Inlägg av Pulkafettot

Inlägg som Pulkafettot har skrivit i forumet

Skrivet av kebbe:

Folk som kastar pengar på tomma löften får skylla sig själva. Kickstarter är ren idioti.

Mja jag håller inte med, men folk är för godtrogna. Först och främst måste det finnas in-game footage, det är lite naivt att backa något där det inte finns något spel ännu. Dessutom är det jävligt dyrt att göra bra spel vanligtvis, speciellt om det ska vara mycket voice actors, motion capture osv. osv., så de ska nog definitivt ha en budget att jobba med sedan innan, eller ha ett väldigt högt mål på Kickstarter - vilket återigen gör att man kanske ska kolla upp om det verkar vara kompetenta människor man har att göra med.

Har backat två spel på kickstarter och ett på en annan site.

Spin Tires är redan ute och jag är mycket nöjd med vad jag fick för pengarna. Kingdom Come Deliverance ser ut att bli bra, väntar till release och har ingen brådska.

Det tredje är Project CARS som har utvecklats väldigt mycket och kryper mot release, har tillgång till BETA och är hur nöjd som helst, det blir nog mitt GOTY 2015.

Skrivet av Darkseed:

Det räckte tydligen inte att påpeka att autoplay är förbannat irriterande de första 3-4 gångerna det gjordes, eller att berätta specifikt hur man gör för att stänga av det. Länka twitch-streams är det nya svart, och inkompetensen på FZ flödar. Sen undrar de varför folk inte är villiga att stänga av adblock för deras skull.

Ja man slutar aldrig imponeras. Såna ads som lägger sig över hela bakgrunden på sidan, dessa "DU KANSKE OCKSÅ GILLAR"-boxar under artiklarna, den enorma "VA - HAR DU ADBLOCK!?"-bannern. Tiggandet av donationer och sedan de nyligen sjukt vinklade artiklarna (Anita Sarkeesian osv.) Ungefär lika sugen på att bli FZ supporter som att operera bort fingrarna.

Skrivet av sith:
Skrivet av YangUnchained:

Spelade motvilligt Day Z ca 1 månad efter det blev Standalone då en vän ville testa men avslutade snabbt på grund av att jag blev så besviken på allt

1* Det va mera zombies i Arma 2 modden och d skapade på så vis ett mera "osäkert"
spel där du va tvungen att akta dig för både zombies o andra spelare. Allra minst under natten.
Vill minnas i Arma 2 när man kröp runt på ett fält mitt i natten med night googles och såg folk springa som galningar jagad av zombi horde o man själv låg där helt stilla.

2* Att dom fortfarande inte tagit hand om d fåtal zombies som finns eftersom dom fortf ska glitcha sig genom väggar och dörrar. En sak vore om dom skulle slå ner dörren/fönstret o bryta sig in men när dom glitchar genom golvet och helt plötsligt står i rummet bredvid dig o slår ihjäl dig så är det bara *Suck*

3. Som jag sa ovanför, mera zombies (även fast dom glitchade) va mera intressant än dom nu mer elr mindre toma kartorna där bara riktiga spelare springer runt med den bästa utrustningen. Kul? inte så speciellt.

4. Som också sagt tidigare. Jag kan spela spel där grafiken inte är den bästa men i DayZ så går det tyvärr inte då det förstör känslan när man springer över en åker och har 10fps bara för att solen råkade slänga lite sunrays mellan två grantoppar, o jag sitter på ett 780ti haha

Nej - Släpper dom ett nytt "zombie survival spel" så hoppas jag på bättre grafik som håller måttet med dagens spel och ZOMBIES !!

Då kanske DayZ SA vore nåt för dig, då det som finns ute på SA bara är en alfa.

När DayZ SA släpps kommer allt du nämner ovan vara adresserat.

Fast hade zombie pathing varit enkelt att lösa så hade de gjort det redan, de har uppdaterat pathingen men det blir inget i närheten av bra. Jag är inte övertygad om att de lyckas, NPC's i ARMA kan inte navigera i byggnader alls, varken arma 3 eller arma 2 sist jag kollade- motorn verkar ju vara väldigt lik.

De har ju dessutom enorma syncproblem fortfarande och de har inte ens crankat zombiehalten ännu, det är ju knappt några zombies. Hur ska det gå att driva allt med permanenta fordon och playerskapade saker som tält, farms etc. när de inte ens kan få in zombiesarna? Om de fixar "allt"(det mesta) tror jag det kommer ta enorm tid. Är Rocket kvar i teamet fortfarande?

Har space engineers men hade dumpat det för detta, detta ser mycket roligare ut. Så länge jag får bygga coola slott behöver de inte göra färdigt det. I don't even care. Äntligen något jag kan bygga i som är coolare än The Sims 3.

Låter som han har någon personlighetsstörning. Eller så är han bara dum i huvudet. Jag fortsätter att inte köpa figurer från Nintendo eller någon annan för den delen så går det nog bra ändå.

Skrivet av martinerrol:

Jag önskar att dem skulle göra om spelet i en fräschare engine. Konceptet är kul, men teknologin ligger för långt efter för att jag inte ska kunna störas av det.

Detta, motorn känns verkligen inte som rätt val. De verkar ha alldeles för mycket problem att implementera nya grejer och den är väldigt kasst optimerad. Jag kommer antagligen att testa det igen om ett år eller något och se om det är något att ha. En annan grej jag var besviken av var att de inte ökade storleken på kartan (de gjorde bara byar osv. där det tidigare var vildmark, samma storlek afaik).

Hade velat se öar långt borta man måste ha båt och tillräckligt med bränsle för att nå, långa roadtrips man kan ta för att förlytta sig. Detta gör också att man inte får respawnade människor som inte har något att förlora på att dö som kutar runt överallt.

Nuvarande versionen av DayZ känns som något som skulle vara roligare om de slopade zombies helt och försökte göra något baserat på wasteland-kartorna till ArmA istället där man slåss om grejer att döda varandra med, fast lite mer low-tech.

Är "Laglig" verkligen ordet ni söker? Det finns väl ingenting olagligt med guldförsäljningen som den är idag, bortsett från faktumet att Blizzard inte vill ha den?(Iallafall inte officiellt)

Skrivet av Chiefen:
Skrivet av Pulkafettot:

Denna påtvingade prenumeration är total jävla BS. Betalar jag nästan 700 spänn för ett spel har jag väl all rätt att få spela det online?

Jag ser inte varför det skulle vara din rätt. Inte ens om du betalade 24,000kr för ett spel. Det är i din fulla rätt att inte delta/köpa in dig i en online-tjänst. Det är deras rätt att ta betalt för den.

Annars behöver vi slopa fri marknad och adoptera något extrem-kommunistiskt styre där privat marknad inte är tillåten.

Ja det är kanske för mycket att anta att man ska få spela ett spel när man betalar för det.

Skrivet av seppuko:

Sen för er alla andra som klagar på oss som uppskattar dessa tjänster. Vi som gillar att spela spel, inte bara ett eller två specifika spel utan alla spel. Vi som har både Playstation 3 och Playstation 4 (vissa även Vita, som jag). Vi köper knappt spel längre, vi betalar 500 spänn om året och spelar tills fingrarna blöder.

Sen, erat argument fungerar om denna "gratisspel" funktion ej funnits, utan PS+ enbart varit till för att spela online, då kan jag köpa argumentet. Men ni går miste om väldigt mycket medans ni klagar.

Varför ska jag sätta mig och spela spel jag inte har något intresse av? För att jag betalt för det mot min vilja?

Det är ju inte som att det är ett tillvall, någon form av prenumeration där man får testa nya coola spel till ett förmånligt pris. Det är en påtvingad prenumeration och det är dåligt oavsett om du får blowjob vouchers varje månad.

Denna påtvingade prenumeration är total jävla BS. Betalar jag nästan 700 spänn för ett spel har jag väl all rätt att få spela det online?

Äger en Playstation 4 som har tjänat två syften under det år jag ägt den. Den är precis rätt form för att vara dörrstopp och kontrollern är nice att ha på PC. När Gran Turismo 7, det enda spelet jag vill spela på den konsollen, kommer ut så måste jag betala för att få spela online. Vill jag spela en gång varannan månad låter det ju jävligt dumt att sitta och betala en subscription året runt för dyra pengar.

Kanske dags att ge upp helt och bara spela Project CARS.

Skrivet av ohem:

Förutom NFS: Most Wanted från 2010, Carmageddon och Twisted Metal-serien så ser jag inte vad som utmärker bilspel efter bilspel med knappa förändringar.

För min del är det nog avsaknaden av spelmekanik.

Fast det finns ju en uppsjö av färska bilspel just nu. Gran Turismo 6 är fortfarande väldigt aktuellt med många uppdateringar och nya events/features som patchas in gratis hela tiden. I början av nästa år kommer Project CARS vars körkänsla jag inte kan jämföra med något annat jag spelat.

Assetto Corsa är också ett grymt bilspel som kom ut i år, kanske inte lika trevligt att köra i som Project CARS men mycket trevligt ändå. Sedan har du Next Car Game (2015) och Spin Tires(kan vara mitt GOTY) som kom ut tidigare i år. Sedan finns F1 2014 vilket egentligen inte är så fräscht då de använder samma gamla motor, men de stora regulationsändringarna i Formel 1 mellan 2013 och 2014 gör att det ändå känns lite spännande.

Stora Open-World bilspel finns det ju inte jättemånga av heller. De stora jag känner till är Forza Horizon, Test Drive Unlimited och detta, eventuellt Driver: SF, men det är ju lite speciellt. Tycker inget av dessa har jättebra utförande. TDU kom närmst men det var knepigt att spela med kompisar och jobbigt att fixa nya bilar osv.

Nej, på bilspelsfronten tycker jag att mycket intressant händer.

Känns inte som grafiken kunde försvara systemkraven heller. Men jag bryr mig inte särskilt mycket för jag tycker bara det ser ut som ett sjukt tråkigt dussinspel som försöker rida på trenderna parkour och zombies. Gäsp.

Köpte på launch, från den där brasilianska sidan, så gav bara ca. 300. Fullpris kände som för mycket. Har inte hunnit spela jättemycket men men märker direkt vissa saker.

Fokus har lagts på att tillfredställa den Amerikanska marknaden märker man snabbt, när man börjar spelet får man välja mellan 3 muskelbilar eller en 370z. Sedan känns det lite påtvingat med modifikationsklasserna som de kör med, men det är ju kul att de har någon form av modifikationer.

Bilbiblioteket överlag känns inte så imponerande, väldigt få bilar. Sen har de lagt massa jobb på fancy animationer som känns överflödiga (bilarna demonteras i garaget osv, fint att titta på men menlöst.

Att bilfysiken känns arkadig i ett sånt här spel känns svårt att klaga på - men att de har lustgas som dessutom genereras konstant åter känns väldigt löjligt. Det är väl knappt lagligt någonstans att ha lustgassystem - sedan att det fylls på HELA TIDEN... Larvigt.

Tror ändå jag kommer ha kul med det eftersom det är en stor värld och man kan spela med kompisar. Tycker att Test Drive Unlimited gjorde det hela lite bättre - men det var väldigt drygt att försöka spela med kompisar och att få ihop pengar.

Ja verkar ju som att man har lite annorlunda smak ändå. Kerbal Space Program är ett grymt spel, och även Euro Truck Simulator 2 är ju ganska kul. Sistnämnda har dock väldigt mycket problem för mig när det handlar om att använda min g27.

Skyrim var väl okej, ett steg ner på många sätt och några framåt samtidigt.

Jag är nog mest nöjd med Banished, Project CARS, Next Car Game och Spin Tires just nu. Även om updates går långsamt på Spin Tires.

Skrivet av Rwaat:

"Men det vi minns efteråt är ändå Serenity Nows svårslagna typ av omogen respektlöshet." Detta känns ändå så fruktansvärt löjligt. Att arrangera en begravning, i ett spel känns redan fruktansvärt oseriöst. Om en person gått bort så borde inte minnet av han/henne hedras i ett spel. Iaf i min åsikt.

Ja jag förstår inte varför man måste pausa mitt i artikeln för att påpeka hur PK man är. Folk kan väl läsa själva och forma sin egen uppfattning?

Testversionen man får om man subbade tidigt är suverän. Känns bättre än Assetto Corsa imo, men jag tycker om båda.

Skrivet av LariosoDog:

Man får vekrligen hoppas det är bättre än Shift 2.
Loaner cars hade så usla köregenskaper att det vart inte något kul alls - och dessa gick ju inte att göra något med, uppgradera eller liknande.
Och i karriären verkade väghållning bygga på hur långt avståndet var till optimala linjen, inte hastighet och väggrepp. Du kunde t.ex köra 60km/tim vid kanten av banan och åka av - med superbilar. Inte ens en Skoda skulle göra det i verkligheten.

Som sagt jag hoppas....

Jag har ett pCARS membership och det är definitivt mycket, mycket bättre. Tyckte inte om Shift 2 alls. Älskar detta.

Skrivet av faceslicer:
Skrivet av Stag:

Det är inte samma folk som gör nytt content och patchar. Skämtet är att folk aldrig lär sig det.

samma människor som inte förstår vad alpha och early access betyder så inte så konstigt att dom inte lär sig.

Ja men det är ju bara vissa saker som de ändrar på när spelet är i alpha. Det är ju väldigt ovanligt att de byter motor. De finns en gräns för vad som är rimligt att göra under utvecklingen av ett spel. Det går inte att vifta bort ALLA argument med att säga att det är alpha - det borde ju de många spel som aldrig fixats till efter alpha vittna för. Självklart får man acceptera vissa buggar i en alpha, men när det är såpass mycket jobb som det verkar vara att lägga till saker känns det kanske som de borde ha valt en modernare motor som klarar av det de försöker göra bättre. Det de försöker göra är förövrigt något som även då låter ganska tungdrivet.

Det är klart att mål att kämpa för kommer (antar jag, iallafall), objectives av olika slag. Det är ju inte så svårt att lägga till i den befintliga motorn. Det jag oroar mig för är att item-systemet blir tungt och servern börjar lagga av att det är för mycket skräp, sedan att de inte lyckas fixa till bra pathfinding till zombies (navigera i byggnader etc., detta verkar de ha väldiga problem med) sedan melee combat, den fungerar ju knappt alls. Zombies rubberbandar fortfarande runt, detta lyckas de förhoppningsvis fixa i vilket fall.

Ytterligare kör de ju väldigt lite zombies på servrarna fortfarande, och spelet är VÄLDIGT tungdrivet. Så de måste ju optimera allting extremt mycket för att lyckas ha zombie hordes och allt som det pratats om. Alpha eller inte, det blir nog svårt för dem.

Skrivet av Sebbepojken:

Ni som gnälller på prestandan; är det inte en alfa-version ni spelar? Det är inte helt vettigt att beklaga sig över en ojämn spelupplevelse då. Det är ungefär lika rimligt som att flytta in i ett hus som är under uppbyggnad och klaga på att elementen inte är varma, att vattnet rinner dåligt och att golv saknas i vissa rum.

- "Varför lägger ni golv när elen inte ens är installerad?!?! Det är ett skämt. Här kan jag inte få någon hemfrid".

Jo, för att det inte är samma hantverkare som lägger golv som installerar elen. Huset är under uppbyggnad och de olika människorna jobbar på i den takt de kan inom sina områden.

Ja men nu har de redan valt motor och det ser inte ut som den fungerar så bra ändå. Det verkar vara alldeles för mekigt för dem att få melee t.ex. att fungera bra.

Jag tror att det hade fungerat mycket bättre med en annan motor. Jag tycker det är coolt med nivån entusiasm de visar, väldigt mycket häftigt loot osv. men funktionen finns liksom inte där. Jag tror det skulle krävas rätt mycket förändringar för att styra upp det ordentligt som jag inte tror att de kommer göra för att de helt enkelt kör en för kass motor.

Men de kanske lyckas ändå och det vore väl kul I guess.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Raskarl:

Anita, som har twitterkontot Feminist Frequency, kan vara en av dom dummaste människorna när det kommer till att försöka vända folk mot spelvärlden dock. Hon är emot allt som har med spel att göra och påstår att spel stärker patriarket osv.

https://www.youtube.com/watch?v=WuRSaLZidWI&list=UUmb...

När du skriver "dock" får man uppfattningen att det finns en anledning till dödshoten, att de har en orsak. Tycker man inte som Anita kan man sakligt kritisera åsikterna, inte hota hennes person. Det finns inga ursäkter till det.

Det är hot. På internet. Ingenting kommer hända av dem. Det är klart att folk river i lite extra med folk som henne, ser det som en självklarhet att detta skulle hända.

Hon har tillräckligt med SJW's som klappar henne på ryggen och får det att kännas bättre är jag övertygad om. Sen kan hon utnyttja all PR hon får av detta för att tjäna mer pengar och tråckla ut ännu mer skitdåliga videos. Det är ju nästan som en present egentligen.