Inlägg av Jakob

Inlägg som Jakob har skrivit i forumet

Marathon 2 har för övrigt fortfarande det bästa ljudet av att ladda om två avsågade hagelgevär i farten!

Marathon må vara gammalt, men inte är det Bungies allra första spel. Vi som körde Minotaur och Pathways into Darkness på Mac tycker nog Marathon är en ny, cool, modern franchise 🙂

Return to Monkey Island – Ron Gilbert är tillbaka

Fick dubbelkolla datumet, men nej detta är inget aprilskämt.

#nyhetstips

Alltid kul att bli namedroppad! Författaren ni sökte efter heter alltså George Johansson, och bokserien heter Universums Öde.

Den återutges faktiskt just nu av Eloso förlag (med nya tidsenliga omslag, som INTE är lika vackra som orginalen)

https://www.sfbok.se/serie/universums-ode-11

Dessutom har förlaget (som ligger bakom rollspelet Sagospelet Rymd) gett ut en rollspelsmodul baserad på serien. Säkert kul för xennials som mig själv som vill rollspela lite 80-talsdoftande sci-fi, kanske med barnen.

https://www.sfbok.se/produkt/universums-ode-125212

Senaste avsnittet av Fulkultur handlar om både bästa och sämsta Bond, med medverkan av både @loevet och @Gustav Höglund. Rekommenderas å det varmaste.

https://fulkulturpodden.se/fulkulturblogg/om-bond-james-bond

Kul, men var är Super Mario Galaxy 2 någonstans?

Jag gillar det! Det här är en liten injektion i väntan på Xcom 3 - mindre skala, återanvända assets men med en del nya idéer som fungerar riktigt bra! Breach Mode och den nya turordningen hoppas jag rentav de tar med till nästa del i huvudserien!

Det är även väldigt kul att spela som aliens, med nya förmågor och taktiker.

Visst är storyn tunn, och produktionen med cutscenes och röster inte särskilt påkostade. Men kul är det! Betydligt roligare än taktiska besvikelser som Mutant Year Zero. Veteraner från Xcom 2 bör däremot köra lite högre svårighetsgrader – annars blir det för enkelt.

Skrivet av emilakered:

@Jakob kan säkert ge lite uppdatering om vad som händer där! Vet som du säger att @gh0glund är med ibland, även @loevet sticker med jämna mellanrum in sin ljuvliga (?) stämma.

Stämmer, när vi lämnade Geeks-byggnaden tog vi med oss Fulkultur och den drivs vidare ungefär som förut men med ett avsnitt per månad just nu. Ett normalt avsnitt består av mig, Amanda, Lövet och Gustav, men alla från gamla Geeks är alltid välkomna att gästa det är egentligen bara att hojta.

De senaste avsnitten, länklistor och liknande hittar man på https://fulkulturpodden.tumblr.com som vanligt.

PS: Jag gillar Fragzone-Fredag som video jag, det är kul att se folk. Men jag gillar podd också.

Många trevliga klicka-spel som är på gång nu, inte sällan från Italien.

Det här till exempel ser fint ut:
http://imaginarylab.it/willy-morgan/

Kul att läsa! Jag gillade Odyssey på det stora hela, och har faktiskt tagit igenom det allra mest – inte ALLA sidouppdrag, men faktiskt större delen. Jag hade nog delat ut en fyra.

Däremot slås jag också av hur spelet kan vara så fruktansvärt ambitiöst och välgjort på vissa sätt, och samtidigt slarvigt ihopsatt och "inringt" på andra. Som du påpekade, att havsmiljön och landmiljön lika gärna kunde varit två olika planeter. Och diskrepansen mellan cutscenes och gameplay som blir riktigt distraherande.

Spelet hade varit bättre om de kortat ner storyn något och kapat TYP HÄLFTEN av alla sidouppdrag. Det är för mycket, och för repetitivt. Trots att jag gjorde det mesta hade jag mest känslan av att jag gick på tomgång och mekaniskt utförde quest efter quest efter quest.

Favoriter i serier: AC Syndicate och AC Black Flag.

Nästa del ska vara antikens Rom ryktas det, en naturlig sista del i "Ancient Trilogy" där vi redan sett gamla Egypten och gamla Grekland. Men därefter vill jag banne mig tillbaka till medeltiden!

Sen till festen, men kul! Jag har ju inte hunnit ta mig an Thimbleweed Park än, så jag är med!

Skrivet av DocLouis:

Blev medlem nu när jag såg att folk svarat star tropics och kid icarus!!
Bra smak!
Varför inte första metroid fast med karta, eller super mario sunshine som är så drygt att få tag på.

Välkommen! Håller med om alla, men särskilt Super Mario Sunshine. Ett lite underskattat 3D-Mario, men med riktigt fin tropisk stämning och grafiskt hade det riktigt snygga vatten- och ljuseffekter. Åh vilka minnen <3

Skrivet av waeress:

Kid Icarus, The Battle of Olympus eller Faxanadu.

+1 på Battle of Olympus!

Skrivet av Fr0gg0.:

Inget om de ska vara samma "kvalité" som Link's Awakening, det ser ju bedrövligt ut. Det är som att de har använt ett smoothing filter på 3D Dot Heroes.

Jag har hört flera som är skeptiska till stilen; även allas vår @loevet. Jag däremot tycker den är klockren, väldigt chibi och miniatyr. Passande för ett Zelda-spel som är rätt "out there" vad gäller innehåll, med Goombas rentav. Men all respekt för de som föredrar något annat!

Sen oavsett kan jag verkligen tycka om att Nintendo vågar prova helt olika stilar även i en sån vördad serie som Zelda, allt från impressionistisk målning till celshadad toon till mer "realism" och hela skalan däremellan.

Vilket gammalt Nintendo-spel förtjänar en Switch-remake?

Nu när en remake av The Legend of Zelda: Link’s Awakening till Switch är utannonserat kommer den naturliga följdfrågan; vilka andra gamla Nintendo-spel borde uppdateras till Switch?

Gameboy, SNES, NES, Gamecube, N64, GBA... finns många plattformar och massor av spel!

Personligen skulle jag vilja se en uppdaterad version av Wario Land: Super Mario Land 3! Samt Starfox Adventures från Gamecube.

Skrivet av Red_warning:

Ja, det är ett märkligt val. Efter som att Sverige fokuserar på kulturell seger så tycker jag att "teaterkungen" Gustav III hade varit det absolut bästa valet. Än idag lägger ju folk som jobbar inom kultursektorn blommor på hans grav.

Jag antar att de eftersträvar nån form av balans mellan könen i spelet som helhet. Och Kristina känns inte out of place vad gäller kultur tycker jag:

Från wiki:
Christina is remembered as one of the most learned women of the 17th century. She was fond of books, manuscripts, paintings, and sculptures. With her interest in religion, philosophy, mathematics and alchemy, she attracted many scientists to Stockholm, wanting the city to become the "Athens of the North."

Super Mario Bros 2 äntligen till Switch Online

Har inte använt Nintendo Switch Online särskilt mycket ännu, men nu har äntligen Super Mario Bros 2 dykt upp!

https://www.engadget.com/2019/02/05/nintendo-switch-online-su...

Ett riktigt underskattat Mario-spel enligt mig – fantastisk musik och annorlunda (men trevlig) gameplay jämfört med de andra spelen i serien (vilket har sin förklaring),

Vilket är det bästa Mario-spelet?

Skrivet av NordhNet:

Hmmm, är sugen på detta.
Vad säger ni? Om man håller mario world som det bästa som hänt sen skivat bröd, är NSMBUD något i hästväg?

Jag gilllade New Super Bros U väldigt mycket, särskilt jämfört med NSMB och NSMB Wii som jag tycker kändes lite tomma och fattiga. Inspirationen från just Super Mario Bros 3 och Super Mario World är väldigt tydlig, med Yoshis, luftskepp och en stor sammanhängande världskarta.

Visst är NSMB-spelen lite tillrättalagda jämfört med de gamla klassiska Mario-spelen. Men en sak jag verkligen uppskattar är att det är perfekta spel för att spela tillsammans. Fyra spelare på en gång är underbart kaotiskt!

Jag har ett Wii U, så har kört både detta och spel som Mario Kart 8 där. Ändå köpte jag Mario Kart 8 Deluxe till Switch, och måste säga att det spelet har fått ett helt annat liv hemma än det någonsin fick tidigare. Så mycket enklare på Switch att spela ett gäng samtidigt, och dessutom ta med konsolen för att spela två samtidigt på t ex en tågresa.

Jag tror NSMB U Deluxe kommer få en liknande roll. Priset känns dock lite smärtsamt högt för mig som redan finkammat hela spelet + Luigi-expansionen. Men... jag kommer nog krypa till korset ändå.

Skrivet av skogsvilden:

Varför länkar nedladdningen till avsnitt 54, Star Wars avsnittet?

Det skyller vi på Gustav! Nu har jag korrigerat länken för direktnedladdning så att den pekar mot rätt avsnitt.

Skrivet av Grukk:

Hur blir det med musiken i ett ihopklippt program?

Blir bra. Kortar nog ner några av låtarna lite, men bifogar en diger playlist.