Inlägg av Jonas Lindholmer

Inlägg som Jonas Lindholmer har skrivit i forumet

1

Kanon

Skrivet av SID 6.7:

@Jonas Lindholmer: Tråkigt att höra.

Tyvärr så har jag fått reda på att den lokala firman jag använt mig av här i Södertälje inte tar just crt tv-apparater och Vectrex räknas tyvärr dit.

Jag har även använt mig av https://retroradio.se tidigare för att reparera min Mega CD, men inte heller dom tar tv-apparater.

Har för mig att en bekant har nämnt en firma i Stockholm som skall ta sig an gamla tv-apparater, skall höra om jag kan få ett namn av honom.

Edit: Det gick fort, testa denna firma, dom skall vara riktigt bra. https://www.tomi.se/#

Haha, är det sant? De ligger granne med mig, jag ska höra mig för

Reparera Vectrex

Skrivet av SID 6.7:

@Grukk: Min Vectrex är still going strong, hoppas den håller länge till, annars har jag en kontakt som hjälpt mig reparera äldre elektronik så som Laserdiscspelare förr så om det händer så får han göra ett förök att få liv i den igen.

Plastoverlaysen är suveräna och gör hela skillnaden! Utan dom så är Armor attack bara några svartvita stenciler som slåss, men med overlay så föflyttas man till en sönderbombad ruinstad där två tappra jeepar utkämpar ett sista slag mot stridsvagnar och attackhelikoptrar.

Handkontrollen till jaguar hör man inte mycket gott om online, vilket jag tycker är märkligt för till spelen den används till så passar den utmärkt, bra styrkors och knappar, långt ifrån alla spel hade overlays till den extra knappsatsen, DOOM, Wolfenstein Alien vs Predator är några oftast användes den till att snabbt komma åt utrustning eller vapen utan att behöva pausa spelet för att ta upp en meny.

Just Alien vs Predator är extra häftig då det följde med 3st overlays en för Marine, en för Alien och en för Rovdjuret alla med olika färg och artwork vilket gjorde mycket för inlevelsen och känslan tycker jag.

Just Metal Slug spelen har jag i fina kompletta MVS utgåvor, men inte i AES (kanske om jag vinner på Euro Jackpot). Fantastiska spel och med en härlig arkadsticka, en vän och på en bra CRT så är det väl så bra som en spelupplevelse kan bli.

Jag har en Framemeister för äldre maskiner, men den används primärt för femte generationen och framåt.
När det gäller äldre maskiner med sina underbara pixlar så spelas dom på en Bang Olufsen MX2000 som jag räddade från soporna när en granne hivade den. Mycket fin bild på den.

Har aldrig sett hur bra bild det är på en PVM/BVM, men jag håller alltid ögonen öppna om det skulle dyka upp en på marknaden.

Tjena SID! Jag har ett Vectrex som verkar starta men där skärmen dessvärre förblir svart och man hör endast ett lågt surrande. Hade du tips om var man kan vända sig för att få den servad?

1