Inlägg av vilma

Inlägg som vilma har skrivit i forumet

Skrivet av Soulless:

Efter att ha läst mycket av vad du skrivit @vilma så är jag inte förvånad över att du får trådar och inlägg raderade. Inte endast på grund av innehållet utan även tonen det framförs med.
Du skriver ofta "aggressivt", osammanhängande och raljant. Du har en förmåga att sammankoppla saker med varandra, kanske inte avsiktligt och eventuellt med välvilja men det framstår utåt som väldigt negativt precis hela tiden.

Du framstår som en väldigt bekymrad person, kände jag dig bättre skulle jag vara orolig. Men du borde förstå att även om detta är ett forum där det mesta bitvis diskuteras, även utanför gaming-intresset, så finns det betydligt bättre forum för dig om din huvudsakliga syssla är att diskutera politik, ideologi och missnöje.

Det sagt så håller jag med om att om en stor "influencer" inom gaming är indragen i någon sorts kontrovers så bör det absolut få diskuteras i en tråd på detta forum. Det har då tillåtits tidigare, oavsett om FZ själva uppmärksammat nyheten eller ej.
Jag vet inget om denna specifika situation eller hur det utspelat sig, och jag betvivlar starkt att du är utan skuld @vilma, men om det stämmer att en tråd enligt ovan raderats så håller jag med om att det är dåligt från FZs håll.

Men detta är ju bara trams. Du antar utifrån min ton som du säger. Om jag utrycker mig? Herr P läser in och tolkar från? Vem är du? Vart är ditt fokus? Vi tillsammans? Skärp dig! Vad fan har det med något att göra? Jag utrycker mig tydligt och har en sarkastisk ton då jag framför kritik. Sen om jag är eller lider helveteskval?

Jag vill inte bli fulare i mun. Så!

P.S. Hälften av det denne fått raderat är lättmjölk. Oj, vad förvånad du skulle bli. Du missar visst 2/3 av det jag skriver här i forumen.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Det är inte censur att moderera ett forum utefter vilka sorts diskussioner och tonalitet man eftersträvar. Vi vill ha vettiga diskussioner, om spel i först hand, om andra ämnen i andra hand. Går man in och apterar en tråd med ord som ”SJW”, ”Metoo” och liknande är risken stor att tråden inte blir särskilt trevlig. Du har en förmåga att slänga ur dig sånt, lite som en brandfackla, och de trådarna ryker.

Det händer absolut att vi tar upp dessa ämnen på redaktionell plats, när det finns något att tillföra och vi kan kontrollera att diskussionen blir konstruktiv.

Gör en nyhet av detta så blir vi nöjda. Att säga att detta inte är hemmahörande är bland det underligaste jag har hört. Och om någon i...t inte kan uppföra sig för att denne triggas. Då får väl ni plocka ner dennes kommentarer då. Eller banna f.......t.

Ni borde skämmas här FZ. Er censur är under all kritk. Jag lyfter en fråga om en SJW-aktör på YT (ProJared). Han är en av dom mest inflytelserika gamers på youtube. En pionjär som avslöjats som charlatan. Detta är inte nyhetsvärdigt? Det lyfts exakta frågeställningar av er och andra här hela tiden. Det kommenteras grovt om rätt personer. Med reservartion att man tillhör fel lag. Randy Pitchford är en från fel lag. PewDiePie är en från fel lag. Nu har ni ju tyvärr inget nersvärtande att smeta ner PewDiePie med längre. Då tystnar det. Inga nyheter i stället.

Min tråd om kostnader för dlcs i Dead or Alive togs ner. Inget kontroversiellt överhuvudtaget. Tråden om Julian Assange togs ner utan förklaring. Jag nämde dock att en viss utredning inte riktigt verkade rumsren. Med betoning på om att ett offer som var en kvinna kanske inte riktigt hölls trovärdigt (spekulation).

Så många relevanta svar i pågående diskussioner som försvunnit. Då jag kort svarar på frågor. Borta.

Jag ska ta ett exempel på en medlem jag råkade följa för ett tag sedan. En tjej kallad "mini sara" ifrågasatte VR. Diskussionen pågick mellan henne och en uttalad utveklare av just VR. Vilken försa sig av vad jag förstod. Han trackade henne hårt. Med svordomar, idiotförklaringar etc. Någon reflekterade över detta med att ifrågasätta rollen som aktör under chimären av medlem (allmänt). Vilket inte framgick förrän långt in i deras konversation. Då det var så uppenbart att X talade ur ett intresse snarare än ur objektivitet. Det inlägget bara försvann. Inte ett pip. Men ävenså väck.

Man återuppför trådar jag om modelerat för att återfå rätt fokus. Frågan i det här fallet var felformulerad. Man missförstår frågeställningen. Och i det här fallet var det mit fel eftersom jag slarvar med gramatiken. Då raderar moderatorn mitt redigerade upplägg och återskapar mitt gamla. Inget man gör med andra upplägg. Som antingen görs om eller dubbleras med samma innebörd. Vissa moderatorer här trollar medlemar man inte riktigt går eye to eye with. Helt klart så. Man jävlas lite.

Slutligen då. Om det inte går att skita på rätt personer. Då är det inte aktuellt? Läs gärna "stadgarna" utfästa av moderatorer i den här tråden. Som en reminder om hur bred denna sajten är. Här frågas och tycks milsvitt.

Ta del fort nu innan denna tråd nedtas.

Skrivet av NordhNet:

Mycket möjligt. Dock så tänker jag att avhandla någons sexuella preferenser samt politiska ståndpunkter, gamer eller ej, hör nog hemma på andra forum än geeks

Om det inte handlar om PewDiePie då förstås? Kritiserar FZs egna här. Sexuella preferenser. Har det nämts ifråga Randy Pitchford? Om FZ berörd vill referera sitt påstående om "åsiktsfrihet" här på sajten? Under Allmän kritik. Helt partisk redaktion. Ett parti.

Skrivet av NordhNet:

Jisses, jo det skulle jag inte direkt kalla ett ämne man avhandlar på en sida om spel, nej 😂
Flashback är nog bättre

Inte adekvat tänker du? ProJared? En av dom mer inflytelserika YT-Gamers. En pionjär inom YT-Gaming.

Skrivet av vilma:

Att ProJared verkar vara pedofil och feminist på samma gång?

Gamern ProJared.

Skrivet av NordhNet:

Lite svårt för oss att veta iom att den är, ja, raderad.
Skulle gissa på att det kanske var ett ämne som inte passade här?

Att ProJared verkar vara pedofil och feminist på samma gång?

Tredje tråden nedtagen i rad.

La upp en tråd för c:a 10 minuter sedan. Nu är den borta. Varför?

Skrivet av hannes.theorell:

Du har en kraftigt förvriden syn på svensk vård, märker jag. Kanske läser du för många domedagsprofeter som härjar på internet. Jag länkade till och med till undersökningen (2018) där Sverige jämfördes med jämförbara länder och de kom fram till att Sverige delar andraplatsen tillsammans med Norge gällande kostnadseffektiv vård och på första plats gällande medicinsk expertis.

Länderna som jämfördes var Sverige, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italien, Kanada, Nederländerna, Norge, Portugal, Spanien, Storbritannien, Tyskland, USA och Österrike. Dessa länder kan du på intet sätt räkna som utvecklingsländer.

Att åtala svenska staten innebär inte i praktiken inbördeskrig. Det händer rätt ofta faktiskt, flera tusen gånger per år.
Rent praktiskt kan företagen där staten är delägare eller helägare gå i konkurs, dock är det sällan detta tillåts.
Riksdagens ledamöter har till viss del åtalsimmunitet men i Sverige är det bara Konungen som har åtalsimmunitet. Utrikiska diplomater åtnjuter också immunitet. Just nu har du exempelvis en brottsundersökning gällande moderaten Bengtzoes misstänkta bidragsfusk.

Hur mycket offentlig förvaltning ska sammanblandas med privat förvaltning är i första hand ett ideologiskt ställningstagande.

Runt 1/3 av patienter inom äldrevården svälter. Inte i livets slutskede. Pga. inefektivitet och överbelstat system. Andra prioriteringar. Du hänvisar till undersökningar gjorda av svågrar till tillseda. Som bekant granskar ju polisen i det här landet polisen. Granskingskorruptionen i vårt land (Skandinavien) är utan dess like. Vitryssland utan våldsutövning.

Åtalsimmunitet gäller i praktiken om du som tjänsteman har ansvarsfrihet från dom beslut du är med att fatta. Vi kan avsätta ett parti från Rosenbad. Vi kan inte avsätta riksdag eller kommunfullmäktige. Därför fungerar parlamentet i sina sämsta stunder som ett skalbolags företag. Man byter stolar med varandra. Det Svenska elnätet kan inte gå i konkurs. Telia (Televerket) kan inte gå i konkurs i praktiken när 50% av intäkterna kommer från subventioner som skatter etc. Och man äger nätet. Man bestämmer över vem som ska få tillträde till deras nät och under vilka vilkor.

Om Bengtzoes får lämna riksdagen har han inkomstgaranti. Och lär få en position inom näringslivet om fallet blir sådant. Det fungerar på liknande vis som när ett bolag utkonkureras av ett annat bolag som visar sig ha samma ägarfamilj. Man blir kvar om än i skuggan under annan skepnad. T.ex. som lobbyist med samma mandat som den riksdagsledarmot man en gång var.

P.S. Granskningen baseras på svenskgjord statistik. Vår granskning ligger till grund för internationella siffror. Ett förtydligande.

Skrivet av hannes.theorell:

Men lotteri är ju ett lurendrejeri i grunden. Det är ju inte att vrida på det.

Att vrida på det hade ju varit att avskriva misshandelsmisstankar på grund av att offrets tveksamma uppfostran ledde till att offret befann sig i en situation där offret kunde bli misshandlad.

Håller dock med dig om reglerat lotteri. Om loot boxes finns i spel; Logga in via bekräftat +18 år och tillhörande konto och person. Annars nope. Överförings error. Men jag skulle gärna se kraftiga regleringar för egen del. Hellre regler än anarki.

Skrivet av hannes.theorell:

Nu är kanske inte just vården ett bra exempel på ineffektiv förvaltning. Sveriges sjukvård utmärker sig internationellt med hög nivå på vård och kostnadseffektivitet (SKL 2018 Svensk sjukvård i internationell jämförelse).

Hur du fått för dig att företag i statlig regi har åtalsimmunitet är oklart. Det stämmer inte, iallafall.

Vården var ex. i sin helhet. Sjuk, social, äldre etc. Och den är kraftigt eftersatt i vårt land. Möjligen bättre än utvecklingsländers, men inte i fas med kostnaden för den. Säg 4/10 för ett 1.200:- spel. För att använda den termologin.

Att åtala en stat. Innebär i praktiken "civil war". Konkurs är liktydigt med avsättning. Om samma aktörer sitter kvar, möjligen omplacerade, eller i opinion avsätts man inte. Parlamentet och dess myndigheter har i praktiken åtalsimmunitet. Vilket det ska ha i en demokrati. Just därför vi skiljer civilt och statligt åt. Man håller statlig förvaltning och civilsamhället isär i en demokrati.

Skrivet av hannes.theorell:

Du får uppenbarligen en parkeringsbot för att du felparkerat i Östanåker, i ditt exempel. Är huvudet dumt öppnas plånboken. Samma sak med spel och dobbel. En idiotskatt.

Små kommuner får större budgetproblem av olika anledningar. Det finns ju ett bottenläge för alla sektorer där de inte kan krympa verksamheten samtidigt som de är tvingade att ha kvar tjänsten åt kommuninvånarna. Då måste det tas pengar från någon annan sektor inom kommunen utefter vad som är prioriterat. Är trafiksituationen mer prioriterad än exempelvis viss ungdomsverksamhet (som kan skötas av privata intressen), ja då får det bli så. Invånarna har trots allt valt sina representanter och vad dessa anser är prioriterat.

Nu är inte Svenska spel halvstatligt men vilka verksamheter menar du specifikt? Generellt så har de 47 hel- och halvstatliga bolagen (blott 5 företag är delvis statligt ägda) i Sverige ökat med 9,3 % vilket inte alls är särskilt alarmerande.

Mitt problem här är att just staten är ägare. Statens minsta gemensamma nämnare är inflödet. Därför blir det problematiskt för oss med en organisation som den som företag. I synnerhet inte om man inte kan gå i konkurs.

Volvo försöker inte att inte sälja bilar. Svenskaspel försöker inte att sluta med att fostra spelare. Vården ser om sin verksamhet först. Vilken bygger på kundunderlag. Kanske därför så få frisknar till i deras logi. Men vad gör det när man har ansvarsfrihet. Staten som företag ser om det viktigaste man har. Sitt ekonomiska underlag och dess ekonomiska incitament.

Med åtalsimmunitet som affärsfördel.

Ytterst olämpligt att bedriva företag på liknande sätt.

Skrivet av hannes.theorell:

Nu får du det att låta som att kommunerna balanserar HELA sin budget genom parkeringsböter och måste bötfälla för att hålla sig flytande och det är ju helt knasigt.

Vi har sedan 90-talets allt större inflytande av de borgerliga haft en tanke att den bästa förvaltningen av kommuner, landsting och myndigheter är att driva dessa som företag. Det betyder att kommunens åtgärder måste balanseras med ett inflöde av pengar - den heliga lönsamheten! En ganska korkad idé men nu är det som det är. Men kommunen är inte en enda stor budget utan likt företag är kommunen uppdelad i sektorer.

Så trafiksektorn i kommunen balanserar sin egen budget och där blir parkeringsböter ett inflöde av pengar eftersom bilister generellt är värdelösa på att parkera rätt. Så på grund av vuxna människors inkompetens eller arrogans så måste kommunen måste lägga pengar på att kontrollera, antingen i egen regi men framför allt att upphandla tjänsten av privata intressen (som kräver lönsamhet i sin tur). Detta skapar en självreglering - kommer inte tillräckligt med pengar in från felparkerare så krymper trafiksektorn och vice versa.

Så tror du att det finns ett intresse av att hitta på trafikböter (där felaktiga beslut belastar flera olika sektorer) så är din tankegång skapligt felparkerad.

Nej det får jag inte. I en mindre kommun jag bott i bugeterade man för en mindre men inräknad summa. Om den summan skulle utebli. Skulle man få skära ner någon annanstans. Barn eller ungdomsveksanhet el.dyl. Därför får du en parkeringsbot om du stått 5 minuter över tiden. I Östanåker. Räkna ihop 500 liknande "verksamheter" i en kommun så förstår du verksamhetsidéen. Kanske slipper viss spänningshuvudvärk på kuppen.

Svenskaspel ska dra in skatteunderlag. Och kolla gärna upp varför halvstatliga bolag som har bäst förutsättningar levererar sämst och dyrast tjänster. Vet du varför?

som gav den här personen stryk?

Så det var den här personen

Skrivet av anon_326725:

@Sillgam:
Tänk om de hade kunnat fokusera på aktuella problem i sverige istället för något så obetydligt som detta.
Eller har det med pengar att göra möjligtvis? Går svenska staten miste om pengar på tjänster som kan kallas för gambling?

Svinigt!

Om du visste hur rätt och fel du har på samma gång. Kolla in detta.

Men att staten gör tvivelaktiga pengar är helt klart. Kommunerna i Svergie budgeterar in parkeringsböter i sin budget. Vilket innebär att om inte kalkylerad eller förväntad summa kommer in. Då går kommunen back. Förstår ni nu varför det är så lätt att få dessa böter? Och så svårt att beivra dom.

Äntligen! Jag har lärt mig hur man gör. Jeeeajia!

Det har jag väldigt svårt att förstå. Man riktar in sig mot 12 åringar, en mindre nogaräknad målgrupp. Och den köpstarkaste. Grafiken är topp. Det smäller och det pangar.

Mmm? Ser han inte lite luggsliten ut?

Speed!

Asch! Det var då förbannat. Ingen bild.

Oj vad kul. Hoppas det blir den absolut bästa film du sett. Håller tummarna för det.