Inlägg av Zome0ne

Inlägg som Zome0ne har skrivit i forumet

Skrivet av Tomas Helenius:

Fifa 98 bäst alltså. Ni som röstat/lirat - varför sticker det ut?

Det enkla svaret är nog nostalgi. Det var det första Fifa-spelet jag ägde - och herregud vad det nöttes!

Skrivet av fingalf:

Exakt samma här! Innan spelet släpptes funderade jag på att köpa en fysisk journal att anteckna grejer i men sket i det av någon anledning… Var lite väl insyltad innan jag insåg att det faktiskt hade varit en jävligt bra idé 😅

Hade lite samma tankar, och skrev faktiskt ner några småsaker alldeles i början på en lös post-it, men höll ju verkligen inte i länge... Vart tacksam när kartan fick ikoner över karaktärer i alla fall!

Skrivet av Brainsubstans:

Påminner mig om en speldesigner på twitter som illustrerar och skriver anteckningar om sin resa genom spelet i en journal. Min journal hade definitivt inte sett såhär cool ut, men det får mig att önska att jag hade gjort något liknande i början.

Påminner lite om Nathan Drakes journal från Uncharted-spelen, otroligt snyggt gjort!

Skrivet av fingalf:

Ett hett tips är att kasta ner en rainbow stone när du står vid kanten och är osäker. Går den sönder dör du om du hoppar, men om den landar och lyser upp så är det safe! (Ja, undantaget eventuella otrevligheter där nere såklart.)

Började använda dom på tok för sent själv, men har hittat flera ställen jag inte trodde jag kunde hoppa ner med hjälp av dom!

Edit: Går även att crafta med hjälp av ruin fragments, om du nu inte har några till hands!

Tack, bästa tipset ju! För övrigt älskar jag verkligen upptäckarglädjen som spelet ger, men saknar någon form av journal för att hålla reda på vad som händer.

Tycker Ezio-trilogin har en given förstaplats - kanske framför allt Brotherhood - efterföljt av Black Flag. Fanns lite karisma och charm i huvudkaraktärerna där som jag tycker saknas i nästan alla andra titlar i serien. Ska erkännas att jag inte lyckats ta mig igenom vare sig hela Odyssey eller hela Origins, även om jag gillade Cassandra som karaktär. Får nog ge Valhalla en chans framöver!

Nött spelet ordentligt sedan släpp, men ännu inte riktigt kommit hela vägen i mål. Uppskattar verkligen estetiken och "flowet". Har inte stört mig nämnvärt på repetitionen - utan snarare är det nästan tvärt om, där vissa delar av banorna aldrig behöver spelas om eftersom det finns genvägar direkt till bossen (det annars urläckra museet, för de som spelat).
4/5 från mig!

Plockade ut mitt PS5 idag efter att ha ”vunnit” elgigantens utlottning förra veckan. Nu är bara frågan vad tusan man ska spela?

Herregud, gråten i halsen och ett ständigt vemod de sista timmarna. Otroligt fin titel, stark fyra.

Jag har hunnit spela en handfull timmar på PS4 Pro, och kan väl hålla med om den mesta av kritiken. Enormt många buggar, och spelat kraschar då och då. Visuellt är jag heller inte direkt imponerad - GTA 5:s värld ser nästan bättre ut - och HDR ser otroligt platt ut. Däremot är manuset, karaktärerna och röstskådespeleriet mycket bra! Ser fram emot ytterligare en genomspelning på en ps5a någon gång till våren.

Wow, vilken härlig artikel! Blev oerhört sugen på att leta mig igenom farsans gamla science fiction-bibliotek - tyvärr förvisat till ett par flyttkartonger i källarförrådet - och plocka fram Neuromancer igen. Gjorde ett halvhjärtat försök att läsa den för kanske 15 år sedan, men utan någon större framgång.

Borderlands är trevliga lootshooters. Går dessutom att lira i split-screen om man tycker om att trängas i soffan!

Känner verkligen igen mig! Drog igång Horizon: Zero Dawn igår bara för att inse att jag måste spela om det för att det var såååå länge sedan sist - och stängde då av istället. Började också precis om, igen, på Divinity 2 efter att en god vän påmint om hur otroligt bra det är. Inser redan efter 20 timmar att jag förmodligen inte kommer spela klart det. Spelen är heller inte dåliga - ofta tvärt om - men någonstans på vägen försvinner lusten/tiden/orken.

Samtidigt vill jag dock ge mig själv en mental klapp på axeln för att äntligen ha spelat klart både The Witcher 3 OCH RDR2, efter vad som känns som en smärre livstid. Ge mig fem år till så kanske jag hinner med Blood and Wine också...

Jag upplever ofta att de "onda" alternativen snarare är onödigt otrevliga eller taskiga, snarare än direkt "onda". Det blir sällan helt lätt att välja att spela den där hänsynslösa antihjälten, eller det där lågmälda ondskefulla geniet, när valen som finns är att oprovocerat vara en skitstövel mot sina kompanjoner eller en helt rimlig person. Ge oss mer gråzon (eller bara Kotor-ondska...)!

Jag spelade precis igenom spelet på nytt - herregud så bra det är, trots att jag spelat det tidigare och vet vad som komma skall . Bjussar på ett av spelets mysigare ögonblick:

Precis sett om första säsongen av Heroes - klart ostigare än vad jag minns men samtidigt väldigt charmig! Absurt lång säsong dock som klockar in på 20+ avsnitt. Säsong två har jag för mig kom mitt i någon sorts manusförfattarstrejk och därmed blev rätt kass, eller minns jag fel?

Emil vinner på 15,2 sekunder

Återkommer ständigt till XCOM (firaxis version) och Civ 5 - speciellt passande för långa tågfärder. Införskaffade 6an, men tog inte lång tid innan 5an startades upp igen istället... Även Jedi Knight: Jedi Academy har jag av någon anledning återkommit till jag vet inte hur många gånger.

Insurgency-spelare sökes!

Köpte nyligen Insurgency för en spottstyver på Steam och är, trots mina konstant dödsfall, rätt hooked! Generellt tycks mick-användandet nästan enbart använt till okvädesord så hade varit kul att lira med någon som faktiskt vill ha lite teamwork!

Testade detta i en pop up-butik i Paris i höstas och vart redigt imponerad. Visserligen var det min första VR-upplevelse, men känslan av att "balansera" på en smal stenbro för att ta sig över raviner är nog första gången jag varit höjdrädd på riktigt. Lägg till gött pangande och att man dessutom ser urlöjlig ut för de som tittar på 👌👌

Nu även Metro Last light Redux avklarat (ps4)!

Stämningsfulla spel som jag varmt rekommenderar, och som kan erbjuda en rätt ordentlig utmaning om man drar upp svårighetsgraden och spelar utan UI och hints. Känslan när man smyger runt och plockar fienderna en och en - bara för att bli upptäckt, hamna i en kaotisk eldstrid och höra vapnet klicka efter tre skott då man glömt räkna sin ammo - torskar och får spela om, men vad gör väl det när försöket ändå var så gott!

Länkar eftertexterna som bevis:

http://korta.nu/zAj

http://korta.nu/BAj

Avklarat: Metro 2033 Redux (ps4)

länkar bild på eftertexterna som bevis!

http://korta.nu/2pj

Påbörjat: Metro Last light Redux (ps4)