Inlägg av lerb

Inlägg som lerb har skrivit i forumet

FZDZ 2024 - Säsong 2, rally 7 avslutat!

Halloj!

Näst sista rallyt för säsongen är avslutat och jag kan glatt meddela att det är första rallyt i mannaminne där samtliga startande tar sig hela vägen genom rallyt, och i mål på sista sträckan! Inte en enda DNF (om inte någon kört omkull på SS1 - det ser jag inte tyvärr).
Vi säger lite extra grattis till de tre på pallen, @c0MBATsANTA, @fishfugg och @lerb!

Det gick snabbt den här veckan men nu när vi går in på säsongens sista rally så kommer det om möjligt gå ännu snabbare, då det vankas Grupp B bakhjulsdrivet i Italien! Vågar man hoppas på 0% DNF även denna vecka?

Kör hårt!

FZDZ 2024 - Säsong 2, rally 6 avslutat!

Hej igen!

Då var den spännande veckan med Grupp B 4-hjulsdrivet i grannlandet Finland över, jag hoppas alla hade skoj! Vi riktar ett extra stort grattis till de tre i toppen: @c0MBATsANTA, @fishfugg och @PV_544_1965!

Den här veckan går det snabbt och brett på södra delen av jordklotet, det ska nämligen rattas arg Polo genom i princip djungel!
Glöm inte att välja rätt bil då det är one-make denna veckan

FZDZ 2024 - Säsong 2, rally 4 och 5 avslutade!

God kväll rallyfolk

Med skamsen blick och svansen mellan benen kommer jag här med resultat från rally 4 och 5 för säsongen. Jag hoppas att det inte ska dröja riktigt lika länge att sammanställa Finland som i skrivande stund tar slut om ca 1,5 timme - men vem fan vet
Som lite plåster på såren bifogar jag en bild på en jättesöt katt i slutet på detta inlägg!

Estland bestod av höga farter i sann WRC-anda och där gratulerar vi @KexPai, @fishfugg och @PV_544_1965 till pallplatserna!

Sverigerallyt bestod av fullständig misär i den värsta bilen i hela spelet (sorry) - men det var tamejfan ändå många som tog sig i mål. Ett extra grattis till topp tre: @PV_544_1965, @Limpler och @Hagis!

Utlovad söt katt:

Hallå kompisar

Jag dras med dåligt samvete även denna vecka då jag släpar med resultat - men jag har inte glömt er! Det har varit en helvetesvecka på jobbet med arbete även sena kvällar efter barnen lagt sig, så det har helt enkelt inte funnits tid. Tar det så snart jag kan!

FZDZ 2024 - Säsong 2, rally 3 avslutat!

Hallå ärade fordonsframförare!

Påsken har passerat och så har även det tredje rallyt för säsongen, Monte-Carlo! Det var barmark denna gång, hoppas alla hade en trevlig resa, jag tyckte det gick helt OK även om de där jävla vägarna försöker ha ihjäl en minst en gång per femtio meter kört. Vi säger ett stort grattis till de tre som knep pallplatserna denna vecka, @fishfug, @c0MBATsANTA och @Hagis!

Den här veckan är det FRITT VAL AV BIL (YAY) och det handlar om WRC-bil som ska framföras så fort som möjligt i Rally Estland - mycket nöje

Skrivet av Lognoreng:

Vet inte om jag såg fel eller blandar ihop det, men var det inte "spring" på Monaco? Undra om det inte är barmark då.

Så kanske det är! Ska jag vara ärlig så har jag nog inte kört Monte Carlo i annat än vinter i WRC ännu

FZDZ 2024 - Säsong 2, rally 2 avslutat!

Hallå alla grusälskare!

Förra veckans rally i Norge är nu avslutat och det verkar ha skördat en hel del offer längs vägen, inklusive undertecknad. Nya tag nästa vecka! Vi säger iaf stort grattis till @c0MBATsANTA, @Limpler och @fishfugg som knep pallplatserna i detta kalla vinterrally

Den här veckan är vi nere i Monte Carlo och sladdar, glöm inte att det är ONE-MAKE och det är bilen Mitsubishi Galant VR4 som gäller och inget annat! Lycka till på isen

Jag tyckte att jag körde så jäkla bra sträcka 1-3, men på sträcka 4 gör jag en miss som leder till en rullning och inte en, utan TVÅ punkteringar. Jag hade bara ett reservdäck med mig och det faktum ihop med att jag inte besitter självförakt nog att köra två och en halv sträcka med en punktering ledde till att jag bröt. Trist!

FZDZ 2024 - Säsong 2, rally 1 avslutat! (aningen fördröjda resultat...)

Hallå vänner!

Inledningsvis ber jag om ursäkt för de sena resultatet. Livet™ kom emellan, så blir det ibland!

Tack alla som var med och körde första rallyt för säsongen, jag personligen tyckte det var ett kul rally men herrejävlar den där långa sträckan blir man ju näst intill andfådd utav!

Hur som helst bra kört allihop! Det var tyvärr en förare som missat memot om ONE-MAKE vilket tyvärr innebär att en förare vart diskad. Med det sagt så säger vi istället grattis till @c0MBATsANTA, @fishfugg och @PV_544_1965 som tog hem pallplaceringarna denna gång!

"Kommande vecka" är ju i princip redan över, hoppas alla har haft eller kommer ha det kul i Norge med lite WRC2-action.

Hej kära rallyvänner! Vill bara säga att jag, trots avsaknaden av förra veckans resultat, INTE har glömt er Det har varit en lång och hektisk vecka än så länge arbetsmässigt så jag löser resultaten så snart jag kan

Skrivet av fishfugg:

Vet inte om det är jag som inte kollar ordentligt men tror inte säsong 2 ligger inlagt i första posten? Blir lätt att missa one makes om den försvunnit bland mängden.

Kul att vara igång igen, får se hur det går när man är helt ouppvärmd.

Tack, jag fixar!!

Skrivet av c0MBATsANTA:

Är det någon som kan förklara hur det här med däck funkar i det här spelet?
När jag startade Portugal var jag tvungen att köra en teststräcka för att få ett par extra däck (annoying...). Sen när jag skulle starta såg det ut som om jag hade 1 par extra Gravel Medium, ett par Gravel Hard och på bilen satt ett par Gravel Medium. Inför den långa sträcka 4 bytte jag till ett par nya Gravel Medium. Jag hade då tänkt använda mina resterande Gravel Hard på de två sista sträckorna, men när jag kom till pitstoppet hade jag bara ett par Gravel Soft. Dessa hade jag inte sett att jag hade på hela rallyt..? Tacka vet jag DR2.. Haha!

Klarade mig igenom Portugal iaf utan några större incidenter.

Tror du såg fel på gummiblandningen, du borde haft Soft och Super Soft.

Såhär gör jag i regel på alla rallyn nu för tiden:

Jag kör 1st shakedown för att få ett par extra däck. Sedan startar jag SS1 utan att byta däck, vilket alltså innebär att jag startar på samma däck jag körde shakedown på, men jag har ändå fått 1st par nya däck som ligger i mitt lager. När jag då kommer till första servicen så har jag alltså 2 nya däck att välja på - i detta fallet 1 par Soft och 1 par Super Soft.

Edit: För övrigt är det inget jag kan ändra gällande typ av däck/gummiblandning, hur många däck man har, eller något sådant. Finns tyvärr inte en enda inställning kring detta i clubs utan det tilldelas helt automatiskt. Lite trist, hade varit kul att kunna laborera lite där.

Körde precis min runda i Portugal, gick långt över förväntan. Jag lyckades få till rätt bra rotation på Forden för de snävare kurvorna men det ledde även till att den blev helt livsfarlig på asfalten i hög hastighet, men jag lyckades hålla mig till någon enstaka fadäs.

Till alla som ska köra nu i helgen, glöm inte att det är ONE-MAKE och att man då alltså måste köra med bilen FORD FOCUS RS RALLY 2001! Alla som har kört hittills har kört med rätt bil, gött jobbat

Vilken grej Snällt av dig! Jag deltar gärna

FZDZ 2024 - Säsong 2!

Hej alla rallysugna individer!

Nu har jag lagt upp hela kommande säsongen, den drar igång midnatt mellan söndag och måndag, om upplägget ser ut som nedan.

OBS - Den här säsongen är vi tillbaka och kör ONE-MAKE rallyn! Detta innebär att man MÅSTE VÄLJA DEN ANGIVNA BILEN DESSA VECKOR - om man missar detta så blir det tyvärr automatisk diskvalificering - OBS!

En till sak jag vill vara tydlig med - Då det här senaste spelet inkluderar väldigt långa sträckor tycker jag det är kul att försöka få med dem i vissa rallyn. Men, jag känner att för att det ska bli bra så blir det väldigt svårt att köra stenhårt på 3 sträckor / service / 3 sträckor upplägget. Därför kommer det denna säsong, precis som förgående säsong, vara varierat med hur många sträckor det är mellan varje service. Detta innebär att det är en väldigt bra idé att kolla sträckor, service etc i varje rally innan man kör igång - för att undvika överraskningar.

FZDZ 2024 - Säsong 1 avslutad!

Hallå där allihopa

Vinnaren av FZDZ 2024 säsong 1!

Ett STORT grattis till @Balkp som kammar hem säsongsvinsten efter ännu en briljant körning i Spanien. Har kört på riktigt hög nivå genom hela säsongen och lyckas alltså trots en DNF kamma hem vinsten med en marginal på 20 poäng ner till andraplatsen. Bra jobbat!

2:a och 3:e plats

De två kvarvarande pallplaceringarna går mycket välförtjänt till inga mindre än @Vickepedian och @MrZteevee som har var sin riktigt stark säsong i bakfickan. Bra jobbat

Säsongen

Väl kört även alla andra i startfältet! Första säsongen i nya WRC-spelet är avklarad och det känns ändå som att det har gått relativt bra. Jag ser att vissa fortfarande kämpar lite med spelet i form av grafiska buggar, hårdvarustrul osv - får hoppas det mesta lägger sig inom snart framtid! För mig flyter spelet riktigt bra nu för tiden.

Vi växte lite denna säsong sett till antalet förare vilket alltid är skoj, känner ni fler som vill vara med och brumma omkring i skogarna så vägled dem gärna hit Ju fler vi är ju roligare blir det tycker jag!

Jag är fortsatt nöjd med poängsystemet vi använder då det känns som att vi även mot säsongens slut har poängfighter både i toppen av tabellen och hela vägen ner.

Den här säsongen hade ganska mycket asfaltsrallyn vilket är något jag kommer försöka hålla nere kommande säsong, mer fokus på grus och fullt ställ. Vi kommer att återgå till det traditionella "3 sträckor - Service - 3 sträckor" upplägget så att det blir lite mer strukturerat. Vi får se om något ändras på den fronten i framtida säsonger.

Nu tar vi en liten paus, nästa säsong av FZDZ drar igång 2024-03-11!

Skrivet av Tinardirith:

Du missade att uppdatera rally och klass i bild 2 men annars så Grymt!

Tack, fixat

Hej på er!

Jag släpar lite med förra veckans resultat på grund av sjukdom. Fixar det så snart jag är på fötterna igen

Själv avled jag på SS2, det var ingen höjdare att försöka köra detta med över 39 graders feber

Tror vi alla åtminstone kan enas runt det faktum att det här är ett riktigt modernt FZ-kommentarsfält.