Inlägg av Grisblod

Inlägg som Grisblod har skrivit i forumet

1

Haha det här känns lite som när folk gick hand i hand för att rösta vidare Gunilla Persson i Melodifestivalen. Tycker det är på sin plats med Världens Bästa Hjälte efter det här, så kan folk rösta fram Sonic.

Hoppas verkligen man får skapa sin egen witcher och att RPG-elementen får stå lite mer i framkant. Väldigt nyfiken på vart det här bär av, håller tummar och tår att det inte blir Witcher 2077.

Aldrig läst och har knappt hört talas om serien tidigare, vet bara att George RR Martin ska vara ett stort fan och har tydligen tagit ganska mycket inspiration från den här serien till A Song of Ice and Fire. Är den värd att gröta ner sig i? Verkar ju vara ett bra tillfälle nu i såna fall.

Har tagit upp spelet två gånger och verkligen försökt ge det en chans, men efter 5 timmar total speltid så har jag gett upp nu. Storyn och karaktärerna blev enbart ett störningsmoment redan 15 minuter in, världen inbjuder inte till utforskning och combaten kändes väldigt platt och oinspirerad. Blev en miss på alla fronter för min del, tyvärr, då det på papper känns som right up my alley. Kanske behöver ge det mer tid men just nu känns det bara som ett straff att sätta sig ner med skiten, så det får en grinig 2:a av mig.

Får jag inget Elden Ring så kommer jag spendera resten av veckan med att skrika i kudden.

För mig är det enkelt: Bloodborne.
Anledningen till att jag ens skaffade ett Ps4, anledningen att jag skaffade en speltemad tatuering och anledningen till att jag återfann glädjen i gameande. Första och enda spelet på 10+ år som gav mig den där känslan man hade som barn, när man äntligen fått det där nya spelet man längtat ihjäl sig efter. Jag andades, åt och sov Bloodborne i säkert 2 veckor och det är ett spel jag fortfarande drar igenom med jämna mellanrum. Gick in blind i spelet och förväntade mig varulvsjakt med Dark Souls-combat i viktorianska eran, men sen kom twisten och levererades helt genialiskt, riktigt "wtf moment", började ju känna sig smått galen själv. Sen är combaten hands down den bästa jag varit med om, dels p.g.a. trickvapnen men främst hur dom lyckats inkludera risk/reward med den där knappa sekunden man har på sig att få tillbaka sitt HP efter man tagit skada. Spelet är dessutom grymt snyggt med bra designade omgivningar som också berättar världens lore. Kan fortsätta men klockan är 2:30 och jag insåg precis att jag skriver ett kärleksbrev om ett spel och det blev dålig stämning. Fear the old blood, gnatt på er!

Tycker det är fint att Demon's Souls får lite kärlek, den bortglömda dampbrorsan i familen Souls. Gameplay visade inget direkt saftigt förutom just grafiken, men misstänker att dom hottat upp mekaniken en smula också. Originalet har inte åldrats bra med alla senare soulslike titlar man blivit vana vid.
Köpte ps3 för Dark Souls, ps4 för Bloodborne så varför inte en femma för Demon's Souls.

Skrivet av Hipshot:

Det lustiga är att om ingen kommer spela spelet i early access så vet man inte ens om spelet kommer ut. Lite tacky känsla över hela saken enligt mig.

Jag håller med, det känns lite påtvingat när det gäller den här typen av spel. Jag kommer nog ge det en sväng ändå, enbart för support.

1