Inlägg av Spelentusiast

Inlägg som Spelentusiast har skrivit i forumet

Skrivet av Gertzy:

Haha, ska jag vara ärlig så hade jag inte sett Porche-klippet utan kände bara till honom som MC-förare. Han borde använda skillsen till något vettigt istället, typ professionell racing eller stuntförare

Han är en skicklig dåre. Det här bör du se när han leker med polisen i Stockholm i en Subaru, han har tur att det är i Sverige, i USA hade dom avrättat honom. Vrålet från motorn, bringing back sweet memories.

Skrivet av Freakon:

Bra serie som dog i samband med att huvudpersonen faktiskt dog.

Höll bra kvalité även efter honom. Självklart kan inte alla tycka likadant, det finns mycket variation. Var inte länge sedan det var få tv kanaler, dåligt utbud även på kabel där fåtal filmer ständigt gick i repris. Vhs eländet, dyrt att hyra en film och utbudet dåligt. Mycket har ändrats till det bättre när det gäller filmer och serier, utbudet är stort, långt ifrån allt är bra, men man kan hitta betydligt lättare något som går att titta på, mycket smidigare dessutom.

Skrivet av Gertzy:

Gillade hans Netflix-film The Apostle Och TV-serien Gangs of London även om han mest varit med och skapat serien och regisserat enstaka avsnitt. Men den är i alla fall i klass med The Raid om det är vad en är ute efter!

https://youtu.be/IkmSNt4moNg

Själv såg jag The Void ikväll, den var en riktigt bra skräckis som blandar typ The Thing och Assault on Precinct 13 (båda klassiska Carpenter-filmer) och har egen helvetisk tvist på allt! 4/5 demoner!

Inte sett The Void, skall ge den en chans. Såg Top Gun Maverick från 2022. Cruise tar på sig rollen som en instruktör för ett nytt team, men istället för att ge värdefulla lektioner till dessa blivande "top guns", visar filmen i stort sett bara att Cruise deltar i flygsekvenser med dem. Ointressant kärlekshistoria. Inga ansträngningar för att verkligen förbättra de nya piloternas färdigheter, vilket i slutändan resulterar i en dålig film. Att denna usla filmen blev succé på bio är sanslöst.

Prison Break var bara bra tills dom rymde sen blev det skit. CSI tröttnade jag på efter ungefär två säsonger, det var för mycket upprepningar spänningen fanns inte kvar. True blood, en säsong med vampyreländet räckte. Dexter slutade jag titta på efter ett par avsnitt, inget underhållande med den serien. Sons of Anarchy, underhållande i en säsong sedan önskade jag dom skulle köra ihjäl sig på sina hojar.

Skrivet av Gertzy:

Visste inte att han fortfarande höll på! Minns LAN-partyn på grundskolan och gymnasiet så kollade vi hans videor (speciellt roligt när en var på Birdie i Uppsala) och tyckte det var sjukt imponerande. Idag bryr jag mig kanske inte lika mycket men det väcker ju lite nostalgiska känslor ändå.

Kom ihåg när det började med Porschen genom Stockholm, och hans första Stockhom-Uppsala. Särskilt Porsche genom Stockholm var ju otroligt, då tänkte man inte på att han var livsfarlig, det var en häftig sportbil med underbart ljud som körde så snabbt det var möjligt genom Stockholm mitt i natten. Kommer ihåg när jag var utomlands vid den tiden, många var ju imponerade och sa "du är från Sverige som Ghost Rider", träffade ingen som sa något i stil med "den djävla dåren" och det var bara vanliga personer jag pratade med. Har en tillräckligt kraftig läcker bil som har ett par år, välvårdad och jag skulle inte vilja byta den mot någon bil. Dessutom skyhöga böter om man kör för fort, kortet ryker vid 30km/h över fartgränsen. Finns ju ingenstans att köra en extremt kraftig sportbil, förutom på bana.

Det är ingen tvekan att han borde ha körförbud livstid. Om vi bara ser på skickligheten som förare är han ju väldigt skicklig, vilket som sagt inte gör att han är mindre dåraktig med farten.

Ökända Ghost Rider

I början på 2000 skall han ha kört med en Porsche som en galning från ena sidan till andra sidan Stockholm:

Efter det har han fortsatt göra galna saker som att åka motorcykel i 300km/h mellan Stockholm och Uppsala.

Utomlands är det många som förlorat livet när dom försökt kopiera hans vansinneskörningar. Har ni varit imponerade av denna livsfarliga fartdåre, eller alltid avskytt honom?

The Raid från 2011, har sett den innan, inte överdrivet att kalla den för en av dom bästa actionfilmerna som gjorts, särskilt om man gillar närstrider. Regissören har inte lyckats komma i närheten med någon av sina andra filmer. Nog om det. Kom ut i 4k för ett par dagar sedan, fick tag på den idag. Filmen hade suddighet och var inte bra kvalité när den kom ut 2011, allt det negativa är borta med 4k restaureringen, filmen ser fantastisk ut i 4k och rekommenderar att se den i 4k.

Skrivet av hannes.theorell:

Du skulle slängt in den ryska livegenskapen i samma veva. Det är inte relaterat på något sätt men slaveri är slaveri.

https://uploads.dailydot.com/2023/11/charlie-day-meme.jpg?q=6...

Dumheter, rysk livegenskap har ingenting gemensamt med barbariska slavar som jag gav exempel på som är likadant som i serien Spartacus.

Skrivet av hannes.theorell:

Så det behövs alltså mer romare i den svenska grundskolan för att barnen måste förstå att slavarna var en bärande samhällsklass runt medelhavet och genom detta kunna förstå att slaveriet i modern tid är en mörk del av människans historia?

Tja, jag har läst sämre argument till varför antiken ska vara kvar i grundskolans läroplan.

Du misstolkar helt. Främst menade jag ex turkarnas konstanta massvåldtäkter och barbariska behandlingen av folket som slavar som turkarna gjorde mot folket i länderna dom ockuperade, likaså irländarna som behandlades lika illa som svarta i USA under lång tid. Det är ytterst sällan dom lär ut sådant i skolorna. Jag nämnde det när jag gick i skolan, tog hus i helvete, trots att det är historiska fakta var läraren förbannad att jag nämnde det, han ville bara tjata om svarta slavar i USA. Jag insisterade på att det var orättvist och han borde nämna också dom andra folken som behandlades minst lika barbariskt, han blev bara ännu mer förbannad och upprepade flera gånger att nu är det det som han lär ut som gäller och inget annat.

Skrivet av Gaara:

https://youtu.be/mipyi0Gxmd4?si=zKJ4bhG_361VCwYD

Night Sky (Prime), jäklar vilken bra serie, den börja med att man tänkte va fasen är det här jag börjat titta på men sen växte den snabbt o blev riktigt intressant.
Det jävliga är att de la tydligen ner serien snabbt så en säsong 2 kan man glömma. Fan va irriterad man blir på dessa streamingtjänster som börjar på serier sen lägger de ner direkt, inte första serien man råkar ut för detta med.

Ibland önska man att man va rik som fan så man kunde gå in o betala för fortsättning på serier man själv vill ha.

Den gick dåligt därför lägger dom ner.

Skrivet av Vileoxe:

Tydligen har youtube börjat med flit att påverka folks datorer genom att använda mer resurser om man har en adblocker igång.
Webbläsare kraschar, datorer överhettar ect. Man kan börja undra om det är lagligt det dom håller på med.

PCGamer

Reddit tråd

Jag har automatiskt alltid senaste uppdateringar av uBlock Origin, tittar nästan dagligen något klipp på youtube, inga som helst problem, flyter utmärkt.

Spartacus bra serie, romarna hade majoritet vita slavar och behandlade dom på värsta tänkbara barbariska sätt. Något som har samband med detta, Irländare i USA behandlades inte på något sätt bättre än svarta slavar under lång tid. Finns också många andra exempel, turkarnas barbariska inhumana behandling av ockupanter som slavar, deras kvinnor våldtogs konstant. Det är skamligt att denna fruktansvärda del av historien där många vita behandlades på värsta tänkbara sätt som slavar nästan aldrig nämns i utbildning, skolor, universitet, media.

Skrivet av anon_332538:

Deprimerad =/= ensamhet. Man kan vara deprimerad utan att vara ensam.
Spanien har extrem arbetslöshet. Grekland är nästintill statligt insolventa = många är fattiga eller har en tuff vardag.
Palestina, ja det förstår alla. Tunisien är också ett fattigt land.

Att ett I-land med standard som Sverige drabbas av sådan mental ohälsa är oroväckande. Sedan var det som sagt ensamhet det framförallt diskuterades i dokumentären samt kommentarerna. De sa inte att hemländerna var perfekta.

I tuffa tider är det ännu viktigare att inte vara ensam och då har de i alla fall familj och släkt att luta sig emot. Inte dö ensamma som många i Sverige gör. Ett tips är om du vill argumentera att läsa allt och inte bara slänga ut att något är falskt.

Känner väl Spanien och Italien, det kan verka att dom är sociala, men i Spanien och Italien är det mycket manipulativt, falsk vänskap, mycket ensamhet i just Spanien och Italien. Bara för att det ser ut som spanjorer och italienare är sociala är det långt ifrån sanningen. Depression kommer självklart när sanningen gör sig gällande att det sociala och vänskapen i mycket är falska.

The Hidden från 1987. En polis och en FBI agent söker svar efter att laglydiga människor plötsligt blivit våldsamma brottslingar. Detta är en sci fi action med humor. Underhållande och gjord på ett ovanligt sätt. Lockout från 2012, ingen höjdare men godkänd action rulle. True Lies från 1994, sådär, mycket löjlig humor, övervärderad, inte värd högt betyg på imdb. Predator 2, bättre än ettan, mer action, mer gjord med glimten i ögat. Lionheart från 1990, godkänd action om Van Damme som måste ställa upp på olagliga slagsmål för att tjäna ihop pengar till sin brors familj. Dragon The Bruce Lee Story från 1993, påhittad story om Bruce Lees liv men ändå bra gjord och underhållande.
Här är trailers till filmerna:

Skrivet av Fr0gg0.:

Har aldrig varit deprimerad/ur fas över det som händer i världen och så vidare. Är mer det som hänt mig i livet i sådana fall.

Visst var det bättre förr med allt nytt att upptäcka och följa och den positiva känslan av internet och samhället, men det hade ändå inte hjälpt mina bekymmer om det var samma fart idag på det.

Finns så mycket att glädjas åt, en fågelsång, solen som skiner, ett skratt, barns livsglädje, andra människors livsglädje, glädjande musik, delarna av din kropp som är friska och mycket mer.

Skrivet av gonzo247:

Tack för informationen hjälper absolut ingen, men tack!

Var ju självklart inte menat för att djävlas, utan för att upplysa att Sverige inte är så becksvart negativt. Självklart kan det hjälpa någon när dom ser att Sverige inte är bland dom mest drabbade av depression. En positiv boost.

Skrivet av anon_332538:

Intressant tråd. Det du beskriver är bland annat ett projekt bland staten som skulle göra oss oberoende från varandra. Staten och företag skulle tillgodose alla behov. Det gick dock lite för långt med oförutsägbara konsekvenser med högsta ensamboende i världen och en epidemi av mental ohälsa (som inte alls fanns förr på detta sätt som vissa försöker få det till).

Den bästa dokumentären om Sverige och just det du beskriver: The Swedish Theory of Love.
Det bästa är att köpa den för hela dokumentären är inte med här och irriterande med undertexten:
https://youtu.be/Rorr7vBGz-c?t=51

En av Youtube kommentarerna som blivit uppröstade:
" Finally I found something that portraits what I encountered while living in Sweden for a year. I thought that maybe i was crazy or because I come from Italy to think that almost everyone in Sweden behaves like a robot. It is depressing. I don't know if they are proud of being like this because they truly force into being isolated socially but I guess they are not since their preferred summer vacation countries are Spain, Italy, Portugal, Greece and other Mediterranean countries where people are warm. Sometimes I feel it's like even though they don't want to act isolated and independent they kinda have to cause it's like the normal social behavior. I feel bad for them "

En annan:
"and this is why I left Sweden. As a Southern Italian that talks to her family every day, the complete isolation of family members I saw was unthinkable. I would never want to have my kids so estranged from me.
Left Sweden and my very well paid job 2 years ago and never been happier."

Stämmer inte. Detta är dom mest drabbade länderna av depression:

Citat:

Some of the most depressed countries include Greece, Spain, Portugal, Palestine, and Tunisia.

https://wisevoter.com/country-rankings/most-depressed-countri...
Sverige är inte med bland dom mest drabbade. Italienarna ljuger.

Kommer inte ihåg sist jag hade en svår förkylning, men nu hände det. Hoppas den försvinner fort. Skall ta en promenad, finns fint gjort för promenader där jag bor. Kolla på någon film, serie.

Såg denna video om hundar som hjälper människor med ångest, fantastiskt: