Inlägg av Largus

Inlägg som Largus har skrivit i forumet

Det är alltid tråkigt med övertid, särskilt om det sker under en längre period.
Jag har ögnat igenom de tidigare posterna och noterat att de flesta har det nog ganska bra
med sina arbetstider, samt att de inte är/har varit egen småföretagare. Då kan 60-80 timmars
arbetsvecka vara normaltillståndet under flera års tid. En vecka med "bara" 40 arbetade timmar
kan kännas som semester.
Tag vara på varandra, bli inte hysteriska över att andra kan ha en annan syn på saker och
skänk en tanke till alla som jobbar inom vården, då dessa har haft "crunch" större delen av detta året.

Är väldigt förväntansfull. Installerar i detta nu skiva 7 av 10 och jag dammar av den gamla joysticken som åter kommer att tas i bruk medans jag väntar. Bläddrar även i den lilla boken som följer med. Flight Simulator är trots allt värd en fysisk kopia

Ibland kan man behöva en rejäl digital massaker för att kunna slappna av. Ser fram emot detta

Jodå, många uppdrag blev det i Elite. Och ännu flera dockningar (övning ger färdighet). Tyvärr så hittar jag inte orginalet till c64:an längre, inte heller Elite 2 till Amigan. Visst ser jag på spelen med rosaskimrande nostalgiglasögon, men de var utmärkta spel på sin tid.
Numera så besöks rymden i Elite dangerous någon gång då och då. Utrustad med vive och x52 så kommer man ganska nära det som utspelades i min fantasi en gång för nära 30 år sedan ( min fantasi har högre upplösning än vive:) ). Det är även mer förlåtande mot misstag än originalet. Kan även tänka mig att Elite nästan måste klassas som ett av de tidigaste open world-spelen.

Dungeon Master på amiga 500. Det blev ett inköp på 512 kB extra efter att ha sett en kompis lira det.
Defender of the crown. Att komma från C 64:an till amiga 500 kunde inte bli större när man fick se skillnaden på den grafiska kapaciteten som detta spel påvisade.

Fick även hålla i hakan första gången jag lämnade rymdstationen i Elite dangerous i vr-läge.

Ser lovande ut. Blev besviken när jag såg 64 mini i verkligheten. Har iofs den gamla brödburken liggandes någonstans, tillsammans med den platta varianten och en 128.
Längtar även till att retrotrenden når min första konsol. Den borde väl gå att göra med hjälp av
dagens avancerade teknik. Det kanske till och med kan gå att få med hdr och 4K.

http://www.ericwrobbel.com/collections/video-pong.jpg

Håller verkligen med om att spelet är bättre med vr än utan. Hoppas även att gamla goda The Sentinel får sig en riktig vr-remake. Det är som gjort för det.

The Sentinel på amigan. En simpel spelmekanik men väldigt beroendeframkallande
Spelade det även på c64:an men bilduppdateringen på ca 0.5 bilder/sekund ökade stressen
ganska rejält. Har läst att det finns planer att lansera spelet även för vr, vilket skulle bli dyrt för mig då det skulle innebära införskaffande av ett vr-kit. Man kan alltid hoppas.

Fler bilar till barnen Forza har myyyyyyycket av den varan.

Min första konsol var Pong, mitt första tangentbord satt på en VIC-20. Idag sitter min son och spelar Forza Horizon i 4K på Xbox one x , jag sitter fortfarande med en dator med tillhörande tangentbord. Det har helt enkelt funnits för många simulatorer som har krävt alla dessa knappar, där ligger konsolerna i lä. Det är svårt att lära en gammal hund att hantera dagens kontroller till konsolerna. Med tangentbord och en rejäl joystick flyger man bäst

Något som jag lägger märke till i denna debatt är att väldigt många anser att alla spel skall vara tillgängliga för alla. Spel är en lyxvara som kan konsumeras i mån av tid och pengar. Något som kan upplevas som en paradox är att ju äldre man blir så minskar problemet med kostnaden för ett spel, däremot blir tiden för att spela det en bristvara. Detta gäller givetvis inte för alla men för väldigt många. Att klaga på att ett spel är för dyrt är ungefär som att klaga på att den senaste Ferrari-modellen är för dyr. Jag har inte råd att köpa en Ferrari men väl en Volvo. Den tar mig till jobbet lika bra som sportbilen men till en bråkdel av kostnaden. Tycker jag att Volvon kan bli roligare att köra med mera pynt och extra funktioner kan jag köpa till det som utrustningspaket om jag har råd. Samma sak för dlc och mikrotransaktioner i spel, tycker jag att det är roligt och jag har råd kan jag förhöja upplevelsen med extra tillägg.
Spel är lyx och inget måste.

Skrivet av Nercis:

Av egen erfarenhet så kommer jag hålla mej borta från razers kontroller. Köpte båda razer kontrollerna de gjorde till 360 och de var skräp och kostade mer än standard 360 kontrollerna. Den första kontrollen funkade inte, fick en ny men d-paden på den gick sönder efter två dagar. Fick ytterligare en ny där d-paden redan var trasig. Fick pengarna tillbaka.
Den andra kontrollen var bättre men L och R knapparna gick sönder efter ett tag. Antagligen slitage för det bildades gråvit pulver inne i dom.

Aj, aj, aj!

Låter som det är invasionen som har börjat. (Läs Lars Wilderäng, Stjärnklart.)

Blood and guts - om man går efter vilken uppmärksamhet det fick. World in conflict - om man går efter det spel jag har spelat om flest gånger

The Vanishing of Ethan Carter Redux bjuder på en hel del vackra vyer. Det går snabbt att spela igenom också, bara några timmar. Hittas ofta för en billig peng på steam.

Än kan de gamla gubbarna. Snart dags att se dem live

Dina svar har sparats, tack för din medverkan.
Du har svarat rätt på 6 av 10 frågor.
Du har ett bättre resultat än 85,5% av alla deltagare (1865 st).

Ja, flopp blev det

Inte illa med tanke på att jag bara kunde en, resten gissningar.
Du har svarat rätt på 8 av 10 frågor.
Du har ett bättre resultat än 92,7% av alla deltagare (110 st).

Nostalgi – spela över 1000 Windows 3.1-spel i webbläsaren

Slipper jag att göra boot-diskar nu då ?

För att svara på frågan: Jodå, det känns tryggt

Lite skön musik från en tid då allt var enklare