Inlägg av NJ9404

Inlägg som NJ9404 har skrivit i forumet

1

Förvånande att Last of us 2 inte är med? Blev tvungen att spola igenom videon flera gånger för att se om jag bara missade det.

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Har inte spelat några av de tidigare spelen, men ägor dom på GOG, är det värt att testa?

Om du inte har några problem med äldre RPGs och lite föråldrad grafik och gameplay så är det absolut värt det. Jag håller på att spela tvåan nu och har haft väldigt roligt med det hittills, likaså med ettan. Karaktärerna, manuset och den skrivna dialogen är helt fantastisk! Väldigt spännande och väldigt roligt!

Kommer FZ med en egen recension av spelet?

Skrivet av Esri:

Prisbelönt, säger mer om industrin än om spelet, LOUT2 story är ett extremt dålig skämt.

Gillar du ettan? Vad hade du i så fall velat ha ut av tvåan?

Skrivet av Haningebon:

Filmerna med Kalle Stropp och Grodan Boll, tidigare Pelle Svanslösfilmerna från 80-talet mm. Sen 30 år serietecknande - 91 Karlsson.

Wow, vad häftigt, de fanns med mycket under barndomen! Eloge till dig!

Skrivet av Haningebon:

Ålder: 74
Yrke: Tecknare
Utbildning: 2 år Konstfack
Erfarenhet: Tecknad film, serier, eget företag hemma.
Pension plus diverse varierande löneuttag cirka 50000
Förmåner: Kan inte sluta jobba för det är så kul. Jobbar när jag vill.

Spännande! Finns några av dina verk att se?

Skrivet av Zidious G:

Wut. Bästa förmånen jag har läst hittills.

Haha, vad fint att du säger det! Det är en bra moralboost, men värdelöst för hälsan, haha

Skrivet av gundemannen:

För mig personligen och vad jag förstått av andra, så faller Part 2 mera på att det helt missar vad som gjorde Part 1 bra när det kommer till story. Och att man här väljer att fokusera på en väldigt stereotypisk förutsägbar berättelse, som gjorts lite för mycket.

Jag tycker inte att något av spelen har en plot som är särskilt nyskapade, utan det är väl något som de flesta har sett eller stött på tidigare i filmer, litteratur eller andra spel. Det som gör spelen så fantastiska är väl snarare narrativen, de nyanserade karaktärerna och hur de lyckas spela ett brett känsloregister hos spelarna.

Även den mest stereotypiska berättelse kan ju göras fantastisk med rätt komponenter.

Skrivet av ohGr:

Plågade mig igenom det första avsnittet.
Ville mest stänga av under hela tiden.
Katastrofdåligt.
Men säkert yngre förmågor som gillart!

Vad spännande, jag tyckte tvärtom. Vad var det du inte tyckte om?

Ålder: 28
Yrke: Frilansande filmarbetare, oftast anställd som regiassistent i olika former.
Utbildning: Två år på folkhögskola
Erfarenhet: 2.5 år
Bruttolön: Ca. 28 000-30 000 i månaden+övertid och OB.
Förmåner: I princip obefintlig. Obegränsad mängd fika.

Jag har en äldre släkting som kämpar en del med funktionsvariationer, depression och en diabetes som han inte riktigt klarar av och som bara blir värre. Vi delar ett stort film- och spelintresse där vi mest brukar titta på skräckfilm tillsammans eller spela Fifa eller GTA. För något år sedan introducerade jag honom för The Last of Us och han blev helt fast i det. Sedan dess har han både spelat ut ettan och tvåan flera gånger om på alla svårighetsgrader och frågar mig då och då om det har kommit någon nyhet kring en tredje del, men även om tv-serien. Spelet har gett upphov till en hel del samtal om medmänsklighet, moral, definitionen av familj på ett väldigt fint sätt.

Det vore helt enkelt väldigt roligt att få ta med honom på något lite glammigt och roligt som vi båda delar ett intresse för. Hans sjukpension tillåter honom inte att göra lite mer extravaganta saker, så det skulle nog betyda mycket för honom.

Jag tycker verkligen att FZ har bra medlemmar som håller forumet och kommentarsfältet vid liv på ett roligt sätt, men när det kommer till artiklar som handlar om framsteg för kvinnor eller representation inom spel så blir man fan orolig över en del av kommentarerna. Vad är ni för personer egentligen?

Skrivet av Lindhenberg:

historiskt har det alltid varit ett misstag att döda en älskad karaktär och så även denna gång.

Vilka karaktärer har det historiskt sett varit ett misstag att döda? Bara nyfiken.

Riktigt tråkigt att höra. Precis som många andra skriver så var det PC Gamer som kickade igång mitt intresse för spel på allvar. En stor eloge till de!

DualShock 4 tar utan tvekan hem priset för mig. Inte bara är det Sonys tekniskt bästa kontroll, med inbyggda högtalare och touchpad, utan även den med bäst komfort. Den är något större än sin föregångare vilket gör att du får ett bekvämare grepp. Särskilt uppskattat är den ergonomiska uppgraderingen av joystickarna, vilket verkligen gör skillnad. Long gone are the days of kramp i tummarna à la Playstation 2. Även trigger-knapparna är har fått ett lyft och känns inte längre lika klumpiga som tidigare. Det är helt enkelt en modern kontroll som, inte helt utan problem, levererar allt som jag behöver.

Med det sagt så måste jag ändå flika in med att jag tycker om den gamla designen något mer. Även om DualShock 4 har en schysst design, så smälter jag lite varje gång jag ser en DualShock 1. Om det beror på ren nostalgi eller ett speciellt tycke för dess design låter jag vara osagt. När kommer till kritan så tar DualShock 4 dock hem det p.g.a. dess finesser och, framför allt, ergonomiska överlägsenhet.

Fallout 2 är enligt mig ett av världens bästa spel!

1