaden i ett land som ligger i den absoluta världstoppen gällande utbyggnad av it-infrastruktur.

Och då har vi inte ens gått in på det faktum att de funktioner som lanserats i nya Sim City låter både korkade och tråkiga. De är inte ens innovativa - deras idéer har redan prövats av utvecklarna av Cities XL och resultatet blev ett ytterst undermåligt spel vars onlineläge var ett ökenlandskap.

Inget spel för dig alltså, är man så otroligt rädd att bjuda på nått så är de nog bäst att hålla sig undan...

Skrivet av Mang:
Skrivet av ecHo!:

Förstår inte varför folk gråter..
Spelar det någon roll för någon som köper spelet? Man kan ju fortfarande spela själv. Man kan sätta sin stad på "privat" och aldrig ha någon som helst kontakt med andra spelare/städer.
Det är väl nästan självklart att maxis/EA skulle ha något antipirat skydd. Och vad är bättre än att kräva ständig uppkoppling?

Därför att Sim City är i tradition ett single player-spel som lämpar sig för långa ensamsessioner. Att maxis tar spelet mer online tror jag inte folk har något emot, men att tvinga alla spelare att vara online hela tiden är korkat. Alla har inte en stabil uppkoppling, alla kan inte befinna sig på en plats med internetuppkoppling hela tiden, men då ska de straffas för detta och inte kunna spela? Korkat!

Skrivet av ecHo!:

Istället för att sitta här och gnälla över att dom har tagit det här beslutet kan ni ju ta och gå till piratebay's forum och fråga varför dom måste ladda ner varenda nytt spel som kommer ut så att utvecklarna måste ta till online krav för att minska piratkopieringen.

Ett crack från pirate bay är antagligen just det som många kommer skaffa sig för att kunna spela spelet offline. Såna här system drabbar endast legitima kunder, när EA's servrar är nere, eller för all de stänger ner dem för att folk ska köpa nästa installation i spelserien.

Gör de som i diablo 3 så måste du ha en hackad emulator som sköter det som servern normalt gör för att kunna ta bort detta krav.

Risken är att man inte kommer att kunna spela spelet efter 10 år, för att EA har tagit bort servern. Men i dagens PC kultur så känner de väl att de måst, hellre detta än nått kasst DRM som gör att man inte för installera om spelet alls.

Skrivet av anon_98854:
Skrivet av znubbis:

Vad gnälls de om, de lär väl ha internet de som gnäller som de flesta andra. köp spelet o sluta gnäll. Ingen som klagar på att MMO spelen kräver internet.

Ett MMO bygger fundamentalt på att interagera med andra. På samma sätt bygger dedikerade MP-spel som Counter-Strike på att du interagerar med andra. Sim City bygger inte på detta, om du läser hennes citat så skriver hon själv att den som vill kan få spela "privat". Men likt förbannat måste man vara uppkopplad.

"de lär väl ha internet" är för övrigt det dummaste argumentet jag hört på bra länge. Ja, jag har internet. Jag har även en telefon men jag skulle inte acceptera att behöva ringa min hyresvärd varje gång jag vill gå in i min lägenhet. Om du inte förstår själva konceptet "integritet" så är det ingen idé att du försöker delta i den här diskussionen.

MMO kanske var ett dåligt exempel, jag kan ta Diablo 3 om ni minns det istället, inget internet inget sologrindande.

Är man så otroligt rädda integriteten ska skadas av detta så ska man nog snabbt säga upp bekantskapen med internet. Jag kan ha viss förståelse för de som kanske reser och de få som inte har möjlighet till internet hemma. Men jag förstår inte hur de kan kränka nån att spelbolagen väver ihop molnet med spelen, är ni rädda att de ska veta vilka hus ni bygger?

Jag tycker ett socialt spel är betydligt roligare än att sitta och harva själv.

Vad gnälls de om, de lär väl ha internet de som gnäller som de flesta andra. köp spelet o sluta gnäll. Ingen som klagar på att MMO spelen kräver internet.

Det är dock ett program som har gjort grovjobbet, han har inte gjort det helt "manuellt" kloss för kloss ifall någon tror de.

Mmm samma här, med ett spel baserat på att 4 miljoner farmar o inte en person så får man ju aldrig nått o måste köpa allt. Säkert bra för Blizzard o deras penganoja i AH men gör inte spelet kul.

Blizzard får införa coinlock, om du loggar in från annat IP så kan du inte röra eller sälja nått. Är de så korkade att de inte kollar så du loggar in ifrån samma IP på en session är de då inte speciellt seriösa.

Men coinlock som RIFT, annan dator eller IP så måste du svara på ett mail och brekräfta flytten.