Inlägg av mattssonhg

Inlägg som mattssonhg har skrivit i forumet

Dragit upp en lighting sorc till L25 (samt en barbar och en roughe till L10).
Grafiken och UI mer likt D2 än D3 vilket är positivt (D3 såg ut som WoW i mina ögon).
Lade ingen tid på att göra grafikinställningar utan körde på högsta default med mitt RTX 2080Ti. Snyggt, flöt bra, behöver dock lite optimering vilket säkert kommer efter släpp. Inga crasher vilket är ovanligt för en beta.
Loggade på direkt vid 17 och kom in typ fem minuter över. Bra kapacitet för att vara beta mao.
Kul med lite öppnare värld än tidigare spel och mitt favoritspel PoE. Någon zon kanske var lite onödigt stor tom.
Trevligt med lite gathering när man springer omkring.
Kvinnliga armor ser generellt mycket bättre ut än manliga vilket är lite ovanligt.
Efter alla år i PoE var det busenkelt att bara nöta på, ingen tillvänjning av mus och tgb användandet behövdes.
Mysig stämning, dock inte så ”mörk” som det sagts.
Var det den slutgiltiga musiken i betan? Inte imponerad av den.
Kul med lite mer olika content ute i öppna världen jämfört med D3.
Fantastisk crafting jämfört med tidigare spel. Har börjat tröttna på alla miljarder olika system att hålla reda på i PoE så det känns fräscht med bara ett fåtal.
Vet inte vad jag ska säja om att man ser andra spelare ute i världen… inget jag efterlyser då jag spelar den här typen av spel solo.
Slutsats… mycket lovande. Hög kvalitet. Tillräckligt snyggt. Mycket att göra i spelet. Bra skills och combat (i alla fall för sorc).

(Angående debatten ovan om skins å sånt så är det totalt ointressant för mig. Pysslar aldrig med att byta skins, effekter, titlar på mina gubbar, pysslar heller aldrig med heminredning i spel)

Älskar fantasy så Witcher 3 och Skyrim ligger högt.
RDR2 är definitivt snyggast.
Online så har LOTRO en del fantastiska zoner. ESO gör mig numera oftast besviken när nya zoner öppnas upp.
En bubblare för mig är Darkfall Online. Jösses vad tid jag spenderat där, oftast i ren skräck för att bli av med all min Loot, på väg hem från någon avlägsen ö eller plats där jag farmat.

Lirade lite i går kväll och nu på morgonen. Hade glömt bort hur långsamt det är jämfört med tex PoE.
Yngre som inte lirade när det begav sig kommer undra vad tusan är det här för slow motion spel.
Grafiken är betydligt bättre förstås och ger en riktigt bra känsla. Snyggt!
Ska spelet få en riktigt stor publik behövs nog vissa QoL förbättringar, annars blir det nog bara riktiga D2-nördar som kommer fortsätta lira.

Började med dataspel sent i livet 2008 (37 år gammal då) då jag behövde något att göra på kvällarna när jag jobbade på annan ort. Köpte WoW precis innan WOTLK släpptes för det var det enda dataspel jag kände till (förutom Pacman och Space Invaders på Vic64 typ) genom att min systerson spelade det. Hade ingen aning om hur man skulle göra när jag började utforska Azeroth på jobbets Laptop.
Ni må tro min lille Gnome Mage dog ofta! Fantastiska minnen och för en som älskar att läsa fantasy var det fantastiskt att kunna röra sig i en värld med Orcher, Alver och Dvärgar.
2009 hittade jag av en slump Darkfall Online, FULL LOOT PVP i en fantasy värld! Starkare spelupplevelser än i Darkfall har jag sedan aldrig någonsin haft.
Testade under kommande år ALLA mmo som kom ut men inget har kunnat matcha Darkfall.
(i dag moddar jag mest Skyrim SE samt lirar lite PoE)

Lirar Bless Unleashed… för att det är gratis å det regnar. Typiskt asiatiskt mmo.

50 i december

Vad ska jag köpa till mig i present?

Något Svenskt eller skandinaviskt Company på gång?
(alternativt vilket Company tillhör ni)

WoW borde va i topp iom prenumeration under många år.
Lagt en hel del på gratisspelet Path of Exile. Spelat sedan det släpptes och har tyckt det varit så pass bra att jag velat se fler expansioner och nytt innehåll och har därför spenderat något vid nästan varje släpp.

STEP Guide är en bra start för att fixa buggar och modernisera spelet lite.
Jag tycker iEquip är en fantastisk mod för ett bättre UI/HUD.
ALLGUD (All Geared UP Derivited) är en annan rekomendation.
Liksom DAR (dynamic animation replacer) med valda mods till det.

Är man ute efter bästa utseende är No Gass In Objects ett bra komplement till DynDOLOD (är kanske lite överkurs iofs)
Är själv inget fan av ENB men många gillar att lägga till ett ENB-preset.

Är man ute efter nytt content är Legacy Of The Dragonborn att rekomendera.

Undvik Vortex som mod manager, använd Mod Organizer 2.

Köper alldeles för många spel på Steam och Epic som sedan bara spelas en liten stund. Har 1500 timmar i Skyrim samtidigt som jag säkert har 100 spel på Steam med under 30 minuter speltid.

Snyggaste på min hårddisk:
Metro Exodus
Red Dead Redemption 2

Bubblare: Skyrim med typ 40 gig texture mods och ENB.

Skrivet av CARTMAN:

Nästa vecka ska den 2a stora patchen släppas till CyberPunk 2077 vilket ska bli spännande att se hur mycket buggar som städats bort och vad som finslipats.

Jag klarade ut spelet för 1 vecka sedan (efter 149 timmar) och lirade på Steam plattformen. Spelet kraschade mycket för mig och det hände typ 1 gång i timmen vilket var drygt. Använde quick save varje 5-10 minut så att jag inte tappade så mycket inför varje start igen. Men storyn var så pass bra o spännande att jag förbisåg detta o bara plöjde på i äventyret.

Main storyn är inte så lång så kör side missions ihop med main missions för att dra ut på äventyret. Sidouppdragen är fantastiska så det är inget man får missa. Hade inte så mycket buggar i mitt spelande tycker jag förutom dessa krascher och frysningar av systemet. Alla mina andra spel fungerar bra utan att krascha så det är väl inte mitt system det beror på antar jag. Sedan är jag en sån som inte stör sig så mycket på buggar i spel. Flera av de jag upplevde var komiska där folk kunde gå i luften bl.a..

*** Vänta till nästa veckas stora 1.2 patch släpps sen drar du igång fanskapet o kör på är mitt råd.

Krasch en gång i timmen! Har du listat ut varför? Lirat ca 60 timmar, aldrig en krasch.

Skyrim +1000 h

Kul lista. Kul att se (för mig i alla fall) att så många AAA-titlar finns i listan. Älskar single player rpgs och nästan alla mina favoriter säljer bra. Skyrim och FO4 säljer brons så här många år efter release! Witcher 3, Death Stranding, Metro Exodus, Far Cry, RDR2 och Cyberpunk... idel favoriter. Kul dessutom att PoE går starkt, spelat det sedan det kom ut 2013!
Varför bry sig om det här? Jo, skulle försäljningen av stora dyra spel halta så är ju risken att det blir färre av dom framöver. Men den här Steam-statistiken visar att utvecklingsmäsigt dyra single player RPG fortfarande har en stark ställning.

Spelat alla tre och betalat fullpris för dem.

Witcher 3 har jag minst 400 timmar i, men så älskar jag fantasy. Av single player open world RPG spel har jag bara mer timmar i Skyrim. Efter minst tre genomspelningar känner jag mig dock rätt klar med W3.

RDR2 är nog utan tvekan det vackraste spel jag spelat (tvåa där är nog Metro Exodus). Har dock bara kört igenom RDR2 en gång då jag i grunden inte är något fan av western. Men trots bara en genomspelning var det värt varenda krona. Inte omöjligt jag spelar det en gång till. Är nog det mest ”episka” av de tre... beroende på vad man lägger i ordet.

Nådde slutet på CP2077 i går efter 40 timmar. Inte ”episkt” vackert som RDR2 men ändå helt fantastiskt. Inga nämnvärda buggar som förstörde spelet för mig (PC, RTX 2080Ti) utan det har flutit på fantastiskt. Det enda som stör att man blir överbelamrad med uppdrag, i W3 var det lite lättare att ”undvika” vissa uppgifter genom att tex helt enkelt inte läsa på anslagstavlorna. Är nog mer omspelbart än W3 då man i högre utsträckning bygger sin egen karaktär (hur man än gör är man ju alltid Geralt i W3. Kommer spela om det och då fokusera mer på alla sidouppdrag (finns områden i Night City jag inte varit nära än). Hoppas det så småningom kommer en mod som gör så man kan välja att inte svara i telefon för att lugna ner tempot och antalet aktiva quests lite.

14, inga gratisspel. Är emot hela idén med gratisspel... känner bara att det är jag som betalar för alla fattiglappar som inte vill betala för sig. Kollektivistisk vidrig affärsmodell.

Skrivet av shelter:

Det är detta jag menar, hur kan folk vara nöjda när spelet är inte klart på långa vägar. Detta är detaljer som förstör stämningen helt.

Jag är mycket nöjd med spelet. Har inte upplevt några större buggar eller glitchar (AC: Valhalla har fan varit mer buggigt för mig). Kvalitetsmässigt hamnar det på min rigg iofs efter både Metro Exodus och RDR2 men före tex Outer Worlds.
Lustiga videos dör folk hittar buggar, glitchar eller roliga sätt att utnyttja mekaniken i spelet finns för alla spel.
Att säga att spelet ”inte är klart på långa vägar” är helt enkelt trams.

Mitt förtroende för CDPR som studio har inte skadats alls, däremot deras management. Spelar själv på PC och spelet är helt enkelt fantastiskt. Är nu 35 timmar in utan några problem med buggar eller glitchar som är värda att gorma över. Grafiken är fantastisk liksom musik och miljöerna.
Tycker givetvis synd om de konsolspelare som hade sett fram emot spelet, men det påverkar inte min upplevelse av spelet eller spelets skapare.

Lägg till @Mercury71

Betalade 600 för skiten. Nu rear dom för 400 på sin egen sida.
Jag älskar ju mmo och Fallout så spelet borde vara i min smak.
I grunden är det i min smak men den ålderstigna grafiken, att det är buggigare är Skyrim, meningslösa pvpn, värdelösa uin, värdelösa ai på mobsen osv osv är en skandal helt enkelt för ett AAA prissatt spel.
Jag spelar betor och alphor av olika mmo hela tiden och de flesta av dem flyter fan bättre.
Mitt Skyrim med +300 mods är mindre buggigt och stabilare än det här.
Uppenbarligen har dom lagt ner en hel del tid på att bygga upp den här världen och det är synd att det inte funkar tekniskt. Musiken är fantastisk däremot.
Att mycket kommer fixas framöver hjälper inte. Ett så dyrt spel SKA vara bättre rent tekniskt.
Ta tex det obefintliga filtrerandet i inventory. Jag installerade an mod från Nexus bara några dagar efter release. Ett spel som bygger på loot och crafting måste ha ett bra filtersystem.
Har dom inte tittat på vilka mods som är dom populäraste till FO4 och Skyrim? Jävligt korkat helt enkelt.
Jag störs personligen inte lika mycket som många andra på avsaknaden av story (det finns en jävla massa lore, men ingen story) även om jag håller med om att man aldrig blir känslomässigt engagerad i questen.
Det vore önskvärt med lite fler spelare på varje server. Som det är nu kan det aldrig byggas upp någon ekonomi eller någon egentlig ”klan vs klan” strid vilket vore kul.
Om man nu gillar ett tekniskt undermåligt spel i beta-stadium ska man se till att spela med ett par polare och ta det för vad det är.
Man kan snacka skit och garva medans man dödar mobs (många av dom är faktiskt jäkligt häftiga).