Inlägg av Largus

Inlägg som Largus har skrivit i forumet

Homeworld: Cataclysm ser jag som en väldigt bra expansion. Så bra att utgivarna gav ut den som en fristående del, men jag har för mig att det i försnacket framstod som en expansion till det suveräna Homeworld.

Skrivet av perihelion74:

Kolla bara så du har vettig hårdvara i övrigt för Reverb g2.

Jag använder Quest 2 med ett 2070 super, 32gb och en ryzen 3950x. Funkar men inte optimalt. Vill man att det ska flyta perfekt så behöver man nog skaffa något bättre. Jag hade nog inte kunnat driva flight sim bra med ett Reverb G2. Jag har 8Gb VRAM på grafikkortet och det är egentligen för lite. Inte bara för flight sim. Halflife alyx beklagar sig tex över mängden vram.

Elite Dangerous är nog en av de bättre VR titlarna om man gillar den sortens spel.

Min burk innehåller en R9 5900X tillsammans med ett RTX 3080 ti. Det borde väl orka driva ett HP headset hoppas jag.
Har lite svårt att få tag på olika headset lokalt för att testa vad som funkar bäst med det jag har.

Tack för tipsen. Blir nog att jag tittar närmare på HP Reverb G2.

Är det någon här som har provat att spela Flight simulator eller Elite dangerous med flera olika vr-utrustningar? Själv har jag bara kört med HTC Vive och jag tycker att det är svårt att se knappar och reglage i spelen. Viven börjar ju bli till åren så jag funderar att uppgradera till något med högre upplösning. Har kollat på de olika vr-kiten som finns men fakta är en sak, upplevelsen en annan.
Därför undrar jag om någon som har prövat flera olika kanske kan tipsa om vilket håll jag skall rikta min uppmärksamhet.

Vice City. Musiken och miljön. Tyvärr så har väl en del av musiken blivit bortpatchad numera.

Ser gärna fler remakes. Jag skulle vilja uppleva en del spel med mina barn som jag spelade för 30-40 år sedan. Lite svårt att få deras intresse för detta då grafiken är lite jobbig att uthärda för en generation som är vana vid 4k, hdr och annat bling.
Själv skulle jag gärna se en remaster av Pong, då med 4k-upplösning, hdr och dolby atmos.

Två filmer som jag tycker är varandras motpoler och visar två olika sidor av genren är Hellraiser och The Blair Witch Project.
Hellraiser med mycket slafs och gore, TBWT visar inget men bygger upp en ganska otäck stämning.

ordlig.se nr 154, 5/6

⬜⬜🟨🟨⬜
🟨🟨⬜⬜⬜
🟨🟩⬜🟨⬜
🟨⬜🟨⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Nytt vr-kit med bättre upplösning så att jag kan läsa texten på knapparna i Flight simulator

Finns det en gräns för hur komplext ett spel kan bli? Jag tycker att om det blir för stort, har för många moment och spretar
åt olika håll så blir det inte roligt att spela i längden. Även om man kanske spelar på ett visst sätt så att man begränsar de delar av spelet man använder (typ rollspel) så kommer känslan av att man missar delar av spelet.
Jag hoppas att Star Citizen kommer att tilltala tillräckligt många spelare så att det blir en succé, själv ville jag bara ha en ny, förbättrad version av Starlancer.

Om det är någon här som hade roligt med spelet The Sentinel så finns det ett spel som är inspirerat av det, nämligen Koth.
Själv spelade jag The Sentinel på C-64:an med en bilduppdatering på ca 0,5 fps, vilket var ett stressmoment i sig själv. Amigaversionen flöt på något bättre.
Har alltid tänkt att detta spel skulle kunna bli ett bra vr-spel, och det tycker jag att Koth har lyckats med. Grafiken är ingen höjdare, men att hela tiden vara jagad av bossen på toppen gör att det inte är något som förstör upplevelsen.
Finns på Steam för ca 70 kr.

Skulle gärna se en del äldre spel återkomma med nya kläder. Dagens spel har en tendens att vara så onödigt komplicerade att det är svårt att sätta sig in i dem. När man inte har möjlighet att lägga mycket tid så känns det ganska oöverkomligt att t ex starta The Witcher 3 (har bara sniffat lite på 2:an). Gamla spel hade en enkel spelmekanik som gjorde det lättare att spela i korta sessioner, ha långa uppehåll och kunna återkomma utan att ha bekymmer med hur man gjorde eller vad man höll på med.
Exempel på simpla spel som skulle vara kul att pröva igen fast med dagens grafik:
Paperboy
Ikari Warriors
Monty Mole
Boulder Dash
R-type
1942
Listan kan göras lång. Gemensamt är att alla är okomplicerade och lämpar sig bra för korta spelsessioner.

Likväl som att man kan höja en gamestop-aktie till skyarna, så kan man sänka priset på ett spel. Det gäller bara att spelarna håller ihop och inte köper spelet innan priset sänks till den nivå man vill. Vilket aldrig kommer att hända för om det är något som "gamers" är bra på så är det att inte samarbeta. Många skriker sig hesa om att priserna är för höga, för att sedan stå där med pengarna i näven på dag ett.
För övrigt så var spelen inte särskilt billiga förr heller som det nämndes tidigare i tråden. 450 kronor för ett spel till amigan på 80-talet sved ganska bra det med.

Spelare och tålamod är två ord som inte går så bra ihop

Alltid roligt att fylla på spelbiblioteket lite. Skall bara spela färdigt The Witcher 2 och 3 och Skyrim först. Vi syns på rean 2030.

Aldrig varit så mycket för konsoler men jag ångrar att jag gjorde mig av med min första, en atari pong konsol. Annars är det mest gamla datorer som fortfarande finns kvar i gömmorna, en c64 av gamla modellen, en c64 nya modellen, en 128 och en amiga 500.
Frugan har kvar en nes och några gamla game&watch spel. Man sparar alldeles för mycket

Använder ibland pengafusk för att kunna göra annat än bara leta efter bästa handelsrutten för att kunna uppgradera mitt rymdskepp i t ex X3. Det finns en gräns för hur många timmar jag är villig lägga ner på att frakta saker fram och tillbaka. Roligare att lägga tid på uppdrag som driver fram handlingen eller relationer till andra aktörer i spelet.

Spelade Elite på min commodore 64 då det begav sig. Glädjen som infann sig när man äntligen hade råd att köpa en docking-computer gick inte av för hackor. Elite Dangerous är ungefär som det man fantiserade om när man styrde sitt skepp i en svart-vit vektorvärld, numera särskilt med vr-glasögon på. Synd bara att det har gått 35 år och jag har inte den tid som jag hade då på att försvinna in i en annan värld.

Det är alltid tråkigt med övertid, särskilt om det sker under en längre period.
Jag har ögnat igenom de tidigare posterna och noterat att de flesta har det nog ganska bra
med sina arbetstider, samt att de inte är/har varit egen småföretagare. Då kan 60-80 timmars
arbetsvecka vara normaltillståndet under flera års tid. En vecka med "bara" 40 arbetade timmar
kan kännas som semester.
Tag vara på varandra, bli inte hysteriska över att andra kan ha en annan syn på saker och
skänk en tanke till alla som jobbar inom vården, då dessa har haft "crunch" större delen av detta året.