Inlägg av mrz1360100

Inlägg som mrz1360100 har skrivit i forumet

1

Tragiskt. Känns som en 7 åring har lekt i Halo Forge och plaserat ut lite grejer där han tyckte det skulle passa..

Skrivet av superapan:

Mina herrar, vad har ni för krav om ni tycker att ett 1060 ”klarar” de flesta spel? Allt på low och 30 fps?

Medium brukar klara 60fps på det mesta (the witcher, horizon zero dawn, death stranding, gta v). Men jag har inte kört någon flight sim

Skrivet av blackidus:

Sitter med en i5-8400, GTX 1060 6GB och 16 GB Ram ihop med en 34 tums ultra wide, lirar dem flesta spelen utan problem i 2560x1080 förutom Flight Simulator då
Den är några år och fått några uppgraderingar genom åren men snart så får det bli en helt ny rig.

Nästan samma rigg här med då, fast överklockad i5 4690k istället. Klarar absolut de flesta spel som kommer min väg men uppgradering är på g

Skrivet av blackidus:

Så fort det släpps på Series X så ska det laddas ner och avinstalleras från PC´n
Har lirat det på PC ett tag men den klarar bara av att man flyger runt i glesbyggda områden, testade att starta i New York en gång och spelet krashade nästan direkt.

Vad har du för delar i datorn om man får fråga? Bra att veta inför nästa datorbygge

Tack för alla svar!

De flesta av er säger vänta på svar, vilket är det jag kommer göra. Jag har ingen stress gällande detta utan det är främst när Cyberpunk 2077 kommer ut som jag faktiskt vill ha det klart.
Jag har inte spec:at någon budget eftersom jag inte riktigt vet vad jag är villig att lägga på det hela, pengar går att lösa om det behövs men jag vill inte slänga för mycket pengar i sjön för något som jag kanske inte egentligen har användning av (t.ex. 144hz skärm, om inte någon lyckas övertala mig annat).

Skrivet av Sapiens:

@mrz1360100: Båda korten är extrem overkill för en 1080p 60hz skärm och känns ganska slösaktigt att köpa utan mycket bättre monitor att nyttja korten.

Redan nu kan du troligtvis lira Witcher 3 på höga inställningar i 1080p och få 60fps. RDR 2 kommer bli mer ett bekymmer pga din fyrkärniga/fyrtrådiga CPU, troligtvis även Cyberpunk. Men båda spelen kan man nog fortfarande lira på rätt hyfsade inställningar med ett GTX 1060 6gb samt Ryzen 3600 och få 60fps i 1080p.

Med det sagt. Om du vill ha störst chans att senare kunna lira 4K 60fps i exempelvis Cyberpunk 2077 med RTX och höga inställningar, vill helst skaffa en ny dator i september (3070-korten släpps inte förrän oktober), samt har pengarna att spendera, då kan man likväl satsa på ett 3080 direkt. Möjligtvis kommer ett 3070 även fixa 4k 60fps RTX tack vare DLSS, men inte lika säkert. Får avvakta då tills vad testerna faktiskt visar.

Annars om du väntar tills oktober/november kommer fler 3000-serie kort vara testade och finnas på marknaden. Samt AMDs BigNavi korten släpps då, som eventuellt kan pressa ner priserna och/eller erbjuda ett mer prisvärt alternativ. Dessutom ska även Ryzen 4000 släppas i höst, så även CPUer har en chans att bli mer prisvärda framöver.

Själv hade jag därför bara väntat, eller uppgraderat enbart cpu/moderkort nu och behållit GTX 1060 6gb tills skärmuppgraderingen. Alternativt uppgraderat allt och köpt en ny monitor.

Sen personligen tycker jag man får ut betydligt mer av en 1440p 144hz Gsync/freesync monitor och slipper även mycket utav problemen som uppstår med att behöva mycket bättre hårdvara till 4K. Visst det blir ungefär lika krävande som 4k 60hz, fast med en 1440p 144hz Gsync/freesync monitor får man mer flexibilitet. Exempelvis skulle ett 3070 bara klara 4k 30-45fps blir det rätt segt, medans i 1440p skulle man fortfarande komma upp i runt 75-100fps, vilket är helt spelbart med Gsync.

Som jag sa till @hannes.theorell så kan man också vända på det genom att säga att jag hellre sitter med en 1080p skärm med ett overkill grafikkort än på en 4k skärm med ett lite undermåligt grafikkort (med tanke på vad jag kör).

Det kan vara så att jag troligtvis gör som du säger och skaffar cpu, mbo och ram först och byter det. Har helt glömt att jag inte har hyperthreading på den cpu:n. Det är inga jättepengar så det borde kunna gå att testa först eftersom jag ändå ska byta ut de.
Jag är inte heller stressad i detta beslut så jag kan helt klart vänta till november/december om det skulle vara så. Jag lär få se fler tester och liknande innan jag skaffar kortet.

Angående 1440p 144hz, finns det några fördelar för mig som inte spelar några competitive spel (CS:GO, fortnite m.m.) med en skärm som har högre refresh-rate? Jag har testat skärmarna så jag förstår hur de är men funderar bara på om jag behöver lägga pengarna på det?

Skrivet av hannes.theorell:

Även om det är skitroligt att haka på de senaste korten så är mitt råd att vänta tills du ska satsa på den där 4k-skärmen. Du hinner spara pengar, konkurrenterna hinner svara på 3000-serien, marknaden får tid att stabilisera sig och allt detta gör att du kan ta ett bättre avvägt beslut kring vad du behöver.

Förstår hur du tänker, men om jag får vända lite på det så sitter jag hellre med ett overkill kort ett litet tag på en 1080p skärm än att sitta med ett lite undermåligt kort (med tanke på vad jag spelar) på en 4k skärm.

Utifrån vad jag har läst och förstått finns det inte direkt någon marknad att vänta stabilisera sig med de priserna, inte heller några chanser för AMD att slänga ut något i närheten av lika bra kort på ett bra tag framöver. Men som sagt, bara vad jag läst och förstått.. Jag kan ha helt fel också.

Skrivet av Sapiens:

Hur ser resten av ditt system ut (CPU & nätaggregat) och när ca tänkte du skaffa en 4K skärm?

Sorry, missade helt att skicka med om det!
Det är inte jätterelevant då jag tänkt bygga nytt ändå.
Tankarna går:
Ryzen 5 3600x
B550 eller x570 moderkort med PCIE 4.0
16-32 GB ram 3200+Mhz

Har ett 1000w Corsair RM1000 80+ gold så det borde räcka

Just nu sitter jag på en 4th gen intel i5 och 16gb ddr3 minnen.

4k skärm inom ett år

Vilket borde man skaffa? (RTX 3000-series)

Tjena allihop!

Nu har jag haft min dator sedan ungefär 2015 och är liten sugen på att uppgradera. Jag är ganska glad att jag väntade tills att de nya nvidia korten kom men är nu lite splittrad i vilket jag ska skaffa. Har tidigare haft ett 1060 6gb så vad som helst är en uppgradering i den nya serien. De spel jag kör och har tänkt köra är mycket AAA-titlar, t.ex. The Witcher 3, RDR2 och Cyberpunk (när det nu kommer ut).
I nuläget har jag ingen 4k skärm utan kör endast 1080p, men tanken är väl ändå att uppgradera till en 4k panel i framtiden. 60fps eller mer är i princip ett måste. Så den stora frågan är då; är det värt att köpa ett 3080 eller ska jag nöja mig med 3070?

Allt gott!

Skyrim, Halo serien och The Witcher 3 främst. Men Firewatch hade jag också velat köra om igen för första gången.

Eftersom jag är en tech geek hade det varit coolt att ha Aiden Pearce eller Marcus Holloway (Watch Dogs; Watch Dogs 2) färdigheter.

Jag var otroligt taggad när jag såg trailern men nu är jag besviken.. Den här idén med att man måste drifta för att svänga är bland de tråkigaste de kommit på. Likaså att bilen ska bränna däck så fort du bara rör fingret över gasen.

Finns många spel jag fått en "wow" känsla av men några som sticker ut är:

The Witcher 3
Många av Assassins Creed spelen
GTA 5 med graphics mods
Skyrim med mods men även vanilla
Och till sist även Minecraft om du slänger på lite av de nya Ray-Tracing Shaders.

1