Inlägg av nespalir

Inlägg som nespalir har skrivit i forumet

1

Har kommit en bit in på Act III, men vet inte om jag orkar spela klart det. Enligt min mening är spelet en besvikelse.

Det som är särskilt dåligt är storyn. Att komma med sådan här smörja år 2012 är under all kritik. Vissa kanske säger att ett spel som Diablo inte behöver en story. Men en dålig berättelse är ofta sämre en ingen berättelse alls, och här har de klämt in väldigt mycket dålig berättelse. Man bryr sig inte om ett dugg som händer helt enkelt. Spelet hade varit bättre med ingen story, men med Blizzards resurser borde de utan problem ha kunnat göra en BRA historia.

Brist på atmosfär. Jag minns tydligt att både Diablo 1 och 2 hade otroligt mycket atmosfär. Om det berodde på att de världarna var farligare med mer ond bråd död som gjorde spelen spännande, eller om det berodde på den mörkare grafiken, eller om det var Matt Uelmens musik som skapade stämning - eller en kombination av dessa saker. Det vet jag inte, men trots de vackra bakgrunderna i Diablo 3 skapas knappt någon inlevelse alls.

Sen måste jag som många andra klaga på det idiotiska faktumet att man måste vara online hela tiden för vad som i princip är ett singleplayer-spel.

Det finns andra negativa eller tveksamma saker också men dessa var de tydligaste för mig.

Men utöver det så antar jag att spelet är helt okej, så jag säger inte att spelet är värdelöst. Men det är ganska medelmåttigt; 3/5. Det enda jag kan hoppas på är att det är roligare att spela igenom det igen på Nightmare.

Har just klarat ut PS3-versionen.

Det som var bra var riktigt bra: grafiken, ljudet, fienderna, FPS-delen etc. var så bra som jag kunde önska mig.

Storyn däremot var bland det sämsta jag har upplevt på länge. id kan verkligen inte berätta en historia!! Det hade varit okej om man hade kunnat ignorera den, men man måste mellan varje uppdrag springa runt och lyssna på vad olika NPC:er har att säga för att komma vidare.

Utomhuslandskapen var i princip bara till för att åka mellan olika uppdrag, vilket är en besvikelse. De hade lätt kunnat utnyttja det på bättre sätt, t.ex. mer utforskning, utomhusstrider till fots osv.

Summa summarum tycker jag att 3/5 är ett väldigt rättvist att ge till detta spel.

Buio: tvärtom, att påpeka det är att göra en samhällstjänst.

Buio: ja, ibland får hype, förväntningar m.m. en att tycka något är mycket bättre än det egentligen är. Det är knappast ett kontroversiellt påstående. Ditt exempel kan väl också vara sant, om jag vore någon som gnällde på allt, men du har inga belägg för något sådant så det blir irrelevant. För DX:HR kan listan göras lång på saker som är tvivelaktiga till rent dåliga, så jag blir mycket tveksam till allt halelujande. Kan du nämna något med spelet som verkligen glänser?

Sen är självklart smaken som baken och allt sånt, men jag vill ge ett annat perspektiv på spelet för alla som inte köpt det än men funderar på att göra det.

Brukar sällan skriva kommentarer, men då jag köpt och spelat detta spel och verkar ha en annan åsikt än de flesta känns det som en plikt att framföra den, om inte annat än för att varna. När någon säger att ett spel är "det bästa någonsin!!" bör man vara skeptisk - ofta så beror det på HYPE. Halo 3, GTA IV, Dragon Age 2, är alla spel som, i början i alla fall, fick toppbetyg av alla kritiker. Sen när hypen försvann så började människor ge spelen lite mer realistiska omdömen, och åtminstone DA2 fick ett betydligt sämre omdöme då. Deus Ex: Human Revolution har minst sagt marknadsförts hårt och jag märker hypefenomenet tydligt. När alla ger det 5/5 så har jag lust att ge det 0/5 för att skapa lite balans, men ärligt talat så förtjänar det nog 3/5. Kanske. Det lever inte upp till originalet, och även som fristående spel har det många brister.

För att nämna några:
- Det finns oerhört många saker som förstör inlevelsen. T.ex. att det inte kan bestämma sig för om det är 3:e person eller 1:a person, och att spelet tar kontrollen från spelaren ofta och utan anledning. Exempelvis: om man hoppar från en höjd måste man vareviga gång se en "cool" animation på hur han landar. Och då har jag inte nämnt vad AI:n eller röstskådespelarna gör för inlevelsen.
- Storyn griper inte tag i en, kanske för att man inte bryr sig om en enda karaktär i spelet. Även hjälten verkar vara ett litet arsle. Handlingen är mycket ytlig i jämförelse med Deus Ex 1, men framförallt ointressant.
-Själva spelmekanismerna är obalanserade. Deus Ex ska handla om valmöjligheter, men spelet tvingar en att spela på vissa sätt. Sen finns helt idiotiska saker, t.ex. att det är omöjligt att utkämpa närstrider om man inte har tillräcklig energi!
-Bossfighterna och några andra strider var otroligt frustrerande, vilket de flesta dock håller med om.
- Det är inte snyggt. Det hade kanske sett modernt ut om det kommit ut 2006. Ändå är det ganska skakig framerate. Men Deus Ex 1 hade vare sig bra grafik eller bra prestanda heller och var ändå suveränt, men som sagt är det mycket annat, ibland riktigt idiotiska grejer, som drar ner intrycket för DX:HR.

För att säga några positiva saker så får man ändå intrycket att det är ett ambitiöst spel, och det är tydligt att de har lagt ner mycket arbete på miljöerna. Det är också stort: jag klarade ut det på 19 timmar, men gör man alla sidouppdrag kan man räkna med mycket längre speltid.

Som helhet är det ett ganska medelmåttigt spel. Från mig får det max 3/5. Och då är jag schysst.

1