Inlägg av Pungvred

Inlägg som Pungvred har skrivit i forumet

Skrivet av Mortac:

Nu ska vi se hur du och en del andra resonerar när ni står inför två alternativ om vem man ska lita på:

1) Fri media i hela den demokratiska världen med yttrandefrihet.

Eller:

2) Kreml och rysk statskontrollerad media, kända för att konstant sprida lögner och propaganda, i ett land där både yttrandefriheten och möjligheten till demonstrationer är begränsad eller rent utav innebär fängelsestraff. Ett land där kritiker blir misshandlade, fängslade eller mördade. Där man åker i fängelse i 15+ år om man kallar kriget i Ukraina för ett krig. Ett land som blockerar sociala medier och en stor del av internet, med planer på att bygga ett eget, inhemskt internet. Ett land där man ändrar känd historia i historieböckerna så att skolbarnen får en förvrängd och förgylld bild av Rysslands historia. Jag kan fortsätta långt längre men poängen är gjord.

Vissa här inne: HMMMM man kanske ska lyssna lite på rysk media också!

Alltså herregud.

Med det sagt är inte all västerländsk media fläckfri, men man kan oftast ganska snabbt sålla bort de icke-trovärdiga. Att ens försöka likna dessa media med rysk media, vilket skämt.

Ryssland som för den delen har anställda i trollfabriker som ägnar hela dagarna till att skriva pro-Ryska och anti-Väst-kommentarer i sociala medier under falska västerländska namn. De härjar överallt på Facebook, Twitter och Youtube etc. Sverige är också ett mål för den ryska propagandan.

Alternativ 1 väljer jag. Det betyder att jag slipper trollen på SVT och SR och kan ta del av världshistoriens största bibliotek istället. Internet. Det krävs lite mer träning och arbete i informationssökandet dock, än att bli matad av maktens propagandaorgan eller storfinansernas mediebolag.

Skrivet av matt76:

Kan vara bra att föregå med gott exempel och själv bidra med källor, särskilt om man efterfrågar detsamma från övriga. För övrigt är all media vinklad, både traditionell och alternativ (särskilt då Youtube-baserad sådan). Tycker personligen att den alternativa är mer vinklad (med uppenbar agenda) än den traditionella. Vetenskapliga studier är troligen det mest pålitliga, men inte alltid lätt att hitta.

För övrigt, myten att "Väst" är de som stjäl olja i Irak motbevisas rätt enkelt genom att titta på vilka oljebolag som för närvarande utvinner olja i landet ( https://www.iraq-businessnews.com/list-of-international-oil-c... och https://en.wikipedia.org/wiki/Petroleum_industry_in_Iraq). Både väst och öst är representerade i lika stor andel (även om flesta företagen tillhör öst-blocket)

Det är ett valutakrig. Läs om petrodollar warfare. Samma gjordes med Kadaffi. Internationella banker kontrollerar dollarn. Tvingas alla handla med dollarn så styr bankerna världsmarknaden.

Och nej! Det fanns inga massförstörelsevapen. Krigsprooaganda för att manipulera folket till att stödja en invasion.

Jag kanske är sugen på det här igen. Åratal sedan jag spelade konceptet nu.

Skrivet av Bawzan:

Vilka är dina nyhetskällor? Känns ju ganska relevant att ange dom när man gör ett sånt här inlägg

Jag lyssnar på all krigspropaganda, sållar till min bästa förmåga bort vad som är lögnpropaganda, och väntar tills jag vet ner. Jag hoppar aldrig på känslomässiga drev.

Den här sanktionshetsen är vansinne.

Skrivet av Mortac:

Men jösses, människa. Jag tänkte skriva ett svar men jag insåg att jag orkar inte.

McDonalds och Playstation...

Men man kan mer eller mindre summera att du tycker att både klimatet och Ukrainarna kan dra åt h-lvete och att Ryssland bör få härja fritt.

Du borde följt din första instinkt och inte skrivit alls. Folk har blivit avstängda för mindre, så vi får väl se hur det går för dig.

Det är tydligt i den här tråden att folk behöver ta ett steg tillbaka, vänta ut läget lite, och sluta lyssna på ensidig västerländsk krigspropaganda där man sen dras med i ett sanktionskrig.

Stäng av radion på jobbet och tv:n hemma. Statsmedia bryr sig varken om sanning eller svenskar. De är aktivister eller nickedockor allihop.

Skicka ut en uppdatering till alla nuvarande spel och ändra namnen till EA Football som splashscreen så alla ser ändringen vilken version de än sitter på.

Kör ett lanseringsår där det står Fifa EA Football 23 på boxen.

Sen blir det EA Football 24.

😏

Skrivet av Bullen86:

Rätta mig om jag har fel, men när har ett befintligt spel "plockats bort" tidigare bara så där? Jag har aldrig varit med eller känner inte till något spel som har tagits bort från en platform pga något "avtal". Har t.ex. Minecraft försvunnit ifrån Playstation efter så många år?

Innan detta uttalandet visste vi alla att de tre kommande CoD skulle komma till PS enligt de nuvarande avtalen, men nu helt plötsligt så skulle spelen ha tagits bort efter x antal år på platformen? Jag vet inte, men för mig låter det hela jävligt märkligt att någon skulle göra så.

Att man sedan helt plötsligt skulle ta bort ett framtida populärt spel efter några år, så som CoD, där 60% av intäkterna idag kommer från Playstation, vore ju helkorkat om man vill tjäna ihop pengarna. Att framtida CoD kan bli exklusiva är en sak, men att de framtida tre spel skulle tas bort efter "avtalets" slut, är helt annan sak och låter som sagt märkligt.

Jag tror inte heller att det är rätt läge för Microsoft att försöka med "PR-snack" och lura den striktare myndigheten (FTC) som granskar uppköpet, genom att säga en sak och göra något helt annat. Skulle en sådan sak ske så skulle MS kunna bli stämda på miljarder dollar, samtidigt som det skulle kunna äventyra detta uppköp samt framtida. Jag tror även att MS kommer ligga lågt med ev. kommande uppköp tills FTC godkänt uppköpet, då även detta kan påverka affären negativt.

Jag tror du missförstod helt vad jag sa. Jag kanske inte var så tydlig. Det finns inget i det uttalandet som säger att framtida CoD-titlar kommer till PS. Men jag ska göra en hakparantes där jag byter ut "them", så du förstår vad "them" innefattar.

"To be clear, Microsoft will continue to make Call of Duty and other popular Activision Blizzard titles available on PlayStation through the term of any existing agreement with Activision.

And we have committed to Sony that we will also make [those specific releases that are under contract tht we mentioned in the last paragraph] available on PlayStation beyond the existing agreement and into the future so that Sony fans can continue to enjoy the games they love."

Buggrapport:

*tht=that

I hakparantesen skrev jag that men när jag postade så kom det inte med alls. Det kommer med i förhandsvisning. Jag raderade och skrev om pch testade olika saker, men inget funkade. Tillslut valde jag att bara skriva tht, och då kom iallafall det med. Väldigt lustig bugg. 😋

Hehehe... Samma visa igen. Läs vad de säger mer noggrant.

Det de i stort sätt lovar, ur perspektivet av juridisk jargong, är att de inte kommer plocka bort spelen efter att avtalen löpt ut. Och att de kommer fortsätta stödja de titlarna. Nya CoD-titlar nämns inte här.

Om några år kommer ett E3, ett nytt CoD visas upp, och det kommer stå "Exclusive". Internet får en CP-flipp och MS 100-tals miljoner dollar i gratis marknadsföring.

Alla dessa små kryptiska advokatuttalandena skapar massa PR varje gång, och internet hoppar på tåget om och om igen.

Skrivet av Margy:

"...and other retention incentives."?

Detta kan mycket väl handla om bonusar till annan personal som inte är delägare.

Förmodligen bonusar till anställda efter uppköp, ja. Helt normal praxis.

Skrivet av Jonny Myrén:

Jag är inte överdrivet insatt i hur det går till vid såna här uppköp, men så här skriver de i resultatrapporten:

"Approximately one-third of the US$3.6 billion acquisition
consideration consists primarily of deferred payments to
employee shareholders, conditional upon their continued
employment, and other retention incentives."

Det är väl även så att köpet inte är genomfört än, utan att Sony helt enkelt lagt ett bud som Bungie i princip har accepterat. Att en del av pengarna ska gå till anställda i det här incitamentprogrammet lär vara något de kommit överens om tillsammans, och inte något som Sony hittat på själva i efterhand.

"...deferred payments to employee shareholders."

Alltså bara till aktieägarna som är anställda i företaget. Och det är dessa aktieägares andel av försäljningen som inte betalas ut om de inte stannar. Lämnar de får de inte sin fulla utdelning av sin aktieförsäljning. 33% v aktieutdelningen har frysts.

Alltså, det är snarare så att de håller de pengarna som gisslan.

Skrivet av bigsweede:

Ta en flyglektion, eller tom ett flygcert.

Ja, jag slutade spela Hitman och blev yrkesmördare på amatörnivå istället. Väldigt kul faktiskt. Ska kanske applicera det här också. 😋

Håller mitt intresse i sig så pass att jag återkommer regelbundet till flygsumulatorn, så investerar jag nog i nåt sånt här tillslut.

Fan vad mycket man lärt sig om flygkonsten framför tv:n. Men jag skulle vilja ha ännu mer uppdrag med lärare som hjälper en att gå djupare.

Skrivet av CARTMAN:

#01: (Dying Light 2: Stay Human) blir ett givet köp till Steam så att jag kan lira med mus + KB.
_______________________________________________________________________________
#02: (S.T.A.L.K.E.R. 2) blir ett givet köp till Steam så att jag kan lira med mus + KB.
_______________________________________________________________________________
#03: (Horizon: Forbidden West)
_______________________________________________________________________________
#04: (God of War: Ragnarök).
_______________________________________________________________________________
#05: Starfield
_______________________________________________________________________________
#06: Gotham Knights
_______________________________________________________________________________
#07: Company of Heroes 3
_______________________________________________________________________________
#08: Hogwarts Legacy

_____________________________________________________________________________________________________
*** Hoppas ingen minns vilket jäkla dravvel jag skrev här först. Jag var kraftigt onykter så raderade alla galna jäkla förklaringar. Pinsamt var bara förnamnet!!!

Jag minns inte vad du skrev, jag var så jävla full. 😉

Skrivet av Margy:

Jag vet inte hur lagarna ser ut i USA men så länge aktien handlas på börsen är företaget skyldiga att agera för aktieägarnas bästa. Om detta innebär att gå med på en förlängning av ett kontrakt med Sony så kan det bli så.

Att börja agera för att ge fördelar åt ett företag som eventuellt blir ägare i framtiden kan vara direkt olagligt.

Ingen av oss vet hur kontrakten ser ut så alla olika scenarion är bara spekulationer.

-Hej! Vi vill förlänga vårt kontrakt på CoD med 10 år.

-Tyvärr! Vi ligger arbete med att sälja företaget inklusive CoD. Vi kan riskera att förstöra hela affären, eller bli tvungna att omförhandla och sälja billigare. Våra aktieägare hade undrat vad vi var för jävla jubelidioter som gjorde så.

Skrivet av Margy:

Ett företag som blir köpt brukar fortsätta precis som vanligt till övertagandet är ett faktum.

Sedan vet vi inte hur kontrakten ser ut och det gör kanske inte MS heller.

Det kan finnas en klausul om att om att Sony har första tjing på att förlänga och då kan det bli klurigt att ta sig ur.

De arbetar på som vanligt till en viss grad, men de gör inte massa stora affärer nu. De enda affärer de gör nu är att gå igenom varenda detalj med MS och bygga upp kontrakten. De börjar ju inte sälja av grejer och låser in saker till andra företag mitt i en jätteuppgörelse.

Och man skriver inte exklusivitet med nån annan mitt i ett uppköp. Det säger sig självt. Och kontrakt som löper ut kommer löpa ut. Självklart.

Skrivet av Freeman79a:

Jag tolkar det som att alla existerande kontrakt kommer att hedras precis som alla Bethesda's kontrakt. Och när dem är över blir det case by case. Jag tror säkert att mainline CoD i 3 år kommer att komma till PlayStation med. Men just nu kan inte Microsoft göra något åt det. Så om Sony nu skriver kontrakt på 10 år med spel från Activision så kommer Microsoft att hedra det.

Sony kan inte gå in och skriva kontrakt nu efter utannonserandet. Activision ligger mitt i en jätteaffär, då kan man inte äventyra den genom att skriva en massa kontrakt med andra.

MS och Activision har redan skrivit förberedande kontrakt för hur uppgörelsen ska utföras. Det finns inget Sony kan göra nu.

Nu börjar ölen entra tråden🤣

Affären är bra för mig iallafall eftersom jag är Game Pass-kund. Och jag har 1 år kvar v det jag köpt billigt, plus att jag har 2 oanvända år som jag köpte med All Access och Series X. Om ett år lägger jag till fler billiga år, sen lägger jag till mitt All Access.

Eventuella prishöjningar för Ultimate i framtiden har jag garderat mig för ordentligt.

Hehe... Den här svängen igen. All gratis marknadsföring MS och Xbox får efter sina utannonseranden om uppköp betalar nog av en del av notan.