Inlägg av lasseedsvik

Inlägg som lasseedsvik har skrivit i forumet

Skrivet av greb1989:

Kul recension!

Jag har själv börjat äta mer vegetariskt de senaste åren och där har Anammas Vegoburgare blivit en favorit, gillar verkligen smaken på dem även om det som sagt än så länge är en bit kvar till "köttkänslan" så tycker jag att just burgare funkar ypperligt som vegetariska.

Måste testa dessa och jämföra!

Jag har tänkt på Anammas burgare och övriga produkter. De är "all over the place", eller så känns det i alla fall. Är du sugen på att göra en recension av dem?

Skrivet av Kalliban:

Haha om den är smaklös för någon som inte använder kryddor lär den vara extremt värdelös för nån som jag som använder kopiösa mängder kryddor i allt 😅

Dock väldigt liten chans att jag skulle köpa någon av de här ändå, nästan alla såna här färdiga grejer är värdelösa.

Förutom svartpeppar, så är nog pizzakrydda mitt vapen Kanske paprikapulver ibland

EDIT:
Vid sallad kör jag Italiensk salladskrydda, så in i h-te! När man gör sallad så är det full on Donkey Kong på den kryddan!

Skrivet av Aesoprock:

Varför använder du inte kryddor?

Lat/orkar inte. Vill bara ha näring

EDIT:
Jag använder premade products så jag behöver inte ha massa kryddor i skåpet. Jag förväntar mig att det jag köper smakar bra.

Guldfågeln - Kycklingburgare + Tacokyckling

Om recensionenerna

Dessa två frysta produkter från Guldfågeln köpte jag tidigare för ca 1-2 månader sen. Har inga egna bilder, men om ni sätter på er era solbrillor och tittar på Guldfågelns produktbilder så hamnar ni väldigt nära verkligheten. Ingen av dessa produkter är några kulinariska skönheter.

About me

Kan vara väsentligt att ni vet att jag sällan/aldrig använder kryddor i min matlagning. Så när jag påstår att det saknas kryddor så är det nog så. Samt använder jag nästan aldrig salt, bara när jag kokar pasta. Så jag använder inte kryddor i onödan.

Kycklingburgare Fryst 8-p 760g Guldfågeln

Ingredienser

Kycklingkött (56%), rismjöl, majsmjöl, vatten, potatisstärkelse, modifierad majsstärkelse, salt, solrosolja, druvsocker, kryddor och kryddextrakter (lök, vitlök, svartpeppar), bakpulver (E450, E500), kycklingbuljong (salt, rosmarinextrakt), arom, jästextrakt, stabiliseringsmedel (E415), färgämne (E160c). Friterade i rapsolja

TIllagning (Källa: guldfageln.se)

Kycklingburgarna är färdiglagad. Frysta kycklingburgare steks i stekpanna i några minuter på varje sida eller iugn ca 175°C i ca 15 - 20 min. Går även utmärkt att tillaga i fritös.

Sammanfattning

Friterade kycklingburgare förtjänar mer. Dessa är totalt meningslösa I mitt tycke. Och det var nästan bara ångest att få i sig alla 8 burgarna för att slippa tänka mer på dem. Med tanke på att det endast är 56% kyckling och kostnaden är ca 140kr/kg normalt så är man helt grundlurad. Tittar man på ingredienserna så har de använt hela verktygslådan för att skapa en textur runt kycklingen med olika stärkelse.

Istället för dessa rekommenderar jag att ni provar veganska burgare som jag testat här:
https://www.fz.se/forum/trad/455237-max-delifresh-plant-beef-...

Eller att ni provar andra alternativ. Denna kycklingprodukt är inte värt det.

Kycklingburgare Fryst 8-p 760g
2
Tveksamt
+
Svensk kyckling
+
8 stycken burgare
+
Näring
-
Obefintliga kryddor och smaklös burgare
-
Endast 56% kyckling
-
Väldigt dyrt
Det här betyder betygen på FZ

Tacokyckling Texmex Fryst 600g Guldfågeln

Ingredienser

Kycklinglårfilé, druvsocker, salt, kryddor (chili, koriander, oregano, spiskummin, vitlök), lök, modifierad potatisstärkelse, kycklingbuljong, potatisfiber, naturlig arom, citronsyra E330, kryddextrakt (paprika, peppar). Till 100 g produkt har använts 100 g kycklinglårfilé.

Druvsockret

Livsmedel måste ranka deras innehåll från vänster till höger baserat på mängd i produkten. Ha alltid det i åtanke när ni läser en innehållsförteckning. Förutom kyckling är det mest druvsocker i denna produkt. Brukar köpa "vitamindryck" ganska ofta. Men det är inte för att få vitaminer utan att få lite druvsocker i sig så man piggnar till en sväng. Varför druvsocker är andra mesta ingrediens i denna produkt kan bara tolkas att de misslyckats med smaken och att de hoppas att folk köper produkten igen.

Visuellt och smak

Hade jag vetat att jag skulle göra en review av nåt så tveksamt ätbart som detta hade jag tagit bilder. Då de på deras hemsida ser ut som att det är "småbitar" av "tacokyckling" som används. I påsen så är det ca 4x4x1.4cm bruna bitar av det som kallas "tacokyckling" Först när jag såg dessa så tänkte jag på vita "sockerbitarna" på lösgodis-delen i affären. Förutom färgen och att dessa är lite större så är känslan där. Sen hur kycklingen fick den formen kanske man inte vill veta.

I ett blind test så hade nog de flesta sagt att det är tofu med lite sojasås påsmetat.

Slutsats

Kuber av misslyckande. Mexikansk mat är full av kryddor och denna produkt som kallar sig "tacokyckling" har närmast noll kryddor vilket för mig är för mig ett mysterium.

Tacokyckling Texmex Fryst 600g
2
Tveksamt
+
Svensk kyckling
+
Näring
-
Obefintliga kryddor
-
Dyrt
-
Druvsocker
Det här betyder betygen på FZ
Skrivet av Johan Lorentzon:

Hade ingen aning om att det var Dafgård som står bakom burgarna, men förvånar mig väl inte heller.

Kronfågel gör deras övriga produkter:
https://www.kronfagel.se/produktgrupper/fardiglagat/

Skrivet av Soulless:

Nudlar är kanon när man inte orkar lägga tid på maten.

Har ätit dessa i 20+ år, samma märke och samma smak! Gärna med någon macka till eller lite kyckling/biffrester att slänga i. Övriga smaker är helt okej men dessa är de enda jag aldrig blir less på. Ofta 5st för 20:- eller liknande.

https://vegohjalpen.se/wp-content/uploads/2018/03/p_1_8_3_2_1...

Haha.... exakt de där nudlarna är typ de enda nudlarna som jag ätit innan min review. De är goda och spicy

EDIT:
I och för sig har jag provat varianter på den från samma märke. Men de är inte lika goda.

Bildbredd för uppladdade bilder

Hej

Ni är säkert medvetna om detta men postar ändå

Gjorde en review:
#4407437

Och det verkar som endast bilder man länkar in fyller ut innehållet helt så det blir fina marginaler på vardera sidan. Och de bilder man upload'ar verkar bli 524px breda och orginalstorlek om man klickar.

Hade varit snyggt om de skalades om till 698px breda och sen orginalstorlek vid klick. Så det stämmer mer överens med marginalerna i forumet.

Men det är ett I-landsproblem som jag tar upp utifall ni inte har det på "known issues"

Skrivet av Fredrik Eriksson:

"Man äter gärna två" är starkaste motiveringen till ett plus jag läst!

Man är ingen gruvarbetare. Men har man ätit dåligt på morgonen så räcker inte 210 kcal

Nissan Soba Wok-Style Cup Noodles x5

Produkt: Nissin Soba Wok-Style Cup Noodles
Hemsida: https://sw.nissin-foods.eu/cupnoodles/products/soba-classic/
Pris: ca 25:-
Inköpsställe: Lidl (Chicken, Beef och Teriyaki) och ICA Maxi (Classic och Chili)

Om recensionen

Jag såg ett erbjudande på Lidl där de sålde Soba Wok-Style Cup Noodles för 19:90:- så jag åkte in och handlade allt jag kunde hitta där och sen på ICA. Har ingen större erfarenhet av asiatisk mat då jag är uppvuxen med potatis. Men under åren så har man bildat sig en liten uppfattning i alla fall. Samt så är jag inget fan av ingefära men jag äter det om det bjuds på. Till en början tänkte jag direkt dra av en poäng på samtliga för priset, men det tänker jag inte göra då detta är soba och inte risnudlar. Så i och med att jag äter nudlar av olika märken extremt sällan så överlåter jag prisbedömningen åt er och fokuserar på smak och lathetsfaktorn.

Soba

"Soba är japanska tunna bruna nudlar av bovete (ibland med inslag av vete]) som vanligtvis serveras kokta med diverse tillbehör." - Källa Wikipedia. Enligt ingredienserna på Nissin's hemsida och på ICA.se så står inte bovete med som ingrediens. Osäker om produkten måste innehålla bovete för att räknas som soba. Jag utgår ifrån att i detta fallet är det inte bovete då nudlarna inte är speciellt bruna. Dock ger nudlarna, enligt mig, en mycket matigare känsla och skapar bättre mättnad än risnudlar.

Allergener

De som är allergiska bör kolla extra noga. För t.ex "Classic Wok-Style" så står det på ICA's hemsida (handla online): "Kan innehålla spår av Kräftdjur, Fisk, Mjölk, Sesamfrön, Selleri, Senap, Blötdjur". Samt är dessa produkter inget för glutenintoleranta.

Tillagning

Häll i kokande vatten i koppen. På med locket och vänta 3 minuter. Häll ut vattnet genom locket. Tillsätt sojasåsen. Nästan omöjligt att bli enklare.

Nissin Soba Wok-Style Classic

Nissin Soba Wok-Style Classic
5
Mästerligt
+
Smakrikt och bra balans
+
Man äter gärna två
Det här betyder betygen på FZ

Nissin Soba Wok-Style Teriyaki

Nissin Soba Wok-Style Teriyaki
2
Tveksamt
+
God om man gillar ingefära
-
Ganska smaklöst
-
Smakar mest ingefära
Det här betyder betygen på FZ

Nissin Soba Wok-Style Chili

Nissin Soba Wok-Style Chili
5
Mästerligt
+
Smakrikt och bra balans
+
Starkt utan att vara galet starkt
+
Man äter gärna två
Det här betyder betygen på FZ

Nissin Soba Wok-Style Yakitori Chicken

Nissin Soba Wok-Style Yakitori Chicken
1
Dåligt
-
Smakar bränd purjolök
Det här betyder betygen på FZ

Nissin Soba Wok-Style Sukiyaki Beef

Nissin Soba Wok-Style Sukiyaki Beef
3
Bra
+
Smakrik sojasås och bra balans
-
Smakar inte "beef"
Det här betyder betygen på FZ

Sammanfattning

Blev positivt överraskad av "Classic" och "Chili" (trots att jag inte är något fan av stark mat). De andra väljer jag nog bort i framtiden de få gånger jag äter nudlar. Om ni inte provat soba så rekommenderar jag att ni provar de nudlarna separat och wokar era egna tillbehör, alternativt använder soba i en sallad. Reserverar mig för faktafel då min kunskap om asiatisk mat är väldigt begränsad. Men hoppas denna recension är ett riktmärke i alla fall för de som inte orkar laga mat, eller vill ha nåt snabbt och billigt. Det finns en "Japanese Curry" som jag inte fick tag i. Men det vore spännande att prova den. Måste man äta något och är lat, så är nog 25:- inte så farligt.

Väldigt bra recension! Tack!

GNIX TV - Bra gaming TV på vanlig TV

Jag har haft Tele2 TV för ett tag nu... Och det har medfört att man haft GNIX TV och det är grymt.

Ingen gamer men de spelar Valorant osv, och man får news om Nintendo releases and what not You'd love it.

Min Tele2-review:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1691785-tele-2-tv-flex...

Rekommenderar att ni skaffar det om ni kan. Hade Telia och ringde och sa upp det..... "Stannar du om du får ett bättre pris?".... standard... bleh.... ville ha Viasat så det var oundvikligt när Telia hade konflikt med Viasat.

Anyways.... jag kan vara lite målande i min review..... men se över TV-abonnemanget så kanske ni får en gaming/news-site extra

EDIT:
https://www.ginx.tv/en/

Det är som gamespot.com eller whatever. Men TV is king

När jag växte upp så väntade man alltid på "Disney Time" (eller vad det kallades för). Var typ Tom & Jerry typ 10 minuter på en lördagsmorgon och det var tillräckligt! Fan vad bra det var

På nåt konstigt sätt var det tillräckligt Man såg det och sen accepterade man det och lekte vidare. Och igen nästa lördag så satt man som ett ljus på morgonen

Sant..... veganska burgare..... inget från djurriket...

Denna diskussion har ballat ur helt..... Tråkigt med energitjuvar...

Ta bort hela fan inklusive min review please

Skrivet av Hanzo:

Pescetarian (stockholmsvegetarian)
En pescetarian, eller ”stockholmsvegetarian”, äter en vegetarisk kost men även fisk och skaldjur. En pescetarian kanske inte anses som en ”riktig” vegetarian i allas ögon, men ett intag av fisk kan bidra till att man får i sig mer av t ex D-vitamin och omega 3-fettsyror.”

Källa:
https://www.mittval.se/sv-se/vegetarian/olika-typer-av-vegeta...

I Japan anses inte fisk räknas in som kött heller:

”In Japan, fish isn't really considered meat, and fish or fish derived products often find their way into seemingly vegetarian dishes. Most Japanese people don't consider meat derived cooking ingredients, such as broth, oil, or garnishes, as things vegetarians would want to avoid.”

En till källa är den här diskussionen på Quora:
https://www.quora.com/Are-fish-and-seafood-considered-meat

Slutsats, det finns många olika synsätt på vad som är bra vegokost eller ej. Det är upp till var och en egentligen, en smaksak.

Tack för en utförlig information

"Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point."

Yep. Eat fish vegetarians!

Skrivet av Hanzo:

Vill man äta vegetarisk så är Tofu, fisk eller ägg bäst.

Vegetarianer äter inte fisk. Så konstigt statement

Skrivet av Hanzo:

Jag har aldrig käkat någon kött-imitation som kan konkurrera med smaken och konsistensen av riktigt kött. Så jag brukar va skeptisk.

Det dröjer nog några år innan vi det kommer produkter som når över 3 av 5 i betyg?

Jag tycker det bästa i vegoväg är tofu av olika slag, inga kött-imitationer. Vill man käka kött så är riktigt kött bäst. Vill man äta vegetarisk så är Tofu, fisk eller ägg bäst.

Sant. Men dessa burgare är veganska

Skrivet av Dragonflame:

Kummel potatis löjromsås morot paprika squash ärtor spetskål
<Uppladdad bildlänk>

Ser fantastiskt gott ut!