Inlägg av Ftmch

Inlägg som Ftmch har skrivit i forumet

Vänder nog så småningom, görs väl ändå rätt många bra indiespel och så. En tröst för mig är att jag har så jäkla många spel i backloggen och spel jag gärna kör om att det egentligen inte skulle behöva komma några fler nya spel på säkert tio år utan att jag skulle få speltorka, haha.

Skrivet av noyart:

Det är dags att Sverige EU skyddar köttbullen och falukorven!

Falukorven är redan EU-skyddad.
Här har du mer:
"Kalix löjrom, Upplandskubb, Bruna bönor från Öland, Sveciaost, Hånnlamb, Skånsk spettekaka, Värmländskt skrädmjöl, Vänerlöjrom, Wrångebäcksost, Äkta Gränna Polkagrisar, Falukorv och Hushållsost är de tolv svenska produkter som hittills har registrerats i EU som skyddad beteckning"

Skrivet av Mikael Berg:

Jösses vad kul jag har med detta. Älskar hur atmosfäriskt och indragande det är. När det nått 1.0 kommer det vara en fullträff.

Instämmer! Mysigaste spelet i mannaminne. Känns ändå rätt värt att spela det såhär tidigt i utvecklingen så att man lär sig grunderna, för att sedan ta en paus ett bra tag tills spelet släpps i 1.0 och få fördjupa sig ännu mer. Fantastiskt. Helt uppslukad, min stackars sambo håller på att drivas till vansinne av att höra på alla mina planer om att grunda nya byar och öka på linneproduktionen så att mina hantverkare kan tillverka gambesons till all min milis etc. etc.

Spelade demoversionen och det var det mysigaste "bybyggarspelet" jag någonsin spelat bara där. Blir nog att köra nån vända nu när det släpps sen försöka med all kraft att vänta tills det är helt färdigt innan man grottar ner sig totalt. Gillar man tanken på att bygga mysiga, organiska medeltidsbyar så är det helt klart spelet för en.

Skrivet av Kalliban:

Har nu lagt kanske 15-20h i spelet är jag är helt fast. Jävlar va bra det är. Men lite irriterande med ambushes vid fast travel (förstår dock att det är en del av världen osv, jag har varit för rädd att använda saviour snaps tror jag. Hittills 0 använda...).

Du kan ju brygga egna saviour schnapps så vågar man använda dem lite mer! Går att göra även om man inte har lärt sig läsa en då man ändå kan tyda recepten lite, värt att prova. Kul att du har fastnat för spelet!

Skrivet av Mikael Berg:

Subnautica är, för mig i alla fall, definitionen av upptäckarglädje. En mer koncentrerad upplevelse än mycket av vad som nämnts här men ett på många sätt mästerligt designat spel där utforskandet är A och O.

Upptäckarglädje och upptäckarskräck. Fantastiskt spel!

Skrivet av Kalliban:

Köpte kompletta versionen på rea (tror det var typ 50 spänn för hela paketet) och håller tummarna för att jag fastnar

Hoppas det fastnar! Spelet är rätt kämpigt i början då man inte kan ge sig på fiender och mål hursomhelst för att man är tämligen värdelös. Ett par banditer med trasor och påkar kan bli slutet för stackars Henry om man inte passar sig, men kämpar man på så kommer man till sist hacka ner fiender som att det inte finns någon morgondag (typ). Värt att ha i åtanke att det inte riktigt ens är meningen att man ska lyckas med allt.

Skrivet av Nomman:

Härlig recension! Tror nästan att jag måste ge spelet en ny chans vid tillfälle. Vet att jag kommer tycka om det om jag bara lyckas ta mig över tröskeln. Dessvärre har det ett smärre berg till tröskel 😅

Spelade några timmar i fjol. Slutade med med en ilsken avinstallation. Fick känslan av att vartenda system i spelet var gjort för att besvära mig. Allt från hur mina armar tycktes gjorda av gele när jag fick stryk av den lokala alkisen, till hur det inte gick att spara när jag behövde ta en break. (Och några saker till, men dem har jag lyckats förtränga. Vet bara att de var något.)

Alkisen har jag aldrig lyckats spöa, och det är lite med meningen för att visa en att man kan behöva lösa saker på andra sätt (t.ex. be sina kamrater om hjälp). Längre fram spöar man alkisar med nävarna som om det inte fanns någon morgondag (om man vill).
Man är mer eller mindre värdelös på strid i början och måste verkligen öva, ge det ett nytt försök med den inställningen och någon mod som gör att man får spara när man vill kanske.

Förbereder mig mentalt på att det är ett kingdom come-kortspel till mobiltelefoner eller något men alla vet nog vad man hoppas på. Dålig marknadsföring om man går ut med det på det här viset och det visar sig vara något sånt kanske, haha.

Skrivet av Monstertarzan:

Håller med dig, Kingdom Come är nog det spelet som mest närmar sig känslan i Elder Scrolls-spelen och överträffar dem i vissa fall. Då har man gjort något rätt tänker jag.

Ja, har också tänkt på det när jag spelade det, det fångade den där utforskarglädjen som jag kände när jag körde Morrowind, Oblivion och (delvis) Skyrim för första gången mer än vad t.ex. Fallout 4 eller Starfield gjorde. I Kingdom Come kändes det verkligen som ett äventyr att ge sig ut på landsbygden och utforska.

Ett av mina absoluta favoritspel från de senaste 10-15 åren. Vill ha fler RPG's (och spel generellt) i någorlunda realistisk medeltids-setting, otroligt mysigt. Stridssystemet behöver man ju vänja sig vid men det går bra så småningom (och när man lär sig counterattacks).

Skrivet av Shadee:

Med risk att låta som en reklampelare för Nordisk Film måste jag ändå säga att i deras stolar är rygg- och rövont ett minne blott.

Alla stolar är som sagt reclinerstolar med separat inställning för fotstöd och nackstöd. Allting steglöst, så går att justera som man vill. Ljusår före Filmstaden, deras "plusstolar" är närmast men de är dyra och i ärlighetens namn inte lika bekväma.

Oh, det låter ju lite mer intressant då!

Min spådom är att det kommer att vara jävligt mysigt att vara i den världen som en småskurk etc. men att spelet kommer vara lite väl enformigt och plågas av prestandaproblem. Får se om det stämmer eller ej.

Skrivet av Shadee:

Jag brukar gå på luciabio-eventet som körs varje år på Nordisk Film och Filmstaden. Tre hemliga förhandsvisningar under natten till Lucia. Kaffe, glögg, fika och annat gött mellan filmerna. Riktigt kul faktiskt!

Det är däremot inte 14h, utan snarare kanske 8h total tid. Håller med om att det är en mastigt lång tid att spendera i lokalerna, men kul att det anordnas!

Ja, det är toppen med sånt! Önskar bara att jag inte fick så ont i röven och ryggen av att sitta så länge, det verkar så väldigt mysigt i teorin Tycker om när bio får vara mer än bara de senaste storfilmerna.

Hade varit fantastiskt att se dem på bio igen men som så många andra klarar jag nog inte av att sitta så länge, även med paus, haha. Hade varit mysigt om de visade alla tre filmerna tre dagar i rad eller något. Nåja, får nöja mig med projektorn hemma, inte fy skam det heller.

Många av de roligaste stunderna jag haft i Helldivers är när jag och mina kamrater har råkat dräpa varandra på olika dråpliga sätt, klart det ska vara kvar!

Blood: Fresh Supply är trevligt (om du inte spelat det eller inte spelat på länge), rekommenderas. (kanske inte räknas som Boomer-shooter om det är ett spel som är gammalt på riktigt dock?)
Boltgun som nämns var också kul, men inte riktigt i klass med Blood och Ion Fury etc.

Skrivet av NordhNet:

Gah! O’dimm mot pyramidfejs?! Orättvist 😱

Svår kamp, men herr O'Dimm vinner nog för min del, fantastisk (och klassisk) skurk. Var så bombsäker i början på att det var en djinn bara och skrockade för mig själv åt att det skulle komma som någon slags twist att han var det. Tji fick jag. Han har dessutom en helt fantastisk "theme-song".

Kalas! Har nog aldrig spelat ett ordentligt samuraispel på PC (om man inte räknar Shogun och Shogun 2) så det ska bli trevligt.

Då väntar jag med att kolla på Shogun tills det släpps med andra ord. Håller tummarna!