Inlägg av Raphaei

Inlägg som Raphaei har skrivit i forumet

1

Jag tycker det är tråkigt att det finns folk som inte kan uppföra sig, och det finns inget egentligt sätt att ha en debatt kring det då man måste argumentera från personliga erfarenheter, där forkning och undersökningar är nästintill oaccepterat i dagens klimat.

Jag som man har fått min del av sexistiska kommentarer från kvinnor, sexuella ofredanden när en kollega ex trycker rumpan i skrevet på mig när jag försöker passera i ett trångt utrymme mellan två bord. Jag har blivit verbalt attackerad pga min hudfärg (av invandrare då jag är vit), och jag har blivit klappad på rumpan av bögar. Jag har aldrig ens tänkt tanken att jag är ett offer för andras dåliga uppfostran, eller vad det nu är de med en plattform och metaforisk megafon gör.

Jag har även fått se från andra sidan online då jag kör med female namn på mina female karaktärer, och har fått erfara från att folk som frågar om jag är kvinna till mer vulgära saker som folk som ber mig suga av dem, eller ger mig deras telefonnummer utan att jag bett om det (eller sagt något överhuvudtaget). De få gånger jag fått denna oönskade uppmärksamhet och suttit med en kvinnlig polare på skype/discord eller var vilket program som används det året så har jag märkt att de (kvinnopolaren jag kör med just då) reagerar betydligt mer än jag gör på den uppmärksamhet jag får. Såna guldägg av tillfällen har gett mig chansen att fråga om deras erfarenheter kring denna typ av uppmärksamhet.

Min slutsats är att män och kvinnor blir trakasserade relativt jämnt, där jag som man ofta får utstå hot kring misshandel, finansiellt, personliga kränkningar osv, och kvinnor får just sexuella trakasserier. Detta gäller normala människor i skottgluggen, dvs.

När det kommer till vissa feminister eller vad de nu kan tänkas vara, när de säger att "män våldtar" så är det alltid nån som känner behovet av att säga "inte alla män". Istället för att erkänna denna tillrättavisning så förminskar de denna man. Det tycker jag är fel. Korrekt ska väl ändå vara "en försummande liten del av män våldtar", och inte "män våldtar". Det är en ful generalisering. Å andra sidan tycker jag också det är fel att denna man klämmer in denna kommentar då det förminskar feministens (eller vad de nu kan tänkas vara) argument.

Om jag vill bli tagen på allvar skulle jag aldrig gå ut och säga saker som "kvinnor gnäller" eller "kvinnor oroar sig mer än vad som kan anses vara skäligt" (låter inte lika catchy, men oproportionellt många kvinnor är rädda att ex gå ut ensamma när det är mörkt). Vilket påminner mig, jag tvivlar att jag är ensam om att ha kommit av bussen från en lång dag på jobbet och gåendes hem se en kvinna 20 meter framför mig som vänder sig om, ser en man bakom sig och ökar takten, trots ett säkert område där det finns noll rapporterade fall av våld(täkt). Jag känner mig ju direkt anklagad för att vara våldtäktsman, det är riktigt kränkande. Hade jag bott i ett osäkert område hade jag åtminstone begripit agerandet. Jag har ju liksom inte ens gjort något fel, hon bara utgår. Men sen förstår jag hennes perspektiv också, varför ta risken när man läser om vad som kan hända i media dag in och dag ut. Jag tror detta är det som påverkat mig mest, då jag direkt är stämplad skyldig. Men återigen, inget jag känner behov av att skriva in till nyhetssidorna i hopp om att bli publicerad.

Till att avsluta detta som var tänkt som 1-2 paragrafer, det finns ljus i feministträsket. De man erfarar online verkar de helt koko, men de feminister jag träffat IRL är helt normalt funtade människor med kloka värderingar som i regel handlar om alla människors lika värde, och inte som de online (inkl. nyhetssidor, journalister, skribenter, osv) där det verkar vara "mer makt åt kvinnor". Så att säga "män våldtar" är lika fel generalisering som att säga att alla feminister är likadana.

Och sidnot, 10x mer pengar till polisen så de lägger av med sina dumma fasoner att konstant lägga ner förundersökningar. De som skickar oönskade dickpix behöver hjälp med att förstå skillnaden mellan okej och inte okej. Det kanske är som en instegsgrej, jag undrar hur många nymyntade våldtäktsmän började med att skicka oönskade dickpix och trakassera folk online.

Mer resurser hos polisen kanske också leder till att nästa gång jag har inbrott eller när ett motorfordon återigen blir stulen kanske de gör något mer än sitter bakom sin skrivmaskin, för de inte har råd med ett datorsystem, och lägger ner ärendet. Eller rent allmänt att folk börjar se att det kan resultera i något positivt att polisanmäla händelser, jag själv velar inför nästa brott jag tvingas lida igenom.

Edit:

Skrivet av McNord:

Ser mig själv som feminist (vilket alla bör)

Jag anser mig vara humanist/egalitarian.

Jag försöker komma på hur jag kan förklara varför, men då jag inte kan komma på ett sätt utan att på något sätt indikera att jag anser dessa vara bättre alternativ än feminism och jag är rädd på riktigt att mitt ordval kan eller kommer att användas mot mig vid någon punkt i framtiden så låter jag denna mening vara motivering nog.

10/10, googlade dock två frågor.

Jag kände till både GY rushen och Leroy Jenkins då de blev hot news när de hände, men att veta vem som var bakom dessa fenomen är som att veta vem som var andra personen på månen, något jag inte kan trots att jag hört namnet minst ett dussin gånger, det är inte det mest intressanta så det fastnar inte.

Och där är lite problemet med denna quiz, de kretsar kring popkultur, det som letade sig ut ur WoW, och har i stort sett inget med spelet i sig självt att göra. Frågor som hur många UBRS var avsett för vid launch, hur många vakter som fanns som brydde sig om gankers på taken, och var man kunde hitta neutrala AH nånstans är väl lite bättre frågor centrerade kring själva spelet, och inte spelarna.

Jag gjorde mitt bästa att inte läsa något, då jag gör så gott jag kan att undvika spoilers då jag inte vill veta konkret information om själva innehållet.

Min fråga lyder, tummen upp eller tummen ner? Gärna motivera utan detaljer om det är ett tummen ner, ex brist på innehåll, problem med kontroller, osv (dvs beskrivningar som inte nämner något specifikt om innehållet)?

När ni gör full review, kan ni inleda eller avsluta med ett tummen upp eller tummen ner för oss (läs: tvivlar det är många fler än mig) som vill veta om det är värt att köpa utan att riskera köpa grisen i säcken så att säga?

Får väl damma av min gamla 64GB M4 och koppla in den. Och kolla efter någon form av ME-sticker då SSDn blir dedikerad till ME:A, och sen hänga upp den vackert i chassifönstret.

Skrivet av Barkbiten:

Fattar inte varför du måste ha ett så starkt kort för det ser ganska skit ut fortfarande.

Det var mig riktigt högupplöst tvåa du lägger!

Najs, verkar vara väldigt actionfylld! Har länge velat ha en Crusader Kings som är 1000x snabbare.

Skrivet av Manqs:
Skrivet av Raphaei:
Skrivet av Manqs:
Skrivet av Bojkott:

Crowdfunda en stämning för utebliven lön? Kanske borde ta och testa att stå på verklighetens egna ben?

Vad betyder att stå på verklighetens egna ben? :/

Han menar en av två saker:

1) Om ett företag inte betalar ut löner och/eller är sen med dessa kan detta enbart inträffa om det inte finns några pengar kvar, och noll intäkter. När det inte finns en enda krona i sikte till elräkningar, lokalhyror eller löner spelar det alltså ingen roll att stämma dem - det finns inga pengar att kräva ut ändå.

2) När du fått flera sena löner under ett halvår, med tilläggsavgifter, räntor och påminnelseavgifter i åtanke, samt flertalet (läs: plural) månadslöner helt uteblivna, så är det vanvettigt att be om pengar då han givetvis har tillgångarna för att betala för juridisk hjälp.

Med andra ord ber han Ludvig Lindqvist att göra en "reality check" då det verkar uppenbart att de lever i skilda världar.

1) Jag ifrågasatte aldrig hans påstående och vidare behöver det du skriver inte vara sant. Det finns mängder med andra tänkbara scenarion varav ett är att de helt enkelt vägrar betala anställda för att täcka upp för andra intressenter vid en konkurs. Vem som då får pengar och i vilken ordning de får sina pengar vid konkurs är en fråga som regleras i lagen. Men ordningen är långt ifrån klar och en stämning kan vara ett bra sätt att öka chanserna för att få betalt.

2) Jag vet inte direkt hur det ser ut med tilläggsavgifter och räntor på sent utbetalda löner men någon påminnelseavgift utgår garanterat inte. Och hur kan sena löner plus uteblivna löner garantera att personen har likvida tillgångar? Det borde logiskt betyda mindre likvida medel väl? Vidare har folk levnadskostnader som måste betalas och det är därmed inte alls omöjligt att personen i fråga saknar medel för en stämning. Dessutom är plural implicit vid användandet av ordet flertalet då pluralis betecknar just ett flertal.

3) Jag själv tror att Bojkott, precis som du skriver, menade en "reality check". Alternativt att önskan om att folk skänker pengar för en stämning är fånig. Kanske både och. Problemet är att metaforen är oklar för mig. Rent språkligt är det för mig nonsens. Det är därför jag önskar en förklaring, för jag ser inte i detta fall vad exakt "verklighetens egna ben" är en metafor för och vad stå på dem faktiskt symboliserar. Har verkligheten ens ben? Om inte verklighetens "egna ben", vems då?

4) Jag är ledsen om jag framstår som petig och konfronterande men jag frågar av ren nyfikenhet och språkligt intresse. För lika ofta som någon säger "Oj, det blev lite konstigt." när jag frågar vad de menar så får jag en förklaring som får mig att förstå vad de menar. Och med det får jag lära mig att se saker på ett annorlunda sätt. En så kallad aha-upplevelse och det är lite som knark för mig.

Det är ok, jag tar dig inte som konfronterande. Jag får snarare intrycket att det är förvirring bakom ditt inlägg, men iomed den tydliga strukturen har du något hum om vilken riktning du vill gå / har ett diffust mål du siktar mot. Mitt problem är bara att jag ser en gröt jag inte vet hur jag ska svara på då det finns små grejer här och var. Så jag gör en grov summering.

Mitt inlägg var en "mellan raderna"-peak till Bojkott att han ska vara lite tydligare med luddiga påståenden, då alla inte delar hans erfarenheter och åsikter. Min spontana tanke var aldrig det jag skrev, utan snarare att han skulle "agera man" och pynta för kalaset själv. Han vidareutvecklade i ett senare inlägg vilket var toppen, men motiveringarna brister och är baserade på ogrundade antaganden, och jag måste undra om han har praktisk erfarenhet av arbetstvister relaterade till uteblivna löner som leder till domstol, vilket jag har (och 200k är definitivt en realistisk summa [även om det inte går hela vägen till domstol]).

Påminnelseavgifter är definitivt en grej, jag syftar givetvis på Lindqvist och hans fasta kostnader jag utgår att han har i samband med hans uteblivna löner.

Och min erfarenhet med människokontakt dikterar att man säger något baserat på sina egna erfarenheter medan det blir tolkat baserat på lyssnarens, och ibland, för att undvika missförstånd, behöver man dra ett streck under ett visst ord eller upprepa sig för att vara lite extra tydlig. Folk har också en tendens att säga samma ord men mena olika saker vilket är varför jag har en tendens att upprepa mig med synonymer.

Lite som hur du ogrundat börjar ditt inlägg med att säga att du inte ifrågasatte honom vilket är exakt det du gjorde, och det var det enda du gjorde. Visst har ordet en lite negativ bemärkelse i vardagligt tal, men att fråga "Hur menar du?" eller "Hur resonerar du?" ÄR att ifrågasätta någons påstående, liksom att nyfiket fråga varför någon har på sig just den jackan. Ifrågasätta = sätta något i fråga. Förstå att ifrågasätta inte alltid är synonymt med kritisera, det är ett väldigt bredd ord då det även är synonymt med mer konstruktiva ord som undra, och enligt synonymer.se termer som "sätta under debatt".

Har du följdfrågor gör jag mitt bästa på att svara på dem.

Skrivet av Manqs:
Skrivet av Bojkott:

Crowdfunda en stämning för utebliven lön? Kanske borde ta och testa att stå på verklighetens egna ben?

Vad betyder att stå på verklighetens egna ben? :/

Han menar en av två saker:

1) Om ett företag inte betalar ut löner och/eller är sen med dessa kan detta enbart inträffa om det inte finns några pengar kvar, och noll intäkter. När det inte finns en enda krona i sikte till elräkningar, lokalhyror eller löner spelar det alltså ingen roll att stämma dem - det finns inga pengar att kräva ut ändå.

2) När du fått flera sena löner under ett halvår, med tilläggsavgifter, räntor och påminnelseavgifter i åtanke, samt flertalet (läs: plural) månadslöner helt uteblivna, så är det vanvettigt att be om pengar då han givetvis har tillgångarna för att betala för juridisk hjälp.

Med andra ord ber han Ludvig Lindqvist att göra en "reality check" då det verkar uppenbart att de lever i skilda världar.

Skrivet av B-B-B-Banänäbrääken:
Skrivet av Raphaei:
Skrivet av B-B-B-Banänäbrääken:
Skrivet av Raphaei:
Skrivet av Luffarkaka:
Skrivet av Raphaei:
Skrivet av Luffarkaka:

förutom att det är 30fps så flyter spelet på väldigt bra

Oxymoron.

Vilket trevligt ord du kan din lilla kretin

Gå in på http://www.testufo.com/#test=framerates&count...

Sätt din 120/144/osv gamingskärm på 120hz så uppdateras sidan automatiskt att visa 120/60/30fps med 3 UFOn. 30fps-UFO't kommer hacka sig fram, än värre när det jämförs med 120hz dittot.

Nu när vi konstaterat att 30fps är synonymt med något som hackar något brutalt blir ditt citat följande:
"Förutom att det hackar något brutalt så flyter det på väldigt bra"

Det är en självmotsägelse, dvs en oxymoron. Personangrepp undanbedes.

Men det är ju fler saker som kan flyta förutom bilduppdateringen

Spelar ju föga roll om skådespelarna är i färg och filmen är inspelad svart/vit.

Jag säger inte att det är en skam att spela i 30fps, har själv inga problem att köra 30fps på min något daterade laptop, men det skulle aldrig falla mig in att ha mage att säga att det flyter på den laptopen. Låt oss kalla en häst för en häst, och inte en enhörning, det är allt.

Försvarar inte 30fps på nått sätt. Jag menar bara att man fattar ju vad han menar.

Vad är meningen att säga att det "flyter på väldigt bra" för att ev. elhissarna eller bromsljusen fungerar om det är ett permanent sporadiskt bränsleflöde i den nya AAA-bilen?

Skrivet av B-B-B-Banänäbrääken:
Skrivet av Raphaei:
Skrivet av Luffarkaka:
Skrivet av Raphaei:
Skrivet av Luffarkaka:

förutom att det är 30fps så flyter spelet på väldigt bra

Oxymoron.

Vilket trevligt ord du kan din lilla kretin

Gå in på http://www.testufo.com/#test=framerates&count=3&a...

Sätt din 120/144/osv gamingskärm på 120hz så uppdateras sidan automatiskt att visa 120/60/30fps med 3 UFOn. 30fps-UFO't kommer hacka sig fram, än värre när det jämförs med 120hz dittot.

Nu när vi konstaterat att 30fps är synonymt med något som hackar något brutalt blir ditt citat följande:
"Förutom att det hackar något brutalt så flyter det på väldigt bra"

Det är en självmotsägelse, dvs en oxymoron. Personangrepp undanbedes.

Men det är ju fler saker som kan flyta förutom bilduppdateringen

Spelar ju föga roll om skådespelarna är i färg och filmen är inspelad svart/vit.

Jag säger inte att det är en skam att spela i 30fps, har själv inga problem att köra 30fps på min något daterade laptop, men det skulle aldrig falla mig in att ha mage att säga att det flyter på den laptopen. Låt oss kalla en häst för en häst, och inte en enhörning, det är allt.

Skrivet av Luffarkaka:
Skrivet av Raphaei:
Skrivet av Luffarkaka:

förutom att det är 30fps så flyter spelet på väldigt bra

Oxymoron.

Vilket trevligt ord du kan din lilla kretin

Gå in på http://www.testufo.com/#test=framerates&count=3&background=no...

Sätt din 120/144/osv gamingskärm på 120hz så uppdateras sidan automatiskt att visa 120/60/30fps med 3 UFOn. 30fps-UFO't kommer hacka sig fram, än värre när det jämförs med 120hz dittot.

Nu när vi konstaterat att 30fps är synonymt med något som hackar något brutalt blir ditt citat följande:
"Förutom att det hackar något brutalt så flyter det på väldigt bra"

Det är en självmotsägelse, dvs en oxymoron. Personangrepp undanbedes.

Skrivet av Luffarkaka:

förutom att det är 30fps så flyter spelet på väldigt bra

Oxymoron.

Heaton platsar in. Har kört med honom (WoW, CS) och han har en drift och tävlingsinriktan som överklassar många "riktiga" idrottsutövare på elitnivå jag spelade med/mot när jag spelade i svenska ungdomslandslaget och turnerade utomlands när jag var yngre.

All respekt mot Söderström men 1v1 i Mästarnas Mästare skulle Heaton pwn some noobz.

1