Inlägg av Barbavarg

Inlägg som Barbavarg har skrivit i forumet

1

Jag fick mail från Webhallen att jag kan hämta min ps5 disc edition i Sisjön (Göteborg) imorgon! Otroligt bra överraskning precis innan jul. Bokade i mitten av Januari. Hade fått mail innan om att jag inte skulle få den i år. Bonuseffekten blir att jag kan spela upp min sagan om ringen-trilogi 4K.

Skrivet av Paddington:

Aaaaaah...Vanquish! Det måste jag spela igen!

Ja i Xcom: Enemy Within hade jag också ett liknande ögonblick. Jag var i en mycket prekär situation med en som låg med ansiktet neråt, en satt i panik, en som blödde ut på marken, andra hade skjutit slut på ammo eller missat och jag hade bara min bästa, mest erfarna ranger kvar och en sån där gigantisk robot som skulle typ mörda alla i nästa omgång om han fick skjuta igen. Ett skott med dålig träffchans kvar för mig och roboten hade ganska mycket hälsa kvar så jag suckade, konstaterade att nu fanns ingen möjlighet att reträtta, att det var kört för alla, tog dystert farväl och sen sprang jag ut för en sista självmordsattack som gjorde att hon var tvungen att stå mitt i det öppna efter skottet som hon hade typ 30% på att ens träffa... och hon sätter en critical och fäller honom!! Känslan var som från att ligga under med två mål med ett par minuter kvar av matchen, och man har gett upp, till att sätta två snabba stänkare och precis få till förlängning.

Den rangern pensionerades efter det uppdraget och användes aldrig mer.

Jag har också haft två liknande upplevelser i X-Com! När det kändes som allt var kört men någon gjorde en hjälteinsats. Båda var sista striden i X-Com 2 respektive enemy within. X-com känns som gjort för player created stories.

Jag Lanade Sid Meier's Alpha Centauri för ca 20 år sedan. Vi var fyra personer, officiellt var alla mot alla, men jag och min kusin listade tidigt ut att de andra två - min äldre bror och hans kompis - hade teamat upp. Till storyn hör att min bror är ruggigt bra på den typen av spel. Eftersom vi gissade deras pakt så tidigt lade vi alla våra resurser på att bygga upp ett starkt, dolt flygvapen. Glömmer aldrig när de stolt launchar sin "surprise attack", möter fullständig kross från vår armé och ger upp spelet.

Har blivit bättre på att klara spel, eller kanske bättre på att välja de som passar mig. Tror RDR2 var senaste stora spelet jag inte orkade ta mig genom. Det spel jag försökt flest gånger men utan att orka är Wasteland 2. Jag borde gilla det med tanke på andra spel jag gillar, men tröttnar varje gång.

Skrivet av Earthscum:

Jag har inte köpt det. Och funderar ens om jag ska göra det. Är så utbränd på Open World spel. "Clear this camp" "Do this in this place" quest som man ser under gameplay får mig bara att vissna. Är det ens nån idé för mig att köpa detta? Gillar inte att striderna verkar vara complexa heller som de olika stance för varje fiende typ t.ex.

Plus att standard PS4 som jag har inte kan hålla stabila 30fps enligt analys av Digital Foundry gör att jag nog väntar tills det finns på Ps5 högt rabatterat.

Kanske värt att vänta men jag tycker definitivt du ska spela det, de har verkligen lyckats med atmosfären och storyn. Håller med om att open world kunde gjorts med mer nytänk, men i övrigt ett jättebra spel.

Det var längesedan jag blev så emotionellt engagerad i ett spel. Otroligt fin upplevelse. 5/5 om man byter till japanska röster.

Värst är nog när man märker att man är nära slutet av spelet för att det är lava överallt. Känns inte så kreativt tionde gången man ser det. Mörka miljöer som kräver ficklampa är inte heller så kul. Hellre gryning/skymning med atmosfäriskt ljus.

Låter jättekul, men tror det är lite too soon. Kanske maj 2021 hade varit bättre?

Förvånad över så många negativa kommentarer, jag tycker detta var otroligt bra. Längesedan jag blev så känslomässigt engagerad i ett spel. Gillade inte dialogerna först, men det löste sig genom att byta till japanska. Känns tomt nu när jag spelat klart.

Har den första Viven, var imponerad av hur bra Alyx såg ut. De är duktiga på Valve!

Varje jullov laddar jag hem senaste Star Citizen-patchen och kollar om det är spelbart. Ska bli kul att testa 3.8 i år.

Divinity Original Sin 1, Disco Elysium och Death Stranding. Skulle behöva 6 veckors jullov!

Inte viktigast, men trådlös laddning av kontroller vore trevligt. Och en större on/off-knapp än ps4. Mer distinkt ljuddesign i meny och uppstart.

Bra spel, spelade klart igår. Lagom långt i mitt tycke, drygt 30 timmar tror jag att det tog. 4/5 i betyg.

Jag gillar verkligen Greedfall! Snart 20 timmar in. Intressant main story, bra side quests, striderna är på balanserad svårighetsnivå. Kan äntligen crafta egen ammunition så nu kan mitt muskedunder gå varmt Har inte känt av några tekniska problem alls, förutom några akward kameravinklar under dialog där någon npc täcker för hela skärmen. Kör på PS4.

Här blir det Greedfall hela helgen. Har snart spelat 20 timmar och jag gillar verkligen spelet.

Jag har äntligen tid att spela Divinity Original sin 2! Spelar coop med min fru i soffan på ps4. Julmust, snacks och hund. Riktigt skön ledighet! Spel hör julen till. God Jul!

1