Inlägg av broken-arrow

Inlägg som broken-arrow har skrivit i forumet

Ska jag vara ärlig har jag inte spelat ett spel som känns lika bra som Colin McRae 2.0.

Visst inte provat alla spel i Codemasters utbud. Men provat uppföljarna till legenden och ingen har slått spelkänslan.

Bilarna beter sig som dom ska, visst lite såpa effekt på asfalt (men inte illa som många morderna spel). Där dom. Ofta misslyckas med fysiken (där saker har en tendens bli för lätta, saknas lite tygnd).

Kan ha med dom inte krånglade till spelet, utan gjorde fysiken enkel som slår många mer morderna spel som lägger till avancerad fysik.

Då ska vi inte prata om simulatorer som helt tappat begreppet runt verklig fysik (är ofta som om det inte finns gravitation).

Enda nackdelen är utbudet på kartor, syns i menyer att tanken var fler kartor (kanske går att låsa upp eller fick ta bort det till släppet eller bugg i spelet).

Skrivet av JackHeart:

Är inte det minsta intresserad av spelet, men funderar seriöst på att stödköpa det på Epic store enbart för att stödja dom och bränna Steam på näsan. Trots över 800 spel på Steam så är jag emot Steams behandling av utvecklare, och just det att man inte kan välja bort allt skit runt omkring som inte intresserar mig. Har redan för många launchers så vad spelar en till för roll? Säger inte att Epic launchern är bättre, men för mig är det viktigaste att kunna starta spelet. Allt runt omkring är totalt ointressant för mig.

Skulle helst slippa alla launchers, Orgin t.ex är fortfarande dålig (ibland kan jag inte ens stänga av datorn, säger att ett program slutat svara hjälper inte tvångsavsluta), Stänger jag av Orgin så stängs datorn av som den ska (ett problem som hållit på i minst 1 år).

Så steam har inte strulat som Orgin gjort sen den släpptes (många olika problem), Senast när jag skulle prova BF V med polare (fick starta om Orgin bara för min vän inte dök upp på vänlistan som online).

Nej vill inte har mer program, som kan strula (kan ju även krocka med varandra med alla dessa DRM skydd).

Skrivet av didde:

Att jämföra Battlefield i detta sammanhäng är lite skevt, då det spelet hade fler motgångar än en bara exklusiv butik.
BF1 sålde mycket bra trots att det endast gick att spela via Origin.
BFV hade först hela Battlefront 2 spektaklet i baggaget att handskas med, sedan deras totalt misslyckade launch, en debatt som handlade mer om historisk korrekt mot politisk korrekt än om själva spelet i sig och sist men inte minst; "battle royal"-läget kommer långt efter CoD.
Alla dessa motgångar hade lagts på hög över tid.

Det som är intressant är när spel som redan är ute på marknaden får detta motsånd från spelare. Se Rainbow Six Siege som exempel. Där är det den existerande spelarbasen som fungerar som marknadsföring åt spelet.

Jag tror som många andra här att detta kommer att blåsas över när spelet väl är släppt. Men den som lever får se.

Att ha med tjejer och proteser är faktiskt historiskt korrekt (men var så klart inte med i armén utan i special styrkor). Vissa har tyvärr inte läst på tillräckligt om WW2 eller rent av inte alls, vilket är sorgligt.

Vad jag förstått handlade historien om special styrkor, inte själva arméstyrkan som slogs i fronten.

Skrivet av anon_319742:

Detta är anledningen till att användarrecensioner är skräp och man inte ska fästa någon vikt vid dem på t.ex. Metacritic.
Professionella spelrecensenter må vara sponsrade men de sågar sällan ett spel för att det inte släpps på diskett eller för att innehållet inte stämmer överrens med deras politiska vyer.

Älskar konkurrens, go go Epic! Om Steam säger jag, good riddance!

Om bilden högre upp stämmer, är epyc tjänsten rätt kass. Ingen cloud saving (är detta år 2007)?

Jag har redan 3 eller 4 olika launchers (nej är nog 5 nu). Vist bra med konkurrens, men någon gång får det vara nog. Borde egentligen alla spelbolag samlas under samma launcher (om alla spelbolag med och betalar bör den vara mer rättvis, om inte dom sätter i system att den som betalar mest får mer reklam plats).

Kan ju lösa det med att oberoende part är med och styr också (vist kan ju spåra ut med).

Skrivet av Nomman:

Förstår inte hur man är funtad om man blir arg för att andra får tillgång till någonting gratis? Bara för att man själv har betalat för att få tillgång tidigare? Vad är problemet? Det är som att bli vansinnig när senaste My Little Pony-filmen visas på Bollibompa förtioelva år efter biopremiären. Eftersom "Jag betalade ju 100 kronor för att se den på bio! Orättvist!!".

Kan man inte vara glad för andra och inflödet av nya spelare har man större problem än Valves prissättning.

Rant over.

Edit: Ok, problemet med fuskare förstår jag. Har Valve inte fått bra skydd mot sådant på plats än, efter sex år? Det kan de förtjäna kritik för.

Ja dom har ju lyckad banna oskyldiga så 😁 sämsta med systemet att du aldrig får tillbaka kontot när du blir bannad (om inte steam ser att det var flera tusen andra bannade samtidigt, då undersöker dom felet annars skiter dom i dig).

Är inte heller svårt att fuska, du kan göra det i några veckor innan du blir bannad (brukar aldrig banna någon direkt för försvåra testandet av fusk).

Skrivet av Nocturnal77:

Koppla på Mobilt Bank-ID på Steam? Då spelar det ingen roll hur många emails du har, för då blir du bannad "for life". Klart.

Eller skapa någon global spelprofil som funkar till PC/Steam etc. och alla konsolerna och koppla Bank-ID till den. Så du använder din globala profil för allt? Det låter ju iofs lite dystopiskt, men ack vad många d-bags som man skulle slippa då.

Va inte så insnöad, BankID är unik för Sverige.

Så någon annan lösning behöver man komma på. Ip ban är rätt meningslöst, kan slå fel och rätt många andra drabbas av att inte kan använda steam (är så få ip adresser så många får dela på samma).

Tyvärr, brukar bli så när dom upptäcker att konceptet troligen inte blir framgångsrikt.

Hitman har ju i alla fall slagit (är ju troligt agent spel hade haft liknande koncept).

Men efter 007 spelen är det troligen inte lika hett, som vara assassin.

Lite som vi gått in i eran av superhjältfilmer Fattar dock inte förtjusningen med nya Spindelmannen spelen (nyaste filmerna har ju varit halvt lyckade).

Skrivet av KoP:

Oftast bara gammalt skräp och utgående modeller/varor som butiker vill bli av med på black friday. Så stannade hemma och softade medans fårskocken trängdes i butikerna.

Dessutom är det ju rea året runt nuförtiden i dom flesta butiker. Så vad är skillnaden?

Och är det något man behöver så köper man det när som helst under året. Orka sitta och vänta eller hålla utkik efter rea på det man vill ha. 😂

Vi lever ju 2018 inte början av 2000 talet Går ju handla online om man vill det

Hur som gjorde klipp förra året, men misstänkte detta skulle bli mer som mellanmjölk. Import har blivit dyrare och med två avgifter på köpet så är det inte konstigt det blir dyrt

Men köpte lite kläder (sånt som är trasigt) och ny mus när den gamla har sagt sitt.

Men ser "white Monday" kampanjen som rent hyckleri. Bästa är ju inte handla alls i så fall

Tja brukar väl fungera som andra spel, hästen nuddar en snöfläck och pungen krymper synligt flera cm på under en sek.

Men jag är mer imponerad om det sker mer gradvis och efter temp (mer än om det är sand eller snö under hovarna som påverkar), än allt händer på samma sek (för det finns det flera spel som lyckas med liknande bedrifter).

För det har man ju sett i andra spel, där det byter miljö och vill göra det mer verklighetstroget så ändras karaktären på millisekunder i ny skepnad.

Skrivet av Halvars90:

Inget , Tomb Raider, Worms, Crash Bandicoot eller något av Spyro spelen. Vad spelade folk ens?

Köpte original spyro till min ps1 slim då:)

Inte så imponerande som man hört. Körde spyro på ps 2 när jag var mindre (var lite bättre grafik om jag inte har fel).

Skrivet av Loevet:

@Freffo: efter lite efterforskning visar det sig att det är USB-portar, men att Sony inte planerar att de ska användas med PC-plattformen. Men det är ju inte helt osannolikt att kunniga entusiaster hackar in stöd för kontrollerna även på PC-sidan.

Jag spelade ju Tekken 3 och Battle Arena Toshinden på Playstation Classic och den kontrollen är inte jätteskön med fightingspel. Kan tänka mig att det mer är retro-upplevelsen som är i fokus när du vill spela Tekken 7 med den kontrollen, men det är inte en kontroll jag hade rekommenderat för ändamålet

Så riktiga kontroller fungerar inte i denna?
Sen bristen att man inte kan spara 4 olika.

Kör du hellre min riktiga konsol.

Skrivet av submariner:

@kebbe:

Sitter du 30cm från din TV skärm ? Sitter du 3m i från så kommer du inte se nånn skillnad om du inte letar fel och det gör man inte

Kan ju börja med citat, så man vet vilket inlägg du svarar på.

Tycker hela systemet med att man använder namn borde tas bort, det används oftast felaktigt.

Det är för påkalla vissa personer till viss tråd eller inlägg, inte som någon ersättare till citat. Blir så trött på missbruket.

Har i alla fall bevisas konsolspel orkar inte ens hålla 30fps utan droppar ofta ner under 20fps och det är inte någon skön upplevelse. Kan ju kanske fungera om du sitter 3/4mter bort på 25tummare.

Märks ju tydligt i snabba scener, om man inte är van vid lagg då.

Samma problem i film, där får filmmakarna klippa i snabba scener (ta bort bildrutor ofta). För det blir sådant lagg. Panorera blir en pina i film (borde tas i högre fps).

Är inte intresserad av just walking dead.

Men det spelet jag spelade av telltale, så är det synd dom går i graven.

Ska jag vara ärligt, så är det enda spelen som känns äkta och bra gjort om man är ute efter singel player (i alla fall det spelet jag prova). I dag då, resten är bara massproducerat skräp.

Inga horder av ai som har iq lägre än en 3åring.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Spelet borde inte försvinna efter att du köpt. För säkerhetsskull kan du ju kika på GOG.

Ja om spelet finns där (har legat på steam i alla fall). Alla delar har ju släppts redan (vad jag vet). Så denna nerläggning påverkar inte spelet, så man får avslut också.

Tycker iden var riktigt bra, även om den är gamal (var ju vanligt med peka och klicka spel förr). Bättre än vanliga koridorspel som t.ex crysis (som ger sken av open world).

Tycker spelen borde sälja bättre än det gjorde. Är enligt mig rätt välgjort det spelet jag prova.

Skrivet av takaii:

Undrar hur stor nedladdningen blir om man köper på Skiva.

Vet till pc så är skivan ofta en dummy (följer med endast en installer av t.ex steam, orgin eller uplay oftast).

Sen kan skivan ha någon form av aktivering så spelet laddas ner från nätet.

Men spelet får troligen inte plats på en skiva, så antigen får man flera skivor eller bara aktiverar så man slipper skivan när man spelar (blue ray skivor med över 100GB är dyrt).

Var ju synd dessa la ner, var det inte dom som även gjort batman spel också?

Fick första delen gratis, funderat på köpa resten. Men kanske är dumt nu när allt ska försvinna eller?

Skrivet av Bojkott:

Köper helst digitalt. Dels för att man får kortare laddningstider, men framför för allt att man slipper höra bluray-spelaren snurra upp. Att sloppa byta skiva är också ett plus. Ibland är det dessutom billigare att köpa digitalt, men om det är mycket billigare på skiva så väljer jag det. Inte allt för ovanligt att ett spel kostar 499kr på skiva vid lansering, och kanske 699kr digitalt. Dock brukar det kunna vara billigare att köpa digitalt på Switch.

Därför pc är så smidigt, finns många sätt du kan köpa cd nyckel billigt (nej inte grå nycklar nu). Som är 30/40% billigare än köpa från digital butik som steam, ps4 store, ms store eller xbox i många fall. I deras butiker går inte heller oftast priset ner trots spelet är 3 år gamalt.

Skrivet av Phyrino:

Anledningen till att det oftast är billigare att köpa fysiskt är ganska självklar.... när man väl får reda på den.

Det handlar endast om marknadsföring.
Om spelet är billigast digitalt så kommer inte butiker (alla från Game & Elgiganten till CDON & Spelbutiken) ta in spelet. För då konkurrerar utgivarna med försäljare på ojämlika villkor.

Och utgivarna vill ha den "gratis" exponeringen som det innebär att spelen säljs i butik.
Bara kolla hur mycket reklam det finns gällande nya Fifa.

Vissa spel, tror det är spelbutiken kan man få kod i stället för skiva hem. Smidigt och går på minuter har gjort det en gång och man får en bild på cd nyckeln.

Var billigare än skiva men gäller ju mest pc.

Sen glöm inte vissa speltillverkare blockera begagnat på olika vis idag (vissa spel behöver man köpa ny nyckel för att spela).

Skrivet av anon_306295:

Hur bra skulle servrarna som spelarna hostar vara?
PUBG kräver förmodligen en bra bit mer bandbredd och hårdvara än en CS- eller Quakeserver.

Nu tänker du som hjärntvättad apple fanboy.

Det är inget magiskt med deras servrar. Bf 2 med 64 spelare gick ju bra köra även om det var privata servrar. Hittade en riktigt bra server, där spelarna var bra och ingen dålig stämmning.

Antar du inte upplevt privata serversystemet (för det är tyvärr ovanligt idag, för speltillverkaren vill ha fulla rättigheter att stänga av onlinedelen när dom vill)?

Bara det obehagliga host systmet antar jag du stött på, där en av spelarnas egen dator agerade server mer eller mindre.

Är och kommer vara den sämsta lösningen.

Själv körde man mulle mec (fanns ju även extra bannor att ladda hem, tyvärr försvann detta så jag har inte sett bonus delen) och pettson och findus på datorn.

Vad jag vet görs inte sånna spel längre och/eller floppa nya versioner så tillverkningen las ner.