Inlägg av one63

Inlägg som one63 har skrivit i forumet

Skrivet av Sweez:

Alltså nu blir jag fett nyfiken då jag har svårt att visualisera det framför mig, skulle du kunna lägga upp en bild på hur du sitter med din hand?

Blir ju jättelätt om du använder höger hand istället för vänster hand...

Skrivet av NookiE-afk:

Oh inte ensam!
Kör nästintill så! Lillfingret får agera space bar ryttare.
Har testat flera gånger att köra någon IJKL version istället för WASD. Men det innebär för mycket ändringar i alla spel.

Elller hur, I'm not alone! 😀

Har testat samma med ijlk, inte ett fan, däremot så använder jag caps + IJKL som piltangenter på mitt tangenbord (Vortex Pok3r)

Långfinger - W
Pekfinger - A
Ringfinger - D
Lillfinger - F/G
Tumme - vänster ctrl
Handflatan - Space

om det låter konstigt så testa med höger hand istället för vänster....

Funkade riktigt bra i t.ex. Wow då det var enkelt att binda saker till CTRL + Knapp. En av de få gångerna jag kände att vara ärkevänsterhänthet har varit bra

Skrivet av Mike Stranéus:

Breaking Bad: fattade aldrig hypen eller storheten. Tröttnade i säsong 2.

Har sett hela, det är en jättebra serie, men fy helvete vad seg den kunde vara så jag förstår vad du menar.

Kommer nog aldrig komma över en Beck tävling som var i PC-Gamer under första halvan av 00-talet, Man skulle skicka in namnet på första skådespelaren som spelade Beck i en film (Keve Hjelm). Bara fyra hade rätt svar och tre fick priser (tror det var en Beck väska och ett gäng DVD:er).

Gissa vilken jag var....?

För övrigt så är det svårt att fatta idag att så få hade rätt men det var ju ändå före Wikipedia var något att ha och antar att majoriteten gissade Gösta Ekman

Känner mig plötsligt ung (Tack för den hörrni)

Super Mario Allstars med tillhörande SNES som jag fick i julklapp 93 om jag minns rätt

Skrivet av Evilof:

Känns som att det är dags. Haha, jag vill minnas att Super Nintendospel kostade typ 699 mot slutet. Eller iaf 599.
Nu var väl Bergsala tokdyra i sammanhanget, men det känns väl tyvärr som att inflationen måste ge lite effekt på spelpriserna NÅN gång.
De blir ju inte direkt billigare att göra...

Mitt ex av Yoshis Island har kvar prislappen 699:- på tvspelsbörsen 😊

Skrivet av lurwas:

OM du har en sajt som lagrar lösenord i klartext, ska du inte använda den sajten.
FZ är för smarta för att lagra ditt lösenord i klartext.
Du skall ha olika lösenord för olika sajter, och det ska vara ett "starkt" lösenord.
Din mammas namn och hennes födelsedatum är INTE ett "starkt" lösenord.

Har jobbat IT-support en del i mina yngre dagar och då gav folket ut lösenord på löpande band ("Jag glömde sätta frånvaromeddelande" detta var innan detta gick via nätet).

Återkommande formel för lösenord var "Barnets namn + (året personen började+antal lösenordsbyten sedan dess)", gör inte det..

Säkert någon som redan länkat i tråden men XKCD har en bra stripp om hur man gör ett säkert men enkelt lösenord här

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

För att ni som inte har fått PM inte ska känna er orättvist behandlade har vi stängt av PM för alla.

Retoriken kändes läskigt realistisk

"Instead of having collectables and other shiny sh*t, we made the world fun"

På något sätt fult och snyggt samtidigt

Sugen tills jag minuset om fb konto. Noll tillit till dem

Skrivet av jbx:

Tony Hawk Pro Skater 3
GTA San Andreas
SSX 3

Byt till ssx tricky så är vi hemma 😊

Timjan,
Oregano,
Mint

Som en person som aldrig tog mig igenom triologin när de var nya ser jag sjukt mycket fram emot detta släpp. Men det är riktigt synd att det inte släpps till Switch, hade göra kört det handheld

Skrivet av robbis:

Spelar själv också på Stadia och visst det är buggigt till och från men inte spelförstörande direkt. Oftast går det att lösa genom att ladda om en sparfil, och spelet sparar ofta så brukar oftast inte vara något bekymmer heller. Mest upplever jag grafikbuggar. har spelat över 30 timmar och är skitnöjd med min upplevelse. Kommer plöja ner många timmar i detta. Har dessutom förståelse för CDP då dom istort sett blivit pressade utav spelarna att släppa ett spel som var buggigt. Tror dom jobbar väldigt hårt just nu för att försöka fixa det mesta och tror att inom 6 månader så kommer spelet vara ännu mera underbart än det redan är.

Håller med, har varit några gånger då jag skyllt saker på buggar bara för att upptäcka nope det var skit bakom spakarna..

Jag tycker det är väldigt rimligt att de får skit för last gen releasen och buggarna och att världen signalerar inte OK men nu vill jag att de får tid att ställa det till rätta.

Jag har aldrig spelat ett cd projekt spel förut (har witcher 1,2,3 i backloggen men har inte hittat motivationen till att börja från början)

Har inte heller riktigt förstått hypen kring cyberpunk och blev besviken att det är första och inte tredjeperson. Har varit ganska ointresserad i allmänhet men gillar cyberpunk setting en, Sedan läste jag recensioner och trots buggar och varningar köpte jag det igår till Stadia (min PC klarar det inte och ps4 verkar inte vara ett alternativ..)

Har nu spelat 10h och än så länge har jag haft skitkul, det är buggigt men underliggande spel är riktigt bra, även om jag behövt ladda sparfiler ett par ggr pga buggar. Jag föreslår att folk testar spelet innan man låter bilan falla och ger FZ skit för betyget.

Skrivet av eld:

Bonusar är ett bra sätt för högt uppsatta personer att göra kortsiktiga beslut.

Hurvida man får ett bra metacritic-poäng är helt bortom kontrollen hos 99% av de som jobbar i spelindustrin, så när ledningen hos cyberpunk ber folk att cruncha och säger att det väntar bonusar så finns det enda hoppet på att det säljer bra.

Absolut kan felaktiga utvärderingar ge kortsiktigt agerande men saknar argument kring själva modellen här.

Låter snarare som en förutbestämd idé om att bonusar och crunch är onda saker. Jag ser inte behovet utav att göra det svart eller vitt. Det är ju helt beroende på omständigheterna.

Skrivet av Sandal:

Metacritic oberoende mätning? Jo visst, problemet är dock att ingen har någon aning om vad eller vilka som egentligen ingår i metacritic betyg. Hur fungerar algoritmen? Vem bestämmer vilka recensioner som tas med? Hur avgör man skillnaderna mellan olika betyg sätt? 4 utav 5 getingar är ju inte jämställt med 90 utav 100 korvspad. För att inte tala om vad olika recensenter tycker är relevant för dem!

Alla ni som försvarar metacritic borde kolla på några av TotalBiscuits gamla videos om ämnet, saknar den jäveln, enda personen utanför branschen som faktiskt kunde påverka på ett positivt sätt för kunderna.

Bra poänger angående jämförelser och algoritmer, köper det.

Intressant nog svarade ingen på min fråga angående alternativ men tolkar jag dig rätt att recensioner som bas inte är huvudproblemet utan transparens i modellen?

Till er som ogillar metacritic modellen.

Bonusar är ett vedertaget sätt att öka motivation för leveranser, om inte metacritic vad anser ni hade varit bättre?

Om det var kopplat till försäljningssiffror så hade röster höjts om att de bara försöker casha ut, att använda metacritic är ju snarare att försök att säga att kvalité slår försäljning.

Alla system går att påverka men metacritic är nog det närmsta en oberoende mätning utav kvalitén på slutresultatet jag kan komma på spec då den bygger på många recensenters åsikter. Vet inte om jag tycker det är bättre att cheferna själva bestämmer eller som när jag arbetade som konsult och de var kopplat till min fakturering utan hänsyn till kvalité.

Edit: ändrade bevisat till vedertaget då jag inte orkar leta efter akademiska källor just nu