Inlägg av MaxC

Inlägg som MaxC har skrivit i forumet

Jag tycker ett av de bästa "live service"-spelen knasigt nog är ett mobilspel. Brawl Stars sköter detta exemplariskt. Det finns mängder av grejer att köpa för pengar, och visst dykter det upp lite popups om att köpa "Brawl Pass" och diverse kosmetiska föremål titt som tätt, men spelet är lika underhållande utan att man behöver spendera en enda krona.

Kluven. Moddar är ju något som ökar livslängden på ett spel, och utvecklarna vill ju såklart att det finns så många moddar som möjligt till det. Samtidigt finns det många väldigt avancerade tillägg som kräver tredjepartstjänster för att upprätthålla samt otroligt mycket engagemang från ett stort antal utvecklare, och som i många fall arbetar helt ideellt. Jag ser inga problem att de då tar betalt för att täcka de kostnaderna. Eller åtminstone delar av det (t.ex. via premium-versioner med fler eller utökade features). Åtminstone så länge de inte använder ett IP från tredje part. Men det blir betydligt kärvigare om t.ex. en Skyrim-mod med Lord of the Rings-tema helt plötsligt skulle börja kosta pengar. Förutom den moraliskt tveksamma affärsmodellen så sätter man sig som mod-utvecklare i väldigt snårig sits, där förmodligen både företaget bakom grundspelet, och varumärket som används, har rätt att stämma dig eller kräva att du plockar ned din produkt (gissar jag, jag kan inget om sånt här).

Så generellt är jag emot, men i fall där moddar kräver tjänster/servrar etc som kostar pengar att driva kan jag tycka det är okej.

Ett enmansprojekt som ser så här polerat ut är otroligt imponerande! Ser fram emot releasen!

Skrivet av ceogar:

15 euro haha, vilket skämt som alltid. Hade varit kul att spela "hela" cities skylines men deras agressiva betalningsmetoder skrämmer nog bort otroligt många kunder.

Japp, det skrämmer bort jättemånga.

Alla vet att det är @Thomas Petersson som har bäst skägg, och han är ju en spelkaraktär.

(Ge priset direkt till Thomas)

Skrivet av Patrik1975:

Med tanke på deras track-record iom cyberpunk, och att Witcher 3 fortfarande inte är i närheten av genrens giganter säger jag nog att dom borde lägga minst 10 år av utveckling på detta innan ens announca något liknande.
Men dom är väl i behov av cash förmodligen. Gissar på ännu en flopp.

30 miljoner sålda exemplar.

Inte många som kommer i närheten av det. Skyrim är väl det enda open world rpg:et som spelar i samma liga.

Skrivet av Albrion:

Kan det vara spelet ”Joe and Mac”?

Skrivet av MaxC:

Ganska säker att det är Joe Razz.

(Tror dock det hette något annat här i Sverige, minns inte vad dock)

Haha, Joe Ragg var det ju, som Bluebird påpekade.

Skrivet av Schmoo:

Här är några detaljer jag tror mig komma ihåg.

  • TV4(?)

  • 90 talet

  • Dinosaurietema

  • Förstapersonsperspektiv

  • Minispel / enskärms-spel

  • Samla myggor(?!) i en burk

  • Springa genom en dino-hord

  • Flat shaded 3D-vector-grafik

  • Jag tror inte man ser karaktären fören du har gjort ett val i spelet. Då körs en animation där karaktären visar sig eller gör något. Sen återgår spelet till en loopande bakgrund och inväntar nästa val.

Är det Joe Razz du tänker på?

https://www.youtube.com/watch?v=DxiWWp0u_3M

Skrivet av svampfan:

Nu väntar jag snart bara på artikeln "Sony köper Microsoft" och sen är crikeln sluten ☺️😂

Och kort därefter "Steam köper Sony" så är allt perfekt!

Imponerande grejer!

En stor och vadderad ragequit-knapp. Stor, så att den är svår att missa. Vadderad, så det inte gör så sablans ont att slå på den.
Bonus om den avger ett ljud som låter som ett krossat tangentbord, typ.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Till alla er med full pott: jag älskar er.
Till alla andra: jag älskar er, fast märkbart mindre.

Eftersom jag var först med 10/10 tycker jag att jag förtjänar ytterligare lite mer kärlek!

Ett sånt där spel man köper åt barnen men spelar klart innan de ens börjat.

Skrivet av Fearnox:

Jag hade gärna sett en Gamepass liknande tjänst för VR i framtiden, det finns inte mycket AAA där och det är ju bra ifall man kan dra in lagom mycket pengar för att hålla utvecklarna och intresset uppe.
Köpa massor av relativt små VR spel är lite obekvämt, men betalar man en viss summa i månaden och får ett bibliotek av VR spel istället så skulle man ju prova rätt mycket.

Har du testat Viveport? Det är en prenumerationstjänst för VR. Kolla här https://www.viveport.com/
Har inte testat själv dock, så vet inte om det är något att hänga i granen.

Skrivet av Danster:

Det här kommer att bli ett nytt Duke Nukem Forever. Minns var ni läste det först!

Jag minns. Här, för nio år sedan:

Jag minns stoltheten när jag fick en insändare publicerad - fatta att se sitt namn i världens bästa tidning liksom!? Den handlade typ om hur avundsjuk jag var på alla som skrev i tidningen.

Snabbspola drygt 10 år så skrev jag äntligen min första recension! Jag hade lyckats lura Jocke och Thomas att jag var väldigt bevandrad i alla sorters FPS-spel och fick ett par kvällar på mig att spela och recensera CoD: Black Ops, som jag gav lite för högt betyg (helt i linje med min insändare, där jag tyckte att alla spel borde få skyhöga betyg pga att alla som recenserade får betalt för att spela!).

Svårt att smälta det här. Utan svenska PC Gamer hade jag aldrig haft de intressen jag har idag eller arbetat med det jag gör nu. Även om inte PC Gamer fick mig intresserad av spel, så är tidningen anledningen att jag fortsatte spela och insåg att datorspel var ett seriöst karriärsalternativ. Tack vare Thomas och Jocke lyckades jag snirkla in mig i spelbranschen (först som skribent i tidningen, och sedan - tack vare mina erfarenheter av tidningen - in i själva hjärtat av spelbranschen på Paradox).
Jag kommer sakna PC Gamer oerhört, och alltid känna enorm tacksamhet för allt jag fått uppleva sedan jag fick chansen att skriva för tidningen <3

Jävlarrr vilket proffs du är Calle <3