Inlägg av gallff

Inlägg som gallff har skrivit i forumet

Ungarna vill ha det för att kunna spela online, men varför ska jag köpa det när det är gratis på PC? I framtiden kommer de bara att få spelen till PC istället.

Är det någon som vet varför flera nya spel, ink Star Wars Battlefront envisas med att neka dedikerade servrar? Om man är ett kompisgäng som gillar att spela ihop då och då, och inte känner för att bli nermejad av snorisar med hundratals speltimmar och alla uppgraderingarna så finns det inte något modernt alternativ. Eller?

Inte så konstigt. Mina barn har tillgång till PC, XBOX, PS och surfplattor. När de får spela väljer de surfplattorna i 9 fall av 10. Och det gäller även för grannarnas barn.

En av anledningarna är att spelen till surfplattorna är utformade för att skapa ett beroende/en vilja att gå tillbaka. Exempelvis blir din hjälte/by/förmåga gradvis sämre om du inte går in i spelet ofta. Eller så kan du förbättra dig genom att hämta uppgraderingar till din hjälte om du går in varje torsdag. Clash of Clans och Monster Legends är bra exempel.

Andra spel som barn spelar, ex. Skylanders till XBOX/PS, fungerar inte på samma sätt. När du loggar ut stannar också spelet.

Låter definitivt som en scam. Ber om en liten summa pengar, skriver något om sex, hoppas att naiva tonåringar betalar in.

Blir grymt bra, har längtat efter ett FPSMMORPG !

Fantastiskt bra artikel, speciellt för de som är gamla nog att ha upplevt arkadspel på riktigt och dessutom förstår hur vanligt, och farligt, vår nya folksjukdom väggen/utbrändhet är.

Givet köp! Hoppas bara kommer en vettig version till PC!

Snyggt! Är det inte hyggligt likt Battlefield som också blandar FPS med commander mode?

Riktigt bra skriven recension. Och då menar jag att den var roligt att läsa och med bra språk.

Mitt tips: Det blir Star Wars samlarfigurer man kan spela med. Som Skylanders fast för 10-12 åringar.

Jag tyckte också det var roligt. Skulle nog säga att det är skribenten som flummat runt och inte riktigt haft koll på sina citat och siffror.

Konstigt skrivet, hur är det med mattekunskaperna?

"...att det kan röra sig om så mycket som 10 procent" Dvs 900 personer (10% av 9000).

I nästa mening står det att sifforna är överdrivna, max 1000 personer.

- "Ni kan vara lugna, gott folk, vi skulle aldrig säga upp så mycket som 10% av våra 9000 anställda! Vi är ett ansvarsfullt företag och nöjer oss med att säga upp max 1000!"

Bra skrivet

Klassiskt PR-knep. Spela in material med sex eller annat som kan väcka uppmäksamhet. Hoppas på ett debatt om etik och moral (som den i kommentarerna ovan). Backa när uppmärksamheten kommer.

Givetvis var allt detta planerat redan från början. Förmodligen sitter de som skapade filmen och hoppas på ett inslag i Aktuellt med efterföljande debatt om "våld och sex i spel" = gratis reklam.

Skulle inte vara illa för en hastigt ihopsatt video.

Gissar att det blir en MMORPG variant av Call of Duty.

Att alla/många håller med om något brukar vanligtvis inte betyda att de har fel, även om möjligheten alltid finns. Är sambandet rökning=cancer då också propaganda? Det finns forskare som bestämt hävdar att rökning inte orsakar cancer.

Jag orkar inte titta på ett program som är över en timme (BBC? Kunde inte se deras logga varken i början eller slutet?). Jag nöjer mig med att konstatera att en majoritet av forskarna är överens (och att man kan fundera på hur mycket övriga forskare blivit sponsrade av oljebolag). Givetvis finns det fel i Al Gores film, men klimatarbetet stöds knappast bara av en enda film.

Jag nöjer mig med att konstatera:
1. Temperaturen på jorden stiger
2. Det enda sambandet som en majoritet av forskarna kan enas om är att det orsakas av koldioxidutsläpp
3. Oljebranschen har ett intresse av att ifrågasätta och motarbeta teorierna
4. Oavsett vår personliga åsikt är det glädjande att stora företag, stater och privatpersoner arbetar med frågan

Grymt, vill ha!

Sedan är det intressant att två självutnämnda "forskare" kommenterat. De som är intresserade av fakta kan läsa senaste numret av The Economist:
http://www.economist.com/node/21530079
"The underlying cause is believed by all but a handful of climatologists to be global warming brought about by greenhouse-gas emissions."

Tacka vet jag gamla hederliga Super Sprint från Atari 1986!
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Sprint

Så härligt! Får nästan Sensible Soccer vibbar när jag ser screenshoten från matchen. Snälla, snälla, snälla låt oss få spela matcher själva i nästa version. Typ Player Manager spelet till gamla Kick-off (som för övrigt verkar komma tillbaka i en iPhone version)

http://en.wikipedia.org/wiki/Player_Manager
http://dinodini.wordpress.com/2010/08/16/the-return-of-player...

Grafiken är väl ok, men vem orkar med ett strategispel som är 24/7....