Inlägg av Peer165

Inlägg som Peer165 har skrivit i forumet

New Vegas ligger på helt annan nivå än Fallout 3 och Fallout 4. Obsidians egna stickspår lyckas ofta överträffa mainlinespelen vilket de har gjort ända sedan KOTOR-serien, och så även här. Estetiskt sett är New Vegas rätt unikt för ett Fallout, med en ytterst tilltalande post-apokalyptisk westernmiljölandskap/öken som spelplan. En spelplan som talar till mig starkare än treans ruinerade storstäder/tunnelbanor. Dessa har vi har sett göras bättre i andra spelserier som Metro och S.T.A.L.K.E.R (sedan dess) vilket resulterar i att Fallout 3 kännas något mindre anmärkningsvärda idag. Den mer säregna världen och tonen i New Vegas saknar däremot fortfarande motstycke i mitt ringa tycke. Annars har vi också:
- Bättre gameplay
- Bättre quests
- Bättre leveling
- Bättre karaktärer
- Bättre DLC

Så Geralt blir alltså inte längre bli den främste könsjukdomspridaren på hela kontinentet. Inget större behov att dagligen använda sig av clear toxicity lär spara på örterna. Från att mästrat stridsfärdigheterna med sina tre svärd blir det därmed en återgång till enbart stål och silver framöver - redan i denna remake då.

Det är sådana New Game+ man vill ha och inte bara en ökad svårighetsgrad. Det blir genast mycket roligare att påbörja en vända till då.

Skrivet av Molotov:

Ouch, vad har hänt?

Ungefär detta.

Skrivet av Esri:

Skräck? RE4 är inget skräckspel...

Subjektivt. Det skrämmer skiten ur min festmö.

Och just idag, av alla dagar, ska PSVR:et lämnas in på lagning...

Skrivet av gundemannen:

Önskar dom fokuserade fullt ut på nya delar i serien istället. Hur snyggt RE4 Remake än är så känns det riktigt gammalt och bar knappt jag orkade ta mig igenom den tradiga historian och stela miljöerna, och då är det ändå det mest hyllade gamla spelet.

Håller verkligen inte med. Resident Evil 4 remake kändes mer modernt och genomarbetat än Resident Evil 7/8.

Skrivet av Mulisha_:

Nja, release av säsong 2 är planerad tidigt 2025 vad jag läste för nån dag sedan. Vilket passar bra om PS5 versionen släpps säg i Januari 2024 och PC släpps i Augusti 2024. Ett par månader efter det kommer säsong 2 av serien.

Part 3 kommer säkerligen att dröja till 2026 och den kommer förmodligen inte släppas till PC förens 2år senare.

Vi får se helt enkelt.

Skrivet av Mulisha_:

Är säkerligen så att Part.2 kommer att släppas på PC inom snar framtid, därför släpps det en PS5 utgåva. Var likadant med Part.1.

Har väldigt svårt att tänka mig att dom skulle lägga så mycket tid åt att bara få fram PS5 versionen av ett spel som redan är ett av dom snyggaste spelen på konsol i dagsläget. Och dessutom redan har en ” boost ” som PS5 användare kan utnyttja.

ND vill ju ta ut spelet för att hypa upp säsong 2 av serien.

En regelrätt PS5-version som fullt nyttjar Dualsense, optimerar grafiken ytterligare några snäpp och lägger till nytt material (som det ihärdigt ryktas om), är anledning nog att släppa en uppdatering för ynka hundringen - precis som fallet med Uncharted 4: A Thief's End. Tror dock inte det rör sig om att hypa upp säsong 2 som befinner sig flera år bort (det kommer Part III att göra).

Djäääääävuula skit alltså! Plånboken klarar verkligen inte av det här nu! A-happ. *Beställt*

Skrivet av DarkSvenn1002:

Tror det har varit 60fps hela tiden på series x

Fel. Har aldrig varit det.

Skrivet av PGR1985:

Skulle önska att Nintendo 64 versionen släpptes i en remastrad version. Den kampanjen var väl exklusiv för just Nintendo 64? Alltså att det var annorlunda banor än till PC.

Då kommer du göra hopp-piruetter nu eftersom hela N64-spelet (också förbättrat) ingår i denna remaster - som bonus.

Skrivet av ActualAir:

Ja såklart. Lite svårt att se vad som skulle förbättras bara, iom att spelet med PS5-patch redan känns current gen.

Ett regelrätt stöd för dualsense vore trevligt.

Skrivet av Kulneff:

Någon som vet vad det kommer kosta, om det kommer kosta något?

Ingår i season pass men annars får du väl pynta en hundring enbart för story-expanssionen.

Licenserna är antagligen utgågna idag men Embracer borde verkligen remastra lite äldre LOTR-spelklassiker som hack & slash-liren Two Towers och The Return of the King samt underskattade The Battle of Middle-Earth. Licensspel ja... Men genomgående hög kvalité rakt genom.

"52 år är inte någon hög ålder, men..."

Ungefär lika gammal som deras Creation Engine.

Skrivet av Kenzoou:

Låter mer som att de är färdigt redan och håller i de o sen ta några hundra kr för de också.

Förstår din förbitring (och spekulera går ju) men faktum är att Diablo IV har lång kampanj och den öppna världen är fullspäckat med innehåll och aktiviteter. Det är välfyllt. Kommer absolut inte stödja deras kosmetiska affärer men en ny expansion betalar jag gärna för.

Skrivet av Mannagryn:

tydligen rätt mycket man tagit bort från originalet.
-no U3
-no bulldozer sequence
-no lava room w/dragons
-no cage fight with garrador
-no castle turret fight
-no cloaked novistadors in sewer
-no incendiary grenades
-no truck sequences
-no JJ
-no breakable doors (was a feature in the original and in the manual)
-no throne room
-no laser room
-no boulder chases
-no cable car shooting section
-no radio calls between leon and salazar or saddler
-no Ada dress
-no Separate Ways
-no Assignment Ada
-no Mercs at launch
-censored dialogue so Capcom can get their high ESG score

ingen aning om det stämmer såklart då jag inte spelat det än.

För varje enskild sak de har tagit bort har de tydligen också ersatt med något helt nytt - vilket då inte alls var fallet med megabantade RE3 Remake.

U3-bossen kommer jag sakna, precis som radio-gnabbet och eldgranaterna. Annars är jag okej med att Capcom bytte ut ovannämnda action-partier mot något nytt som förhoppningsvis kommer passa in bättre. Berett-klädda muskelknuttar med mini-guns slipper jag mer än gärna.

Adas expansioner verkar också komma ut som DLC vilket egentligen bara är bra eftersom Capcom kan nu satsa ordentligt på dessa istället för att bara halvhjärtat slå ihop dem tillsammans med grundspelet.

Ni som så bestämt hävdar nej, har ni ens spelat remaken? Fattar ingenting. Det är fan i mig ett av de bästa skräckspelen någonsin och ett som på flera sätt lyfter hela Dead Space-upplevelsen till nya höjder och gör den fräsch igen, men ni vill alltså inte ha mer? Survival horror/action är tillbaka på allvar efter flera år i dvala där flera spel som Resident Evil 2 fick god representation och fina betyg precis som Dead Space här men spelaren gnäller alltså fortfarande över bistande innovation? För nytt IP är alltid bättre? Ja, vi såg ju hur det gick för The Callisto Protocol. Det här gnället över bristande (ofta abstrakt) nytänk irriterar mig då det mer än ofta resulterar i att bra spel faller mellan stolarna och glöms bort. Spelen slutar sälja efter investerarnas önskade progonos, de börjar implemtera icke-önskade element, börjar gegga till det med påtvingade mikrotransaktioner och in-kofotad co-op, och plötsligt vi har ingenting igen. Nästa gång survival horror (eller annan nischad genre) dör - igen, kom inte här och lipa när er största invänding var att spelet ifråga inte uppfann hjulet på nytt.

För att summera: Klart som korvspad att jag vill ha ett Dead Space 2. Och sen 3, och sen 4 och 5. Jag visar mitt stöd till utvecklarna som tydligen jobbat arslet av sig så mycket att till och med Glen Scholfield öppet gratulerade till framgångarna. Folk idag är så bortskämda att jag sedermera kroniskt skakar på huvudet av ren förundran.

Är kanske ensam om detta men tycker bara att det är helt fantastiskt att ett av årets största (om inte största) spel kommer att ha lokal multiplayer/co-op. Kompabiliteten för kooperativt spel i split-screen och full-screen är så gott som dött idag och Diablo IV omfamnas således med vidöppna armar av undertecknad.