Inlägg av krille1986

Inlägg som krille1986 har skrivit i forumet

Skrivet av nmbrg:

Jag har inte detta problem.

Har de tv du testat stöd för dolby vision?
https://www.dolby.com/experience/tvs/

Ja, det har jag. Då är det kanske något med konsollen. Men är tveksam till det.
Det finns videos där man mäter hur uppdateringsfrekvensen är och den ligger på 12-14 latency när Dolby Vision är på det vill säga.

Här är en video på där de ändå tar upp fördröjningen: https://youtu.be/OjbRT35dKyo?si=8U5vb2n3YDrM4PfP
Blev fel video visst men även den tar upp fördröjningen, här testar en person för att se hur mycket fördröjning det handlar om. Den är liten men finns ändå där: https://youtu.be/-mja9EVBTU0?si=KOHOo0M5fh0TnVK-

Om du tycker att det fungerar bra så är det ju självfallet bra för din del. Men jag tycker inte att det fungerar för egen del.

En grej jag tycker är märklig om det nu skulle vara något fel på min tv, som står med på dolbys hemsida och har Dolby Vision, är ändå att headsetet sprakar. Det känns ändå skumt på något vis. Det borde det väl inte göra om allt nu fungerar som det ska? Byter jag från Dolby Vision så är ljudet jättebra.

Skrivet av nmbrg:

Nej playstation har inte dolby vision, bara ”hdr10-konvertering”. Och playstation har bara ”Tempest 3D AudioTech” som är kompatibelt med dolby atmos, men det är fortfarande bara Tempest 3D AudioTech med en fin atmos logga.

Källa på att dolby vision inte finns:
https://i.postimg.cc/PJGtLdW9/IMG-2807.png

https://games.dolby.com/vision/

Hade input lagg på series x och förstod inte riktigt varför. Stängde då av Dolby Vision och nu funkar allt klockrent. Likaså om jag stoppade in headset I kontrollen var ljudet hackit och sprakade konstant. Ändrade inställningen på series x till hdr10 och nu upplever jag inga som helst problem.
Efter detta kommer jag aldrig att köra med Dolby Vision igen. Gjorde bara min upplevelse till det sämre. Kan inte rekommendera att man kör med den inställningen på.

Har testat flera skärmar och tv apparater där samma problem uppstår. Kan vara något fel på min konsol, men då de andra alternativen fungerar så tror jag inte det.

Skrivet av NordhNet:

Jag kan tänka mig att man är tvungen att skapa någon sorts trubbigt men effektivt verktyg för att kunna moderera alla kanaler. Uppenbarligen är där runt 114 miljoner aktiva kanaler. Att hålla koll på allt som laddas upp är inte lätt.
Kan tänka mig att man då skannar av alla mindre kanalers uppladdningar och innehåll som då flaggas som olämpligt för ”barn” åldersmärks automagiskt.

320k-ish kanaler har 100k subs eller mer, Alltså partners(?)
Här råder då mindre automagiska restriktioner och lite friare tyglar då dessa lyder under en annan algoritm/regelverk.

Rättvist? Nej
Nödvändigt? Antagligen 🤷‍♂️

Ja, jag förstår vad du menar och så är det säkert. Lite tråkigt ändå att det är som det är. Tack för ett sakligt svar.

Skrivet av maq777:

Man kan säga att du är en affärspartner till youtube. Att ha olika avtal med olika affärspartners är inte alls ovanligt. Ni partners betyder alla olika mycket för tuben och kommer därför behandlas olika.

Att jämföra/gnälla på andras avtal brukar aldrig vara ett framgångrecept i en partnerrelation. Du behöver på något sätt öka din status!

Absolut visst är det så. Gnälla skulle jag väl inte kalla det, utan ville bara skapa en tråd om just det här problemet, som det ändå är.

Jämföra gör jag absolut då regler är till för de små kanalerna men inte de stora, vilket jag tycker är ett problem. Om en affärspartner kan göra på ett sätt men inte en annan, hur ska då den andra kunna öka sin status som du säger?

Har man regler om hur man som affärspartner måste agera efter utsatta regler så ska väl dessa efterföljas av alla affärspartners?

Det enda jag tycker är väl att alla affärspartners bör ha likande förutsättningar?

Skrivet av Johan Lorentzon:

Fast jag tror inte Youtube bryter mot några lagar som så, annat än då moraliska kanske.

Kanske inte. Men samtidigt så måste man på något vis få stopp på just det här beteendet. Man kan inte ha regler som enbart är till för vissa och inte andra, då bör man kanske inte ha sådana regler från start.
Speciellt inte efter att man som användare även påpekar det här till kundservice.

Skrivet av maq777:

Youtube är ingen rättstat. Regler gäller naturligtvis inte alla... de gäller bara när det gynnar youtube. Finns inget självändamål för konkurens från youtube's sida. De mår bra av stora kanaler. Precis som du säger hade alternativ varit bra. Men youtube är också bra på att spela bort dessa från marknaden.

Fast finns det inga krav på ett företag att om man är verksam i ett land så måste man efterleva de lagar som finns i det landet? Tänker främst på konkurrens och likande? Jag är bara lite förvirrad i allt det här.

Skrivet av Broshimitsu:

Det är inte så simpelt som en miss i konfigurationerna för videon bara?
https://i.imgur.com/KOJ98tN.png

Får man videon åldersbestämd av YouTube kan man inte ändra detta tyvärr. Lite tråkigt att det ska vara så här.

YouTubes riktlinjer gäller enbart för mindre kanaler.

Som rubriken lyder så tycker jag detta känns väldigt märkligt. Vissa av mina videos och andra mindre kanaler på YouTube får sina videos åldersbestämda, men större kanaler får det inte. Detta gör att vi mindre kanaler inte kommer upp när man söker efter detta spel i YouTubes sökning. Vet inte om det är så på en vanlig Google sökning men antar att samma problem även finns där. Förstå mig rätt, det är bra att man vill skydda vissa tittare, men då ska samma regler gälla för alla.

Även videos som är längre än tolv timmar, jag vet att detta är långt, men vissa spel är längre än andra och man får fler visningar om man delar hela spelet istället för att dela upp detta.
Förstår bara inte varför YouTube gör detta mot mindre kanaler.
Känns som att konkurrensen på just YouTube inte finns då man inte gör något åt dessa problem.
Frågan är om det finns något att göra eller är det bara att leva med detta?

Som exempel länkar jag videos för att dela problemet. Första videon är min och den andra är från en större kanal.

Åldersgräns:

Även World at War har jag fått åldersgräns på:

12 timmars policyn som inte gäller för en stor kanal:

Om det bara fanns ett alternativ där regler gäller för alla så skulle det vara bra. Men för tillfället får man kämpa på med detta. Där regler enbart gäller för mindre kanaler och större kanaler får gör lite som dom vill. Känns ganska tråkigt på något vis.

Har även påtalat detta för YouTube som kommer med luddiga svar om att dessa regler inte gällde just då. Vilket är en total osanning och alltså en lögn.

Det jag har nu utan tvekan. Det är ett MSI Nvidia Geforce RTX 3060Ti. Funkar helt okej i spel och när man redigerar videos. Hade även ett AMD kort innan detta som också fungerade bra men som tillslut gav upp. Det var ett XFX Radeon HD5870 1GB, gjorde ett bra jobb i flera år. Inhandlat år 2010 och fungerade enda fram till 2020 ungefär.

En släkting fick tag i en Series S på Blocket för 1200. Riktigt billigt. Tror inte att dom som sålde konsolen var så insatta.

Skrivet av dahlbäckkrome:

Vad har du druckit? Inte r det vatten iaf...

Såg nu att jag missförstod nyheten och har nu tagit bort min kommentar, min åsikt om Tom Warren kvarstår dock.

Såg under helgen och ska se avsnitt 2 under dagen. Riktigt välgjord serie måste jag säga. Riktigt kul att serien är uppbyggd ungefär som i det första spelet, då tänker jag på handlingen. Det här var faktiskt riktigt bra, i alla fall det första avsnittet.

Ger bort en Game Pass ultimate kod till Xbox. Giltighetstiden är två månader. Skriv här på så skickas den till den första som skriver på pm.
🛑 Koden fungerar enbart till första gången användare. Så tänk på det innan ni skriver. 🛑

God Jul. 🎅

Blir nog att variera lite mellan Ghostwire Tokyo och MW2. Trodde inte att jag skulle gilla Ghostwire faktiskt men det blir bara roligare för varje sekund som går. Väldigt speciellt spel men oerhört kul.

Vill inte visa upp mina timmar, kan säga att jag har spenderat FÖR mycket tid på spelandet detta år. 🫣😁

Riktigt uselt, haha får trösta mig med en chipspåse. 🫣😁

Skrivet av Freeman79a:

https://twitter.com/klobrille/status/1601265778942414848?t=mr...

Och turerna fortsätter. FTC stora argument finns inte. EU kommer förmodligen att godkänna affären nu.

FTC kan komma med ett krav om Bethesda spel till PlayStation så som Starfield o.s.v. Men det är ett stort Nej från Xbox och Microsoft sida. För det sa Microsoft när köpet av Bethesda godkändes. Det är 1a party titlar. Då kan Microsoft komma med Spiderman och Miles Morales.

https://twitter.com/WinC_Gaming/status/1601265686323597312?t=...
Och facket säger till på SKARPEN åt FTC.

Att citera Twitter inlägg är väl inte heller så pålitligt, men vad vet jag. Kanske bättre att leta reda på de dokument som finns gällande den här affären och eventuellt upplysa om vad som står i dessa?
Jag kan tycka att det är lite svagt att använda sig av twitter som källkritik, då vem som helst faktiskt kan skriva något på den plattformen.
Gå gärna igenom de dokument som finns gällande affärerna istället, då får man en mer pålitlig källa.

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Finns "F.E.A.R. Perseus Mandet till XBSX? Jag kan inte minnas jag har sett det i affären.

Jag körde med skiva, då fungerar det utmärkt. Om du vill så kan jag skicka spelet till dig om du betalar frakten, tror inte det blir så dyrt. Det är ju F.E.A.R Files till Xbox 360. Tyvärr saknas det fodral men manual och skiva är i fint skick. Vet faktiskt inte om det finns i deras store.

Nu finns även The Devil In Me och The Callisto Protocol ute på tuben, checka gärna in dessa videos här nedanför :

Skrivet av Johan Lorentzon:

I DS hade du ju en plasma cutter gjord för att skära metal. När den går lös på kroppsdelar så lossnar de. Här är det ju kulvapen och det krävs fler skott för att ett ben ska ramla av. Men du kan skjuta av lemmar, speciellt med hagelgevären så ryker kroppsdelar.

Tyckte spelet verkligen blev bättre när man "bytte kläder". Nu får jag verkligen Dead Space vibbar igen. Var nog bra att jag gav det en andra chans då jag verkligen är ett fan av sånna här spel.