Inlägg av OAKTHYR

Inlägg som OAKTHYR har skrivit i forumet

Skrivet av Bojkott:

Kan ju alltid hoppas att de har lärt sig en läxa. Så onödigt att behöva slicka röven ren efter att ha skitit ner sig.

Vilka då? Arrowhead har väl varit emot kravet på PSN konto på PC hela tiden? Eller har jag missat något?

Skrivet av Sebastian Lind:

Helt rätt. Shit happens. Olyckligt, men en risk man tar när man betalar för saker som utlovas "i framtiden". Vem vet, en meteorit kunde ha slagit ner i utvecklarnas intranät, eller så släppte de bara ett dåligt spel. Spelet är ju uppenbart stendött så det är dags att gå vidare. Personligen tänker jag att det är underförstått att alla framtida uppdateringar utlovas med disclaimern: "... förutsatt att inte allt går käpprätt åt helvete" vilket det, well, gjorde här.

Köper man ett early access så håller jag med dig men när en känd studio släpper ett spel, speciellt för 1000 spänn, så tycker jag att man ska förvänta sig att få det man betalar för. Oavsett om spelet får ett bra mottagande eller inte.

Skrivet av Lilagröt:

Behövde du skapa nytt konto för sot beta och sen ett nytt för den skarpa. Borde ju fungerat att nyttja ditt första konto till det? Eller menar du att du fick logga in på nytt?

Men ja det är skit med konton. Som jag skrev i en annan tråd lös det med BankID så är jag nöjd.

Nej jag hade samma konto men var tvungen att länka ihop spelen med mitt MS konto varje gång vilket var drygt.
Och då innebar det att gå in på adressen som stod i pop-up rutan i spelet, leta upp mina inloggningsuppgifter (jag har inte samma email på PS som på Windows) och logga in, skriva in koden som stod i samma pop-up ruta. Och då gick det spela.
Om det inte hade tagit för lång tid att hitta MS koden och spelkoden hunnit bli ogiltig

Det låter ungefär lika smidigt som när man ska spela Xbox spel på Playstation. Jag skapade ett Windowskonto för att kunna logga in i Minecraft på mitt PS5. Vilket var lite krångligt.
Sen när jag hade köpte Sea of Thieves var jag tvungen att gå igenom samma procedur på betan och ytterligare en gång när spelet släpptes skarpt. I vanliga fall brukar man bara behöva göra allt det där en gång när man exempelvis spelar ett Ubisoft spel för första gången.
Att man inte bara ska kunna spela spelen man köper.

Skrivet av BroderTuck:

Nu är det ju fel forum att protestera att man inte tycker spel är lika inlevelserika som film Skulle få samma svar om jag skrev omvänt på ett filmforum.
Ni menar därmed att det inte skulle spela roll om spel var lika verkliga som film i form av animationer, dialoger osv? Intressant. Personligen ser jag fram fram emot varenda framsteg för att chansen ökar att jag ska få samma känsla som med film

Det hänger som sagt inte bara på grafiken. De spel jag har haft mest inlevelse i är storyspel utan att se karaktärerna. För jag såg inte NPCs som snackade osammanhängande med stela ansiktsuttryck, programmerade och förutsägbara osv.

Sedan är det nog bara att man är passiv tittare som gör att jag blir mer inlevelserik. När jag spelar har man mer adrenalinet och man är mer medveten och aktiv. Jämfört med film där man är avslappnad och endast iakttar.

Om jag beskriver en film kommer jag beskriva den helt annorlunda än ett storyspel med fokus på andra detaljer

Det är nog både och för mig. Riktigt dåligt animerade ansikten kan förstöra en annars rörande scen. Men verklighetstrogen grafik är inget måste för att få mig att känna känslor. Jag satt exempelvis med tårar i ögonen i slutet på Valiant Hearts.

Såg förvånansvärt bra ut.

Det som jag tycker gör The Sims underhållande är att det är mer överdrivet än realistiskt. Att bara försöka göra en kopia på livet känns inte så kul.

Skrivet av Lasrod:

Att lägga ner projekt är del av kostnaden för innovation. Tråkigt att höra att de valjer att minska deras investeringar i nyskapande projekt.

Var läste du det? Tänker tvärt om att om dom inte ska förlita sig lika mycket på Final Fantasy och Dragon Quest kommer det kanske leda till fler roliga idéer.

Så om det släpps på PS5 om några år kommer det vara bästa möjliga upplevelse.

Nu vet jag väldigt lite om det här företaget men jag tänker att dom borde ha råd att själva släppa nästa spel i serien efter två spel som borde ha gått ganska bra.
Eller måste alla spel backas upp av investerare nu för tiden?

Skrivet av Casimir2323:

Tänkte inte specifikt på gameplay, där tror jag man får acceptera att man har olika intressen rakt av. Jag tänkte mer på hur könen representeras. Håller med dig att män och kvinnor har olika intressen och det är inget fel med det, det är kanske t o m är något vi kan bejaka.

Aha. Då förstår jag.

Skrivet av Casimir2323:

Kvinnor väljer att spela andra sorters spel tänker jag, jag är inte alls förvånad. Jag har kollat på lite statistik på det du nämner också. Männens spelande är mer kopplad till prestation och kvinnors mer kopplad till avkoppling och tidsfördriv. Männen spelar Elden Ring, CS och GTA och tjejerna spelar Pokemon Go, King och Animal Crossing, om man ska hårdra det lite. Ingens val av spel är mer värd än någon annans i min värld.

Man kan ju diskutera lite vad för typ av anpassning som man ska göra i ett spel där tjejer bara är en minoritet, men det är ju fint att göra någonting? Åtminstone skulle jag bli glad över om klimatet online blev mjukare.

Men varför ens anpassa? Det finns ju olika genrer av en anledning. Det kan ju exempelvis bli svårt att kombinera The Sims med Elden Ring för att eventuellt locka fler kvinnor till spelet.
Kan vi inte bara acceptera att det kanske är så att vi generellt gillar olika genrer?

Jag skulle inte ha något emot ett Fallout spel från CD Project Red. Dom skulle förmodligen kunna skapa något intressant.
Eller kanske Eidos-Montréal. Synd att dom inte fick chansen på ett tredje Deus Ex spel.

Min våta dröm hade annars varit att Rockstar gjorde ett postapokalyptiskt spel, som inte nödvändigtvis hade behövt vara Fallout, med RAGE motorn och deras känsla för historieberättande och världsskapande.

Konstig tid vi lever i.

Om ett spelföretag skapar en kvinnlig karaktär som har på sig kläder som med största sannolikhet är designade för att sexualisera henne och därigenom få uppmärksamhet från pilska män, då anses det ofta vara problematiskt, objektifierande och sexistiskt.

Om en kvinna väljer att sälja bilder eller videos på sig själv där hon poserar i kläder (eller utan) som med största sannolikhet är utvalda för att få uppmärksamhet från pilska män, då anses det ofta vara frigörande, självständigt och härligt.

Skrivet av Maysay:

Så hon springer omkring med en stor videokamera? Kändes som att hon hanterade en mobiltelefon, men dessa fanns inte på 90-talet. Kändes lite konstigt. Men samtidigt så var det bara någon minut vi såg. Spelet ser iaf intressant ut.

Större än en mobil men inte jättestor skillnad mot en systemkamera med objektiv. Kommer ihåg att vi hade en svart av något märke och jag kunde filma med den som 10-12 åring.
Sen vet jag inte vilken del av videon du tänker på? Tänker att alla vinklar utom kanske när hon filmar sina ben känns rimliga.
Dessutom är väl i princip alla gamla skate videos gjorda med liknande kameror och där är det ju snabba manövreringar.

Kul pusselspel. Kan rekommendera om du inte redan spelat.

Skrivet av lonian:

Om du menar på en floppad konsolgeneration tror inte jag det.
Folk gillar Switch och lär nog fortsätta att gilla Switch 2.

WiiU var någonting helt nytt som inte många tyckte om eller fattade vitsen med.

Om vi tar playstation som exempel så gör de ju samma sak. Lite små uppgraderingar mellan varje konsol. Den gamla konsolen spelar inte next gen spel.

Håller med dig om utvecklingen från PS3 till PS4 Pro men till femman tillkom ju för det första ett rejält grafiskt kliv framåt, sen var det handkontrollen med adaptiva triggers etc. och dessutom supersnabb lagring som möjliggjort spel som Rifts Apart.
Personligen är jag glad att dom inte valde att göra PS5an till något annat än den ska vara: en spelkonsol.
Jag vill inte ha en konsol som bara är VR. Eller som bara styrs med handrörelser istället för en handkontroll eller liknande.

Skrivet av Sur Apan:

Så beställer man dönerkebab ska man få dönerkebab låter väl inte hemsk med tanke på att dönerkebab inte är jätte vanligt kontra svennekebaben som finns i överflöd i våra städer och småstäder?

Tror jag vet om en döner restaurang/kedja.

Samt är inte döner typ tyskt numera?

Edit: Geografiskt har jag mest snurrart runt mellan sthml och göteborg inte mer söder ut, kanske är vanligare med döner där?

Tänker samma sak. Har för mig att jag har sett ett ställe i Ullared som säljer dönerkebab men annars står det ju bara kebab.
Och tänker att Turkiet inte har så mycket att säga till om när det kommer till kebab i bröd, kebabtallrik eller kebabrulle.

Skrivet av Kleptoman:

Kommer det inte ut nästa 2-3 år blir jag väldigt förvånad

Jag skulle bli mer förvånad om det kommer ut under dom kommande 2-3 åren. Jag skulle till och med bli förvånad om Elder Scrolls 6 kommer ut inom 2-3 år.

#GuessTheGame #713

🎮 🟥 🟥 🟩 ⬜ ⬜ ⬜

#GameNavigator
https://GuessThe.Game/p/713