Inlägg av martinot

Inlägg som martinot har skrivit i forumet

Skrivet av Daniel Sjöholm:

Det är en souvenir!
Den låg i garderoben ända tills Windows Phone lades ner.

Älskade tishan - riktigt snygg rebus och grafik!

Grymt snyggt system, som tyvärr var lite för sena i matchen mot iOS och Android.

Köper den gärna om du säljer!

Skrivet av Johan Lorentzon:

Ja jag håller nog med om backtrackingen. Håller nog inte spelet jättehögt idag, men gillade det mycket när det kom. Dock tycker jag det är få N64-spel som åldrats bra idag. Tidiga 3D-spel gör verkligen ont i ögonen och då är jag inte någon direkt en grafik-nörd.

Håller med om att mycket av 90-talets 3D-titlar generellt inte var mycket att hänga i granen (undantaget FPS som Doom, Quake, etc. på PC som fortfarande håller än i dag). Var väl först med GC, PS2 och XB OG som det började bli allmänt OK med 3D.

Skrivet av Issue:

Med tanke på hur ruskigt mycket fler Playstation Sony skeppar, varför skulle de behöva fokusera på tillväxt? Det är väl Sonys minsta problem?

Senaste officiella Game Pass siffran är 25m och framkom när MS köpte Act/Blizz,

Eftersom Sony har svårt att skeppa konsoler, så kan ju en GP-liknande tjänst för PC vara ett utmärkt sätt att få fler kunder och mer intäkter. Tror det är smart drag att Sony hänger med i tiden med prenumerationer och GP-tjänster.

Skrivet av Freakon:

Jag tar gärna en Gamepass-liknande tjänst. Har nyligen använt Ea-play och därigenom kunnat spela Mass Effect Legendary Edition och Fallen Order. Inte illa för 45 kr. Bara att avregistrera sig direkt vid köp så har man en månad på sig att spela.

Tycker detta är enormt positivt!

Kommer det en Sony GP-liknande tjänst, och gärna till både deras konsol + PC, så kan jag absolut tänka mig att överväga en PS5:a framåt (men inte om det blir en "flufftjänst" och som tidigare luftslott till tjänster).

Skrivet av Tomas Helenius:

Xbox Series S borde vara poppis hos gemene man: snabb konsol för drygt 3 000 spänn, och Game Pass på det.

Skrivet av Mortaigne:

Låter som om Series S var ett ganska smart drag trots allt

Grymt prisvärd kombo med XSS + GP. Supernöjd!

Skrivet av conthox:

Som en streamer sa "nu kan man snart börja spela CS igen".

Skämt o sido; oavsett vad man tycker om Putin så kommer det bli (ännu mer) synd om det ryska folket som får lida för det han beslutar om.

Mest synd om Ukrainska befolkningen som får lida betydligt värre för det Putin beslutar om.

Att inte kunna köpa en PS5 är nog inte det värsta för de.

Skrivet av Saurfange:

Är det bara jag eller är detta kriget väldigt vinklat i svensk media? Om man läser utländska nyhetssideor så får man flera nyanser från båda sidor men läser man svensk media så är den väldigt enkelspårig. Det kan väll omöjligtvis bara vara jag som märkt detta? Hur som helst fy för krig..

Tror att rysk media är mindre vinklad. Vill du ha mest objektiva nyheter är det .ru som gäller.

Skrivet av CosmicPunch:

Tyckte denna var lite rolig:
https://i.imgur.com/TiW1hGf.jpg

Vissa av dessa bojkotter lär bara förbättra den ryska folkhälsan.

Det roliga är att jag inte använder TikTok, Faceboook, dricker Coca Cola eller äter på McD. Jag kan låta bli detta.

Behöver inte ens anfalla och kriga med andra länder för att avstå!

Synd att Putin har sämre självkontroll...

Skrivet av Kyrre:

Att låta Ryssland, Indien och Kina (ca två tredjedelar av jordens befolkning) att handla sinsemellan låter spontant som en väldigt dålig idé tycker jag. Har gett stora skador nu men känns som att det bara är tillfälligt. EU lär ta stryk av det här också.

Ryssland, Kina och Indien lär börja kriga och motarbeta varandra så småningom. Det är bara en tidsfråga innan dessa "kompisar" snabbt blir värsta fienden med varandra.

Skrivet av Sille:

Hur är detta ok, vanliga människor som inte kan göra något åt detta skräp, får deras köpta produkter mer eller mindre stulna?

Är det OK att oskyldiga civila i Ukraina dödas?

Vad är viktigast; att ha rätt att leva eller att spela?

Jag gillar ju att spela, men det finns vissa grundläggande saker som är viktigare i världen och för mig själv.

Skrivet av anon_326145:

Jo precis. Jag har ju inte avsikten att göra någon upprörd eller så men mitt svar var ju för att jag känner att vi alla drabbas rent ekonomiskt.
Redan på nyheterna idag kl 8 togs de ökade bensin/diesel och el priserna upp. Att det drabbar husägare med mera. Sen drabbar det ju priserna på annat med.

Ingen gynnas väl att krig har startats.

Det är väl den enkla sanningen man kan ta med sig. Sedan måste man ju få lov att försvara sig.

Ekonomiska sanktioner kan ju vara ett bättre sett för den fria världen att motarbeta Ryssland, jämfört att gå i direkt krig med de.

Tror dessa sanktioner kommer få en större negativ konsekvens för Ryssland, än för oss i den övriga världen.

Skrivet av Slimebeast:

Det skrämmer mig att folk inte vet vad censur är.

Ordet håller på att omdefinieras av folk som försvarar cancel culture.

Tänker du på modereringen av forumen här på FZ?

Skrivet av Pungvred:

Västvärlden har blivit en enda enorm hycklande fårskock. Plandemin gjorde nog ett stort antal autistiska.

Tur att Ryssland och Kina inte är hycklande länder då. Skönt att veta att världen har så goda statsmakter.

Skrivet av vbgbasse:

Om Ukraina (eller annat demokratiskt land för den delen, tex Sverige) vill går med i NATO eller i rysslands pakt är väl ändå deras ensak. Ja, ryssland vill givetvis inte att Ukraina skall gå med i NATO, men det är väl ändå inte NATO:s fel att Ukraina vill gå med dom eller?!

Håller med helt. Det skall vara upp till varje land att själva ansöka om medlemskap.

Skrivet av vbgbasse:

På andra sidan sundet sitter USA samtidigt och försöker måla upp att ryssen är på väg att anfalla i och med kränkningen av luftrummet, vilket givetvis var helt fel. Men dom försöker nyttja tillfället och skrämma in oss i NATO-ledet, så man får ta både USA och rysslands uttalande med en skopa salt.

Vet inte om det stämmer. USA är sedan förändringen förra POTUS gjorde inte längre så intresserade av att bidra till andra länders försvar inom NATO. De vill att alla NATO-länder skall gå mot att stå för sin egna försvarsuppbyggnad och sina egna försvarskostnader.

Sverige har ju så klent försvar och så små resurser att bidra med, så tror inte vi blir någon tillgång för NATO. Vi är nog försvarsmässigt mer - än + skulle jag misstänka.

Är inte så säker på att de är intresserade av att försvara Sverige och Finland. De har redan ett bra NATO-samarbete med svenskt försvar, men slipper ända vara garanter för Sveriges eller Finlands försvar. Tror de gillar bäst det läget.

Vi i Sverige och Finland är nog för NATO en bra buffert och utmärkt "kanonmat" mellan Ryssland och Norge.

Som NATO slipper ta varken ansvar och kostnad för.

Skrivet av Slimebeast:

Känner mig ganska okej med detta, förutsatt att Microsoft och alla andra godhetssignalerande storföretag gör samma sak och bojkottar Kina när de invaderar Taiwan.

Skulle misstänka att Kina hejar på Putin. De vill säkert se hur omvärlden/västvärlden reagerar på Rysslands invasion av Ukraina.

Går det bra för ryssarna så dröjer det nog inte långt förens vi ser Kina gå in i Taiwan, Sydkorea och kanske tom. i förlängningen Japan. Men Taiwan står ju helt klart på tur för Kina att ta kontrollen och makten över efter Hongkong.

Tror de som är mest oroliga för hur kriget går i Ukraina, förutom ukrainarna själva, just nu är alla taiwaneser.

Skrivet av Pungvred:

Världen är inte så binär för mig, eftersom jag INTE är autistisk.

Du kanske inte har en "binär läggning", men ändå vissa drag av autismspektrat?

Men mer relevant än denna typ av OT/meta-diskussioner, så verkar många andra techbolag hänga på:

https://edition.cnn.com/2022/03/01/tech/apple-russia/index.ht...

(CNN)Apple (AAPL) has stopped selling all of its products in Russia due to the invasion of Ukraine, the company announced Tuesday.

The company said in a statement that it is "deeply concerned" about the Russian invasion and that in response, it has "paused all product sales" in the country. Apple also said it has moved to limit access to digital services, such as Apple Pay, inside Russia, and restricted the availability of Russian state media applications outside the country.
"Last week, we stopped all exports into our sales channel in the country. Apple Pay and other services have been limited. RT News and Sputnik News are no longer available for download from the App Store outside Russia," Apple said. "And we have disabled both traffic and live incidents in Apple Maps in Ukraine as a safety and precautionary measure for Ukrainian citizens."

Skrivet av hoppalängdhopp:

Bra! Ryssarna är totalt hjärntvättade av den Ryska propagandamaskinen. När allt fler bojkottar Ryssland borde väl folket öppna ögonen där och förhoppningsvis blir det ett massivt misstroende mot Putin och hans vänner.

Inte bara ryssarna som hjärntvättas. Rysk propaganda har stor påverkan på nyheter, politik och åsikter här i Europa.

Hur Putin stängde kärnkraften i Europa via miljörörelsen

https://youtu.be/AVnWKtqpQwg

Citat:

Hur vågar Putin attackera Ukraina? Vad är klimatrörelsens roll i konflikten? Och hur försvarar vi bäst det fria, demokratiska samhället mot tyranni?

Idag talar jag om en skrämmande – och självförvållad – ny världsordning.

Skrivet av A1200G:

Självklart går det inte att jämföra. Det är lika befängt som att påstå att en viss Gates var god vän med Epstein. Nobel grundare, nobelt företag. I alla fall jag är full av beudran.

Nu är ju inte Gates aktiv i Microsoft längre och knappast någon som är aktiv bakom detta beslutet, men annars så håller jag med dig helt.

Skrivet av Enartz:

Eller drabbar det dom styrandes ekonomi?

#oinsatt

Ja.

Skrivet av Nyhet:

Microsoft lyssnar på @Wakkaah. Snart kan vi använda möss i molnet.

#Flight-Simulator, #Xbox, #Xcloud


Är sjäv inte mycket för att spela i molnet, men utmärkt att det kommer stöd för detta!